Douwe Bob voor Nederland naar Songfestival 2016

Video • Lees ook: Douwe Bob: ‘Ik ga naar Stockholm om te winnen!’

Het is zeker! Douwe Bob vertegenwoordigt Nederland volgend jaar mei op het 61ste Eurovisie Songfestival in het Zweedse Stockholm. De singer-songwriter lichtte zijn deelname dinsdagavond toe in talkshow De Wereld Draait Door.

Twee dagen geleden lekte uit dat de Avrotros, de omroep verantwoordelijk voor de Nederlandse Songfestivalinzending, in gesprek was met Douwe Bob. Daarna werd nog een poging gedaan om de geruchten te ontkennen, maar tevergeefs.

Douwe Bob brak door in De Beste Singer-Songwriter van Nederland 2012. Hij won het eerste seizoen van die talentenshow. De 22-jarige Amsterdammer, geboren als Douwe Bob Posthuma, maakt country, folk, rock en popmuziek.

Liedje is klaar: uptempo

Douwe Bob heeft er zin in: ‘Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Wordt een hele mooie tijd!’ zo liet hij weten in een eerste reactie. Het lied is klaar, het is uptempo, maar in tegenstelling tot vorig jaar zal tot februari gewacht worden met de officiële onthulling.

Avrotros-directeur Remco van Leen over de keuze: ‘Hij schrijft en componeert zijn eigen muziek en samen met zijn uitstraling zou dat op een internationaal podium hoge ogen moeten kunnen gooien. We gaan nu met z’n allen hard aan de slag, want pas als alles klopt maken we kans op de overwinning.’

Wanneer vindt het Songfestival plaats?

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 10, 12 en 14 mei 2016. De loting voor de halve finales volgt vermoedelijk in januari. De finale vindt plaats op zaterdag 14 mei. Alle liedjes moeten uiterlijk half maart gelanceerd worden.

Lees meer: Douwe Bob: ‘Ik ga naar Stockholm om te winnen!’

Terugkijken: Douwe Bob, Jan Smit en Paul de Leeuw in DWDD


Foto: 3FM/HP van Velthoven

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Douwe Bob voor Nederland naar Songfestival 2016

  1. BéTé

    JEUH !!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>