Jan Smit: Avrotros kiest in januari voor Songfestival

Update klik: Douwe Bob bevestigt Eurovisie Songfestival 2016

Omroep probeert tevergeefs de geruchtenstroom te bedwingen

De geruchtenmotor over het Eurovisie Songfestival 2016 komt op stoom. Na berichten over een mogelijke deelname van Dotan kwam gisteren het nieuwtje naar buiten dat ook Douwe Bob op gesprek is geweest bij de Avrotros.

De omroep probeert de zaak vandaag tot bedaren te brengen. Jan Smit zei vanochtend op Radio 10 dat er nog geen keuze is gemaakt. ‘Dan weten ze meer dan wij, want we gaan pas in januari beslissen wie dat gaat worden. Daar kan ik kort en bondig over zijn. We zijn net klaar met het vorige Songfestival’, aldus Jan.

Over de interesse van Douwe Bob zegt hij in het interviewtje: ‘Dat juich ik toe. Na de deelname van Anouk wil bekend en onbekend weer graag mee doen aan het Songfestival. Mijn zege heeft hij, maar alles valt of staat bij het liedje.’

De omroep heeft hem gesproken ‘maar ik ga er vanuit dat wij nog met meerdere partijen in gesprek gaan en eerst gaan luisteren naar iedereen met een goed verhaal. Waarom ze mee willen doen en waarom ze zouden kunnen winnen.’

Elk jaar betrouwbare speculaties

In reactie op de Dotan-geruchten zei een woordvoerder van het team van Avrotros ook al zoiets. Dat de artiest nog niet gekozen is, maar ze het wel leuk vinden dat het Songfestival al zo vroeg leeft. Dat is een beetje vreemd.

Dit is niet anders dan in voorgaande jaren. In 2012 werd er de hele maand juli over Anouk gespeculeerd en in oktober was de kogel door de kerk. In 2013 werd Sharon Doorson in augustus genoemd en Trijntje Oosterhuis in oktober. De naam Ilse DeLange lekte toen begin november uit, en Waylon een week later.

Vorig jaar ging de naam van Alain Clark in augustus al rond en begin oktober Dotan. Op 1 november lekte uit dat ook Trijntje Oosterhuis in de race was voor het festival, en dat de gesprekken zich in een afrondende fase bevonden.

Kortom: onze inzending voor het Songfestival leeft dit jaar niet vroeger dan normaal. Dit is de periode waarin uitlekt met wie de omroep gesprekken voert, en druk gespeculeerd wordt. Daar komt bij dat in de afgelopen jaren de uiteindelijke keuze, de juiste naam, er in de vroege speculaties ook elke keer bij zat.

Geheimhouden vrijwel onmogelijk

Dat Avrotros nu zegt dat zij pas in januari de artiest zullen onthullen is wel anders dan in afgelopen jaren. Maar als zij de keuze eerder maken, dan zal die naam vast weer voortijdig uitlekken. Geheimhouden is ze tot nu toe nooit gelukt.

En waarom zou dat? Waar gaat het over! De Songfestivalinzending is geen staatsgeheim. Uitlekken van namen en speculeren hoort er gewoon bij.

Ook in landen die nationale voorrondes organiseren lekken momenteel allerlei namen uit van artiesten die daaraan meedoen. Rond het Songfestival is het vrijwel onmogelijk om geheim te houden met welke artiesten contact is.

Nou ja, terwijl ze bij Avrotros proberen om de speculaties in de media te bedwingen, genieten wij nog even van het winnende optreden van vorig jaar…

‘Douwe Bob naar Eurovisie Songfestival 2016’
Gerucht: ‘Dotan naar Eurovisie Songfestival 2016′

Video: Måns Zelmerlöw – Heroes (Zweden 2015)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jan Smit: Avrotros kiest in januari voor Songfestival

  1. Johan van de Velde

    Jan Smit: “Alles valt of staat bij het liedje”.

    +1

      /   Reply  / 
    1. Henk

      ‘Walk along’ was natuurlijk een ijzersterke song dachten ze, maarja was zo saai. Er moet ook keihard gewerkt aan een fantastische performance. En de artiest moet het niet uitvoeren als een onzeker bang vogeltje, want dat straalde Trijntje voor mij uit.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>