Aftellen: Douwe Bob onthult liedje voor Eurovisie Songfestival 2016

#Eurovision #TeamDouwe • Laatste speculaties • Artwork toont Douwe in retro rock and roll-stijl • Liedje in première op Radio 2 en sociale media

Update: Luister: Douwe Bob met Slow Down naar Songfestival (video)

Morgen is het lange wachten eindelijk voorbij. Douwe Bob onthult het liedje waarmee hij ons land vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival 2016 in het Zweedse Stockholm. De speculaties over de stijl van het lied zwellen aan.

Want Douwe heeft gisteren het – vermoedelijke – artwork van de single online geplaatst. Dat heeft een retro vintage vibe. Nou heeft Douwe Bob vorig jaar al gezegd dat het een uptempo nummer is. Zou het rock and roll kunnen zijn?

Waar en wanneer?

Over een paar uur zullen we het weten! Douwe Bob heeft gekozen voor een lancering van nu. Geen tv-uitzending, maar alles via sociale media. De speciale perspresentatie is live online te volgen. Daarvoor zijn de officiële Nederlandse Songfestival-accounts tijdelijk omgevormd onder de noemer #TeamDouwe.

Het liedje wordt vanaf 11.20 uur onthuld tijdens een presentatie in Amsterdam. Alles is live te volgen via Periscope, maar ook Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat. Overal onder de naam TeamDouwe. Vervolgens wordt om 12.00 uur via Songfestival.nl en Eurovision.tv de officiële videoclip gelanceerd.

Hoge verwachtingen

De bookmakers hebben in elk geval hoge verwachten van Douwe Bob want Nederland staat bij de wedkantoren op dit moment op de vijfde plek voor de eindoverwinning. Dat zegt nog weinig over onze inzending. Het wijst er wel op dat de meeste liedjes die tot nu toe zijn onthuld niet als winnaars worden gezien.

Het Eurovisie Songfestival 2016 vindt plaats op 10, 12 en 14 mei. Douwe Bob komt voor Nederland uit in de eerste halve finale op dinsdag 10 mei.

De liedjes van andere landen die tot nu toe geselecteerd zijn vind je op het officiële Eurovision YouTube-kanaal. Het is nog wat vroeg om ze te bespreken. In de repetitieweek, de dagen voor de halve finale, weten we veel meer over onze kansen met Douwe Bob. Dan bespreken we de competitie uitgebreider op NLpop!

Voortaan dubbele punten Eurovisie Songfestival
Dit is het decor van het Eurovisie Songfestival 2016
Douwe Bob met regisseur Pannecoucke naar het Songfestival
Douwe Bob: ‘Ik ga naar Stockholm om te winnen!’

Vermoedelijk artwork single (zonder titel)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aftellen: Douwe Bob onthult liedje voor Eurovisie Songfestival 2016

  1. Sven

    Gelukkig doet Australië met een in Zuid Korea geboren X-Factor zangeres ook weer mee aan deze “Europese” onzin, haha.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>