Reacties op selectie O’G3NE voor Songfestival

#teamog3ne • ‘Mogen de Eurovisie goden met jullie zijn’ • ‘Ga uit van je eigen kracht’ • ‘Liedje moet geweldig zijn, en vocalen vlekkeloos’

Zaterdag werd onthuld dat meidengroep O’G3NE ons land vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival 2017. Een inventarisatie van de eerste reacties.

De meiden werden via sociale media direct overspoeld met gelukwensen van fans en artiesten. Daaronder Sharon Doorson, Marco Borsato, Frans Bauer, Martijn Krabbé, Coen & Sander, Mattie & Wietze, Peter van der Vorst, Maurice Wijnen, en voormalig festivaldeelnemers als Gerard Joling, Sieneke en Marga Bult.

Onze Songfestival-trots van de vorige editie in Stockholm, Douwe Bob, wenst de dames ook succes. ‘Mogen de Eurovisie goden met jullie zijn’, aldus Douwe.

Songfestivalgoeroe Cornald Maas reageerde in het Muziekcafé. Hij vindt dat Lisa, Amy en Shelley vooral hun eigen gang moeten gaan. ‘Iedereen heeft altijd heel veel adviezen, maar ga uit van je eigen kracht.’ Cornald hoopt dat O’G3NE een betekenisvol nummer kiest waarin de meerstemmigheid overeind blijft.

Opvallend is het grote aantal positieve reacties van het Nederlandse publiek. Ook in onze NLpop-poll is ruim 80 procent het eens met de keuze voor O’G3NE.

Maar hoe zit dat in buitenland?

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig. We gaan samen achter ‘onze meiden’ staan. Maar wij kunnen straks in Kiev niet op de Nederlandse inzending stemmen. Dus belangrijker: hoe zit het met de eerste reacties uit het buitenland?

Ook daar veel positiefs. Op de officiële website, talloze Songfestival-blogs en in de sociale media honderden reacties. Er zijn zelfs buitenlandse Songfestivalfans die Lisa, Amy & Shelley nog kennen van hun deelname aan de junior-editie tien jaar geleden, en hen in de jaren daarna zijn blijven volgen.

Vooral de vocale capaciteiten van O’G3NE worden bejubeld. Hun uitstraling wordt ook gewaardeerd. Ze vallen in de categorie meidengroepen die leuk en aardig zijn. ‘Niet drie van die arrogante diva’s, maar fun en herkenbaar’.

Er zijn ook enkele kritiekpunten. Sommige fans hebben meteen naar het nieuwe O’G3NE-album geluisterd en vinden hun liedjes wat middelmatig. Ook worden de gemengde resultaten van meidengroepen in de Songfestival-historie aangehaald. Ze scoren niet altijd goed, soms floppen ze, maar hoog eindigen kán wel.

Eentje schrijft:

‘Als ze echt indruk willen maken op een niveau dat vergeleken kan worden met Fifth Harmony en Little Mix, dan is er werk aan de winkel. Het liedje moet geweldig zijn, en hun vocalen vlekkeloos. Anders geen punten!’

Dan toch! O’G3NE naar Eurovisie Songfestival 2017
Alles over het Songfestival
Alles over O’G3NE

Video: O’G3NE in Avrotros Muziekcafé (compilatie)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>