Songfestival: OG3NE-lied krijgt gemengde reacties

#eurovision #teamog3ne • Live-uitvoering Lights and Shadows

Het lied Lights and Shadows van OG3NE werd vrijdag gelanceerd als onze inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017. De reacties zijn gemengd.

Mensen die al fan waren van OG3NE zien het helemaal zitten met dit nummer maar wie twijfelde ziet in Lights and Shadows vooral een bevestiging van lage verwachtingen. Is dit een complex, emotioneel anthem vol vocale hoogstandjes, of verouderde, middelmatige kitsch zonder herkenbare melodie?

De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden. Er zijn sterke en zwakke punten. Lights and Shadows is meer een performancelied dan een urgente radio-hit. Lisa, Amy en Shelley moeten het straks in Kiev hebben van een perfect totaalplaatje. En dit nummer leent zich voor vocaal en visueel machtsvertoon.

Overtuigd

Het is belangrijk en bemoedigend dat de dames van OG3NE zelf overtuigd zijn van hun keuze en een duidelijk idee – met een plan – hebben van wat zij straks op het Eurovisiepodium willen doen. Op dat vlak ging het bij Trijntje in 2015 mis, en bij Anouk, The Common Linnets en Douwe Bob juist goed.

Voor een analyse van internationale polls en bookmakers is het nog te vroeg. Amper de helft van de liedjes in onze halve finale zijn nu bekend. We zullen dus nog even moeten wachten om te zien hoe hevig de concurrentie zal zijn.

De eerste live-uitvoering van Lights and Shadows was vrijdagavond te horen in RTL Late Night. Zoals verwacht klinken de meiden live geweldig. De single staat op dit moment stevig in de top 10 van de Nederlandse iTunes-chart.

Beluister de studioversie van Lights and Shadows
OG3NE: Lisa, Amy en Shelley door de jaren heen

Video: Lights and Shadows live

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Songfestival: OG3NE-lied krijgt gemengde reacties

  1. Bastian

    ‘Lights and Shadows is meer een performancelied’ – 100% dit!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>