Hit of shit: Luie Hond – Poes in de Playboy

Luie HondLuie Hond? Wel eens van gehoord, maar vraag me niet om drie nummers van ze op te noemen. Ik was dan ook verbaasd toen ik vorige week zag dat TMF dit Nederlandse ska-gezelschap opeens tot superclip had gebombardeerd. Was dat alleen te doen om die quasi-ondeugende titel? Natuurlijk niet, die samenwerking met De Jeugd van Tegenwoordig zorgde voor de extra airplay.
Het nummer verhaalt over een meisje dat graag geld wil verdienen. En als uiterste redmiddel zou een sexy reportage in het mannenblad kunnen voldoen. In de videoclip zit verder een uitsmijter van P. Dronq – die ook wel bekend staat als Pepijn von Bièreliér – die een dikke zwetende Pool met een snor als fotograaf aanraadt. Want dan zijn je ouders pas echt trots op je.

Kortom: tekstueel gezien gaat het nergens over. Het liedje blijft overeind door die relaxte skabeat en het pakkende ‘ooh yeah’. Blijft dus lekker snel hangen. En zou wel eens een verrassende hit kunnen worden. Al was Watskeburt!? natuurlijk tien keer zo goed.

Bekijk de video van Poes in de Playboy

Zie ook:
- Hit of shit: Luie Hond – Beter Af
- Hit of Shit: De Jeugd van Tegenwoordig – Me Tanga
- Dankzij dj Pete Tong: Watskeburt krijgt internationale release

facebook share facebook share

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Hit of shit: Luie Hond – Poes in de Playboy

  1. Judy

    ik vind het een vreselijk dom nummer!
    echt een niveau van niks.
    hier luister je toch niet naar?!

      /   Reply  / 
  2. Youri

    Weet je hoe lauw!

      /   Reply  / 
  3. joost

    goed nummer, en tekstueel gaat het zeker wel ergens over… namelijk over al die ‘gemaakte’ artiesten van tegenwoordig zonder enig talent… heb je overigens een willekeurig nummer van 50cent, snoop dogg, of bijv. die van Watskeburt wel eens vertaald.. nee, dat zijn hoogstaande teksten, haha… by the way… Luie Hond is een hele goede band, live een genot om naar te kijken en te luisteren, en zeer goede muzikanten… kan menige act nog wat van leren!!

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    Precies, ze hebben commentaar, maar hebben niet door dat hun favoriete artiest ook zulke teksten hebben. Ik vind het een grappig plaatje ja, lekker cynische tekst. Maar ja, er wordt veel afgekraakt wat hun misschien leuk vinden en dan vinden ze dit meteen ook maar niks.

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    Het gaat tekstueel nergens over? Nee jij snapt denk ik de boodschap niet, dat is wat anders…

      /   Reply  / 
  6. Herman

    Ik zal nog eens luisteren dan, kijken of ik het met deze tips er wel uithaal

      /   Reply  / 
  7. Sjef

    blijft leuk
    we luisteren in Nederland het liefst naar doorsnee muziek met teksten die ons vertellen hoe je moet leven, maar als er dan eens een band (die eindelijk eens geen rock of dance maakt)opstaat die met een leuke tekst op een leuke manier dingen aan de kaak stelt gaan we met zijn allen lekker huilen. Ik ben echt verbaasd hoeveel Jan Peter Balkenendes en libelle-lezers dit land eigenlijk rijk is.

      /   Reply  / 
  8. Cees Duindam

    Wat een super nummer
    Echt een “Luie Hond” nummer
    Heerlijk dat ritme erdoor, echt verslavend
    Ben benieuwd naar de rest van het album, en hoop dat dit nu eindelijk de lang verwachte doorbraak wordt voor de mannen, want als ze iets verdienen is dat het wel
    Die doorbraak had overigens al veel eerder moeten gebeuren want hun vorig album, met de song “nummertje” was ook een kanjer
    Maar ja zo lang ze in Hilversum nog steeds artiesten als Paris Hilton ( mag je deze nageboorte eigenlijk wel artieste noemen….) boven Luie Hond draaien, zal het moeilijk worden
    Maar dat zegt niks over Luie Hond hoor, maar meer over de muziekbepalers uit Hilversum, de stakkers

      /   Reply  / 
  9. Erik

    uhhh, als je watskeburt “natuurlijk 10x beter” vind dan dit kruip dan alsjeblieft terug onder die steen waar je blijkbaar nogal wat tijd hebt doorgebracht, en blijf daar dan ook…

    eindelijk weer eens reggae van eigen bodem met karakter. begrijp me niet verkeerd: cool dat de Luie en de Jeugd elkander gevonden hebben, en zodoende de ene hand de andere wast: alleen maar beter voor het NL-product in al haar vormen.

      /   Reply  / 
  10. Herman

    Bij Watskeburt wist ik meteen de eerste keer dat ik het hoorde, dat het een geniaal nummer was. Ik voorspelde al dat het lied op 1 zou komen nog voordat het überhaupt in de hitlijst stond.

    nu ben ik geen groot liefhebber van reggae, maar los van dat, werd ik niet meteen gegrepen door Poes in de Playboy. Nog steeds niet trouwens.

    Volgens mij krijgt het nummer alleen maar zoveel aandacht door de ‘ondeugende’ titel en het feit dat DJVT meewerkt.

      /   Reply  / 
  11. Daantje

    Hey mensen,

    Geniale plaat toch? Vriendin van mij tipte me over dit nummer…Vooral relaxte plaat net voor het uitgaan!

      /   Reply  / 
  12. joost

    geen 1 nummer krijgt aandacht met een ondeugende titel en DJVT… dat zou makkelijk zijn zeg… er zijn mensen die wel van reggae houden en dit wel een goede plaat vinden… dus kom niet met die domme theorieen aan zetten… dat heet gewoon ‘verschil van smaak’..

      /   Reply  / 
  13. Daan

    bah bah wat een dom nummer zeg,
    slaat echt helemaal nergens op de tekst en alles.. te blij voor worden mischien leuk voor kinderen van 5 maar dit is echt waardeloos, heeft niks met muziek te maken!!

      /   Reply  / 
  14. Ron

    Leuk nummer. Wel een hoog Doe Maar gehalte…

      /   Reply  / 
  15. rag

    fantastisch

      /   Reply  / 
  16. feyenoord

    Ga iets doen, luie hond!!!!!!!!!!!!!
    whawhawhawhawha

      /   Reply  / 
  17. chl

    Alles waar de jeugd aan meedoed is brilliant, jammer dat de link het niet doet en ik de video niet kan zien (of horen)…

      /   Reply  / 
  18. Tony friesland

    Geweldig van luie hond poes in de playboy lekker strak nummer hihi ik hoop dat ze de nummer 1 positie halen live zijn deze gasten echt de top van nederland zo goed ik heb ze vaak zien spelen die gezelligheid die drummer retestrak ik zou zeggen ga ze eens live bewonderen je weet niet wat je hoort gewoon klasse oh ja en al die kritiek is gewoon jalouzie omdat die andere bandjes en zangers niet echt”" goed zijn .

      /   Reply  / 
  19. Pèdro

    Chill nummer toch

      /   Reply  / 
  20. herman

    geef mij maar het klublied van veyenoord

      /   Reply  / 
  21. Ruben

    keer een verrot nummer :s echt superdom

      /   Reply  / 
  22. zuiger

    Fantastisch nummer! Dus voor alle roze drinkende mutsen met te grote zonnebrillen en de wel bekende r jullie weten wat te doen. Succes!

      /   Reply  / 
  23. LOVELYxLOT

    damn, dit nummer, poes in de playboy is echt zo ziek :S waar gaat het heen met de wereld tegewoordig… omg, hoe wanhopig

      /   Reply  / 
  24. alette

    dit is echt een super nummer, luie hond is gewoon geweldig! en hoezo is het wanhopig? dat ik niet helemaal snap :S

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>