Hit of shit: Boris – If You Wanna Roll With Me (video)

Boris Titulaer trekt nog steeds zijn eigen plan. Geen commerciële Idols-pulp uitbrengen maar muziek met soul er in. Dat daarvan misschien niet zo veel cd’s worden verkocht, kan hem weinig schelen. Boris gelooft in zichzelf en dat is prijzenswaardig. Begin 2009 komt er een nieuwe cd van hem uit waar ten minste drie singles van worden getrokken. Want de winnaar van Idols II is net terug uit Amerika waar hij drie videoclips in één keer heeft opgenomen.

De videoclips vertellen uiteindelijk een verhaaltje. Het lijkt een road-movie te worden, want Boris rijdt in deel 1 (If You Wanna Roll With Me) bijna alleen maar in zijn auto terwijl hij onderweg allerlei vrienden oppikt en soms een lift geeft. ‘To be continued’, valt er na twee-en-een-halve minuut in het scherm te lezen.

En wat vinden we van If You Wanna Roll With Me? Tja, ik denk dat hij beter aan de andere kant van de oceaan had kunnen blijven, daar zijn charts en radio veel meer afgestemd op dit type muziek. In Nederland zijn er niet echt veel grote liefhebbers van. Niet dat we er een bloedhekel aan hebben, maar het steekt er voor mij bijvoorbeeld niet tussenuit.

Boris zal altijd media-aandacht genereren vanwege zijn Idols-verleden en ietwat opstandige karakter. Maar wanneer hij nooit aan de talentenjacht had meegedaan, had het gros van het publiek nu ook niet van zijn muziek gehoord. Oftewel: een hit zit er niet echt in.

Bekijk de video:

facebook share facebook share

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Hit of shit: Boris – If You Wanna Roll With Me (video)

  1. Remko

    Ik weet niet maar ik geloof nooit wat hij zingt. Het klinkt altijd zo het zelfde. Het is wat geforceerd.

    En wat de clip betreft… waarvoor moet je daarvoor naar Amerika. Ik zie niets in die clip waarvan ik zeg dat kan alleen maar in Amerika.

      /   Reply  / 
  2. J

    Ik denk dat je het opstandige wat overdrijft en natuurlijk wil Boris wel (commercieel) succes… Maar hij doet inderdaad wel zijn ‘eigen ding’ (wat misschien niet aan iedereen besteed is), en gelukkig maar! Hoewel er wellicht nog nummers met meer hitpotentie aankomen, voor mij is dit zeker al een hit!

      /   Reply  / 
  3. Chris

    Ik vind Boris een geweldige muzikant. De nummers klinken ook live steeds weer anders doordat hij er een eigen draai aan geeft. Ook zijn band klinkt super! Tuurlijk, ieder zo zijn smaak, we hoeven niet allemaal dezelfde muziek leuk te vinden, maar ik waardeer het zeker wel wat hij maakt! Ook de clip vind ik erg gaaf, goede sfeer en ziet er professioneel uit! Big up for the guys.

      /   Reply  / 
  4. Christiaan

    Vind de nieuwe single van Boris fantastisch!Eigenlijk zijn beste single tot nu toe,dit is echt zijn eigen stijl,ik vind het een dikke hit,nu moeten dr meer mensen zo over denken,en zn videoclip heeft echt die internationale sfeer,dat is denk ik ook de bedoeling,hij kan natuurlijk wel door een stad in Nederland lopen maar dat heeft toch een andere uitstraling.
    Boris en zn band mn complimenten!

      /   Reply  / 
  5. sanne

    Voor mij een hit! En ik hoop dat zijn volgende single “Bubblin” wordt, die is mijn favoriet.
    En laat Boris alsjeblieft in Nederland blijven, anders moet ik zo ver reizen om een concert te bezoeken! ;-)
    Hier zijn ook genoeg mensen die wel van zijn muziekstijl houden. Minder groot, maar dat weet hij en dat was zijn eigen keuze.
    Ik kijk uit naar zijn album en zijn releaseparty voorafgaan van de try-outs met zijn vaste vierkoppige band uitgebreid tot een negenkoppige band met blazers en achtergrondzangeressen! Tof!

      /   Reply  / 
  6. Suus

    Dat nummer is toch al een maand uit?
    Staat nog niet eens in de tipparade.

      /   Reply  / 
  7. Angel Mulder

    Ik heb hem dit live horen zingen en dat vond ik beter dan de single zelf. Hij is echt wel een goede zanger, maar hij heeft met dat Idols-gebeuren gewoon een hele foute start gehad. Hij had kunnen zijn wat Alain Clark nu is.

      /   Reply  / 
  8. Geesje

    Dat er van albums met muziek en soul er in niet veel verkopen is natuurlijk je reinste onzin, kijk naar Alain Clark. Denk dat die toch goed verkoopt. Die heeft alleen een sound en stem die heel wat mensen meer aanspreekt Heerlijke muziek maakt Alain.
    Vanaf Boris zijn eerste album was ik al geen fan van hem en daar hebben zijn volgende nieuwe nummers geen verandering in kunnen brengen, vind hem iets irritants in zijn stem hebben.
    Dus nee ik ben niet om.

      /   Reply  / 
  9. sanne

    Dat is een kwestie van smaak Geesje. Van de ene sound en stem raak je wel onder de indruk en de andere sound en stem raakt je weer niet. Het zou mij verbaast hebben als jij ineens om zou zijn. Jij hebt een totaal andere smaak.
    En ik denk dat Angel gelijkt heeft.

      /   Reply  / 
  10. Suus

    Hij is al in zoveel programma’s geweest met dit nummer, dat je toch mag verwachten dat het wat zal worden. Hij wordt vaak gedraaid bij Giel Beelen enz.
    Maar volgens mij gaat het weer niet lukken.
    Mensen vinden hem volgens mij gewoon niet erg sympatiek overkomen.

      /   Reply  / 
    1. Robin

      Nee suus, Nederland doet altijd nog zo minachtig omdat ”het” een Talentenjacht-stempel draagt.

        /   Reply  / 
  11. David

    Wat een oerhollandsazijnpisgelul over die gast zeg,Vette song,vette clip,HIT!.

      /   Reply  / 
  12. Helen

    Mij doet het niets en denk ook niet dat het een hit wordt. Maar misschien het album wel of zijn 2e single.

      /   Reply  / 
  13. Irma

    Ik vind Boris een geweldig muzikant het is een super song .
    Vind het juist goed dat Boris zijn eigen pad kiest en niet for dat idols gedoe.
    Voor mij is het een hit!!

      /   Reply  / 
  14. merel

    Waarom probeert die Boris toch steeds zo krampachtig door te breken in de states. Hij krijgt het in Nederland nog niet eens voor elkaar.
    Ach als het album flopt kan hij altijd nog zeggen ddat dit niet zijn eigen stijl was.

      /   Reply  / 
  15. Chris

    Hoezo probeert hij door te breken in de States? Hij neemt daar gewoon zijn clip op. Zelf heeft hij steeds gezegd dat hij beter eerst Nederland kan proberen. En als een album flopt betekent het niet dat het niet zijn stijl was. Waarom zou je een album maken wat niet je eigen stijl is. We zien vanzelf wat er gebeurt. Of dit nummer nou een hit wordt of niet, zijn optredens worden super goed bezocht, en dat zegt toch wel wat, of je zijn muziek nou goed vind of niet.

      /   Reply  / 
  16. Geesje

    Je kunt niet steeds zijn idols verleden blijven gebruiken, doet Alain Clark ook niet. Die heeft wel niet in het programma gezeten, maar de eerste jaren was hij steeds met mensen van Idols bezig. In 2003 zat hij in het achtergrond koor bij de 4 shows in Ahoy, schreef voor Jamai, produceerde gedeeltelijk Jim zijn 2e Album en zong koortjes mee in, het eerste album van Boris werkte hij aan mee, heb nooit iemand horen zeggen die gast heeft te veel met idolskandidaten gewerkt. Dus dat idols stigma is Boris onderhand ook wel kwijt, hij heeft er in elk geval hard genoeg zijn best voor gedaan. Of misschien iets te hard en dat hem dat niet in dank is afgenomen.

      /   Reply  / 
  17. Raymond

    Boris is een topzanger,ik vind dit eigenlijk de eerste single van hem waarvan ik zeg,yesss!eindelijk!!!!Ongecompliceerde funkypopsong,met een beetje rock door die gitaar en Motown door de beat,en de videoclip heeft een internationale sfeer,helemaal te gek!Dus voor mij een hit.

      /   Reply  / 
  18. Heerlijk nummer

    Ben ontzettend blij dat Boris weer “on tour”gaat
    met zijn nieuwe album.Deze zanger heeft zo’n geweldige stem,zeker live maakt hij heel veel indruk,een genot om naar te luisteren én te kijken!Gelukkig ben ik er weer bij morgen in Haarlem!Laat iedereen maar lullen Boris;jij bent gewoon hartstikke goed bezig!Succes!!

      /   Reply  / 
  19. Patrick Schmidt

    Weet iemand wie de blazers zijn bij Boris?
    Thx

      /   Reply  / 
    1. sanne

      Ja dat weet ik. De blazers bij Boris zijn Fred van Straten (trompet en flugelhorn) en Emiel van der Heide (saxofoon).
      De achtergrondzangeressen zijn Sanne en Naomi. De vaste band bestaat uit Marcus Machado (gitaar), Leon Taihuttu (bass), Satindra Kalpoe (drums)en Leon den Engelsen (keys). Ze worden regelmatig genoemd en tijdens concerten voorgesteld.
      Hoe dat dan? Ik zie dat jij ook saxofonist bent?

        /   Reply  / 
  20. Reinier

    Verrassend goed! Ik wist dat hij goed kon zingen, maar de combinatie van stem en muziek zijn in dit nummer te gek. Hij ‘overzingt’ ook niet zoals sommige van zijn oude nummers. Gaat gewoon lekker op erin! Hulde :-)

      /   Reply  / 
  21. sanne

    Hee Patrick Schmidt, leuk dat je nog even reactie terug geeft. Ik weet inmiddels dat jij ook auditie deed bij Boris.
    Ik weet nog een blazer te noemen. Frans Cornelissen (trombone) speelde gisteren nog mee in de band tijdens de cd-presentatie. Maar ik geloof niet dat hij straks mee gaat touren. Het was gisteren trouwens een show waar je U tegen zegt daar in Paradiso!

      /   Reply  / 
  22. Pingback: Vliegende start nieuw album Boris | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>