Vliegende start nieuw album Boris

Het is bijna 2,5 jaar na de release van Holy Pleasure, het vorige album van Boris. Dat kwam in de Album Top 100 niet verder dan een 12de plaats. Maar met Live My Life heeft hij weer een top 10-notering te pakken. Een heel dikke zelfs, het album is de hoogste binnenkomer op 4. Alleen Bruce Springsteen, Adele en Kings of Leon wisten meer cd’s te verkopen in de afgelopen week. Ook Sabrina Starke en Wouter Hamel staan in het rijtje van de tien best verkochte platen van Nederland.

De top 10:

1 (1) Working on a Dream – Bruce Springsteen
2 (2) 19 – Adele
3 (3) Only by the Night – Kings of Leon
4 (-) Live My Life – Boris
5 (6) Incredible – Ilse deLange
6 (7) I Am… Sasha Fierce – Beyonce
7 (5) Cats 100 – The Cats
8 (34) Nobody’s Tune – Wouter Hamel
9 (12) Yellow Brick Road – Sabrina Starke
10 (14) Best Of – Krezip

Het duo Veldhuis & Kemper doet het ook niet onverdienstelijk. Hun nieuwe album We Moeten Praten komt binnen op de 15de plaats. Single Volkomen Kut lijkt vooral een hit op internet, waar het veel wordt opgevraagd op diensten als YouTube.

Aan de opmars van De Dijk lijkt een einde gekomen. De band won begin januari de Popprijs, wat hernieuwde belangstelling voor het album Brussel betekende. Maar deze week gaan de heren onderuit van 11 naar 20. Guus Meeuwis daarentegen profiteert van de vertoning van Groots met een Zachte G op televisie; de cd-registratie stijgt van 39 naar 21.

Zangeres Anneke van Giersbergen stapte enkele jaren terug uit The Gathering. Ze vestigde zich op het soloproject Agua de Annique en brengt nu onder eigen naam een plaat uit. Veel fans zijn haar niet uit het oog verloren, want Love Air komt binnen op 42.

Johan komt in mei met een nieuw studioalbum. Maar platenmaatschappij Excelsior verwent ons nu al met een hitoverzicht van de band rondom Jacco de Greeuw. Het verzameld werk komt nieuw binnen op 70 in de Album Top 100.

De hele Album Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Vliegende start nieuw album Boris

  1. Remko

    Ik vind deze hoge binnenkomer van Boris een beetje verdacht. zo vreselijk veel promotie is er niet geweest zijn single heeft niets gedaan. Waar komt deze notering ineens vandaan? Is het niet dat dit album gewoon heel goed is weggezet bij de platenzaken? Waarschijnlijk mogen ze het plaatje teruggeven als het blijkt dat het niet verkocht wordt.

      /   Reply  / 
    1. Luna

      Waar deze notering vandaan komt…mmm..even denken, hij is veel in de media geweest, zowel tv als radio, hij heeft een uitverkocht Paradiso gehad. Geen noemenswaardige redenen? Het is een albumnotering en die is niet afhankelijk van een single verkoop.

        /   Reply  / 
  2. Jorn

    Klein foutje herman:
    Het eerste album van Boris heet Rely on Me.
    Zijn nieuwe heet Life my Life. (zie afbeelding)

    Maar mooi voor Boris, heb het album zelf ook.
    En zeker een mooie plaat.

      /   Reply  / 
  3. Herman Roggeveen Auteur

    het was al laat toen ik het bericht tikte. is aangepast, thx voor het opletten

      /   Reply  / 
  4. Ray

    Het album is gewoon erg goed. Laatste het concert in Paradiso gezien en Boris is zeker een goede performer. Een hitje of 2 zou dit album goed doen en de nederlandse muziekindustrie ook want zoveel echt goede artietsten zijn er nou toch ook weer niet.

      /   Reply  / 
  5. sanne

    Er is juist wel promotie geweest voor zijn album, Remko! Er zijn heel veel (zeer) goede recensies binnengekomen en hij is Strepenmeester geweest. En hier en daar wordt hij als tip genoemd. De airplay begint nu eindelijk een klein beetje op gang te komen. Maar het is dan ook een geweldig goed concessieloos album! Wat men ook zegt: zijn beste album tot nu toe.
    En inderdaad, op fabchannel is zijn cd-release show te bekijken met heel goed beeld en geluidkwaliteit.

      /   Reply  / 
  6. sanne

    En downloaden gaat niet bij platenzaken. Live My Life staat op 2 bij de download top 100 (i-tunes) en op nummer 1 in de genre soul. Ben superblij voor Boris, hij moet dolgelukkig zijn vooral omdat al zijn hebben en houwen erin zit.

      /   Reply  / 
  7. Pauw

    Dijk van een album! Bubblin is een bizarvet nummer maar Loosen up slaat echt alles! Wat een eind! Nog nooit zoiets vets gehoord uit Nederland. Boris krijgt eindelijk de erkenning die hij verdient maar als je zo’n album als dit maakt verbaast het me ook weer niet.

      /   Reply  / 
  8. kee

    beetje slaapverwekkend

      /   Reply  / 
  9. Jada

    Het album is top! Zelf heb ik niet zijn 1ste 2 albums omdat ik er toch niet zeker van was maar deze is toch echt top. Ben blij dat zn album het goed doet. Hij verdient het.

      /   Reply  / 
  10. BoycotIdols

    Hier ben ik dan eindelijk wat mild over.
    Boris heeft zich naar mijn idee losgeworsteld van zijn Idols stempel en scoort omdat ie doet waar ie zelf volledig achter staat.

      /   Reply  / 
  11. jannes

    Boycotidols ga fietsen man niemand zit te wachten op dat domme commentaar van jouw. Idols stempel losgeworsteld, get a life.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>