Hit of Shit: Fantasticos – Weet Je Wat Jij Voor Mij Bent

We hebben weer een hilarische knaller te pakken, beste mensen. De Fantasticos komen deze week nieuw binnen op plek 67 in de Single Top 100. Volgens de promotietekst zijn de Fantasticos voorbestemd om ‘de nieuwe Nederlandstalige muziektrend in het Hollandse lied’ te worden. De mannen zetten duidelijk hoog in.

De single Weet Je Wat Jij Voor Mij Bent is slechts het begin. Er komt een heel album aan. ‘Een verrassende combinatie van Nederlandse meezingers, schlagers en levenspop in de sound van 2012’ vervolgt de promo. Tranen springen in mijn ogen.

Dit is vast hartstikke leuk voor op lokale piratenzenders of een tour langs tehuizen en bingozalen, maar om dat nou meteen te betitelen als een nieuwe muziektrend en ‘de sound van 2012’ is natuurlijk vrij bespottelijk. Hier kan geen Koefnoen-parodie tegenop.

Ik kende deze heren nog niet, maar ze blijken een hele geschiedenis te hebben. ‘Twee boezemvrienden Henk (ex-Les Chromona’s) en Johnny (ex-Sunstreams) hebben elkaar na jarenlange vriendschap opnieuw gevonden in hun gezamenlijke muzieksmaak,’ zo lees ik. Les Chromona’s en Sunstreams? Er gaat een wereld voor me open.

Uit de reacties op de video blijkt dat die comeback niet zonder slag of stoot tot stand is gekomen. Antonius schrijft: ‘Fantastico dat Henk en Johnny elkaar weer een kans hebben gegeven na jarenlang ellende over royalty’s en Johnny’s kopstem.’ Drama, drama.

Het nummer blijkt ook nog een cover te zijn. Het origineel is van de Amigos uit Oostenrijk, aldus Juleke van Goed Verstaanbaar. Hoezo nieuwe muziektrend? Jettie Pallettie vindt het hoe dan ook schitterend: ‘en die blousjes gohhh daar ben ik gewoon sjaloerrrs op!!’

Ja, Jettie, daar zeg je wat. Die bloesjes schreeuwen inderdaad om een nadere analyse. Waar halen ze het vandaag en hoe verzinnen ze het? Om het niet te hebben over die kekke Fantasticos-pinnen op hun jasjes en de geweldig dynamische achtergrondbeelden.

Goed, beste piratenvrienden, alle gekheid op een stokje. Henk en Johnny doen gewoon lekker waar ze zin in hebben, en kennelijk brengen ze plezier en blijdschap in het land, dus respect. Maar wat een marteling. Een mirakel dat dit de Top 100 haalt.

Weet Je Wat Jij Voor Mij Bent op iTunes

Fantasticos - Weet Je Wat Jij Voor Mij Bent

Loading ... Loading ...


Video op Youtube

facebook share facebook share

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Hit of Shit: Fantasticos – Weet Je Wat Jij Voor Mij Bent

  1. R

    Het is net of ze dit voor elkaar zingen! gaypride glitterblouse!

      /   Reply  / 
    1. Henry

      meer het is wel gemeend en om het dan zo over te brengen bij de mensen

      petje af , je ziet de mannen genieten knap .

        /   Reply  / 
    2. Anita

      Daar heb je wel een beetje gelijk in, maar ze zijn niet Gay en live is het super

        /   Reply  / 
  2. Amanaemonesia

    Verbazingwekkend dat NLPop het de moeite vindt hierover te bloggen. Extra aandacht maakt de kans alleen maar groter dat ze lang in de Top 100 blijven hangen.

    Dit is inderdaad heel slecht.

      /   Reply  / 
    1. Henry

      Je vind het dan wel niet leuk waarom luister je dan !!

      de mensen of doelgroep waar de fantasticos voor zingen die moeten toch ook bediend worden of niet soms het is gewoon een gezellige meezinger

        /   Reply  / 
      1. Anita

        En zo is het Thnx

          /   Reply  / 
    2. Anita

      Meerdere mensen andere muziek smaak voor ieder wat wils

        /   Reply  / 
  3. Cindy

    Hallo fantasticos jullie zijn mijn knuffels in een woord geweldig super

    Groeten Cindy .

      /   Reply  / 
  4. carla

    ga zo door boys

    Gr Hans

      /   Reply  / 
  5. frans

    toppie

    Twan .

    waar kunnen we jullie zien ,

      /   Reply  / 
  6. Anita

    Net als in voorgaande reactie, je hoeft de Fantasticos niet leuk te vinden, zet het gewoon af en de mensen die het wel leuk vinden lekker genieten en luisteren,

    Het plaatje zit bij ons in het cafe De Sportcentrale in de jukebox en word zeker 4 keer per avond gedraaid dus er zijn zeker mensen die het leuk vinden

    Fantasticos wij vinden het zeker leuk dus om met de woorden van Barry Stevens te spreken vooral doorgaan dikke Knuff

    Anita uit Nijmegen

      /   Reply  / 
  7. frans

    Super gaaf nummer.
    In een woord geweldig.

    m.v.g. Frans

      /   Reply  / 
  8. Gerard

    Erg mooi nummer.
    Mooi gezongen ga zo door Fantasticos.

    groetjes Gerard

      /   Reply  / 
    1. Henry

      Thanks man !!!

      Gr Fantasticos.

        /   Reply  / 
  9. Bianca Gerlag

    Weet je wat het is.Op Nederlandstalige liedjes hebben mensen altijd al wel commentaar gehad.Maar veel van die Engelstalige rotzooi,dat trekt pas helemaal op niets,vertaal het maar is.Al degene die zitten te zeuren zijn gewwoon jaloers,omdat ze zelf niet kunnen zingen of weten wat gezellig amusement is.En deze mannen kunnen heel mooi zingen,je hebt het of je hebt het niet en deze mannen hebben het wel,punt.!!!!! Dat afkraken van Nederlandse liedjes moet maar is gedaan zijn.Je houdt ervan ofwel niet,maar laat is iedereen in zijn waarde.Degene die het meest klagen zijn de mensen die wel met de Nederlandse nationaliteit zijn geboren en dus Nederlands spreken.tegen hen zou ik willen zeggen:Je sprak toch geen Engels,je ouders hebben jullie toch Nederlands geleerd.Wees is een beetje meer trots op je eigen moederstaal verdomme en doe normaal.Of denk je dat je het zelf beter kunt,bewijs het maar.Maar al de mensen die achter de FANTASTICOS staan,die kennen hetzelfde antwoord als ik.Degene die zeuren hebben geen greintje verstand van muziek,ze hebben gewoon niets beters te doen en vervelen zich wat op het net.Henk en Johnny hou vol,ik hoop nogmaals uit de grond van mijn hart dat het jullie mag lukken,dat dit nummer mag aanslaan.Jullie liefde voor muziek stralen jullie heel mooi uit,houden zo,is heel mooi om naar te kijken.Veel groetjes voor alle fans en voor Henk en Johnny natuurlijk.en wat die afkrakende zeurkousen betreft,ze kunnen voor mij de hoogste boom in,daar eet of drink ik niets minder om.Ik blijf me goed voelen in mijn vel.Weet je hoe dat komt,door naar de FANTASTICOS te luisteren.Jongens kop op,jullie kunnen het!!! Mvg.Bianca Gerlag Bree,Belgie

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Beste Bianca, ik heb me door je post heel geworsteld en kwam tot het volgende
      1) Als je Nederlands spreekt moet je dingen als dit goed vinden.
      2) Luister je geen Fantastico’s dan heb je de ballen verstand van muziek.
      3) jij dit gezellig amusement vind en anderen dat dus ook maar moeten vinden en je per definitie niet kan zingen als je dit niet mooi vind.

      Klopt?

      Gelukkig gaat het niet over mij, teveel tegenstellingen.
      En ik luister absoluut geen Fantastico’s.
      En dan moet het land vol met toondove, a muzikale onbenullen zitten aangezien het succes van het plaatje nihil is… nietwaar?

        /   Reply  / 
      1. Bianca Gerlag

        Bree 24-10-2012

        Hallo Ronald

        Hoi,waar het mij om het algemeen omgaat,is dat het Nederlandse lied,door sommige personen nog altijd te veel wordt afgekraakt,zonder dat ze er echt naar luisteren.Dat je er niet van houdt,dat kan,maar daarom is het nog niet slecht.Die vooroordelen moeten gewoon is stoppen.Er is heel veel sfeervolle muziek als deze,waar ook gevoelens duidelijk gemaakt worden,dat mag vind ik.Ik hou niet van house,jazz of klassiek,daarom kan het in die aard nog wel goed zijn,kijk dat is het verschil.Ik kraak geen nummers af,ik vind iets mooi ofwel niet.(Al weet ik echt wel wat goed is en wat niet,lol) Het voordeel van Nederlands is,dat een ieder direct hoort waar het over gaat,het gevoel,de bedoeling wordt direct aangevoeld,je hoeft het niet eerst te vertalen,zit geen bedrog in dus.Op het moment dat ik iemand het Nederlands hoor afkraken,begin ik woorden als rommel te gebruiken over het Engels,terwijl er veel ander-talige muziek ook mooi is.Ik ben met alles,in het leven heel direct,neem geen blad voor de mond.Ik zeg direct waar het op staat.Veel artiesten of bands brengen cd`s uit met Nederlands-talig werk,maar met live optredens kunnen ze net zo mooi Engels,Duits,Frans o.d brengen,daar staan de meeste ook niet bij stil.Mensen hebben soms te weinig respect voor de keuze of het kunnen van anderen.Maar zelf kunnen ze er dikwijls geen snars van,da is bijna altijd zo.Ik spreek in het leven altijd met alles uit ervaring,veel ervaring,da is bekend bij mensen die mij echt kennen,maar laten we bij de muziek blijven.Mensen of dingen waar ik om geef,daar kom ik voor op,als zij in hun recht staan.ik ben een vechtersbaasje.De videoclip van Fantasticos valt niets op aan te merken,mooie achtergrond,mooi gekleed,ze doen het met heel veel liefde,het is puur en echt,mooie uitbeelding erbij en zang is goed.Het is geen dooie boel,ze stralen echt,zit temperament in.Het is een vertaling uit het Duits,maar dat is 8 op 10 zo met Nederlandse liedjes.Niet iedereen kan nieuwe muziek of nieuwe teksten schrijven.En veel mensen willen mooie liedjes van een andere taal in het Nederlands horen,daar is niets mis mee.Ieder heeft er op zijn manier succes mee.En wat het stemmen hier betreft,Fantasticos heeft MEER stemmen onder hit,dan onder shit,is ook niet voor niets he,maar zelfs dat maakt niet uit.Niet iedereen die het leuk vindt of niet,die stemt,of heeft een pc.

        Mvg.Bianca Gerlag

          /   Reply  / 
        1. Nico

          Ik weet dat men probeert een hype te creëren omtrent deze act. Anti-sterren die een gimmick hit scoren. Af en toe gaat wordt er uit balorigheid in mee gegaan, zoals ooit De Heikrekels, maar dan anno 2012. Doe Mij Een Toppertje heeft uiteindelijk ook goed verkocht.
          Na je lange verhaal heb ik ook eens geluisterd. Dat was schrikken!
          Een 3e rangs act met dito nummer. Het ligt er duimendik bovenop, lachen voor de platenfirma en promotors. Hard schreeuwen: hit hit hit. En dan naar hopen dat het publiek erin trapt.

            /   Reply  / 
          1. Bianca Gerlag

            hoi,ik denk niet dat jij mijn berichten goed gelezen hebt.Deze mannen willen proberen als een nieuw duo er tussen te komen,is toch niets mis mee.Als het aanslaat is iedereen blij,die er aan mee gewerkt heeft,ja logisch toch.Maar muziek is wel altijd al hun leven geweest,ze zijn beide geen onbekende,het is wel de muziek waar Johnny en Henk het voor doen.Hun enthousiasme komt enorm duidelijk over ja,dat mag of zie jij liever zuurpruimen,ik niet hoor.Ze komen heel plezierig over,omdat ze het heeeeel graag doen,oude kameraden die elkaar hebben terug gevonden en nog altijd een muziek-klik hebben samen,goed toch.Ze proberen het tenminste,lukt het dan is dat meegenomen,ook voor de fans.We wachten wel af,zijn er genoeg die het proberen.Maar niet iedereen lukt het om er in te geraken of er in te blijven.Op de eerste plaats jezelf blijven,maar in jezelf geloven mag hoor.!!! Groetjes Bianca gerlag

              /  
  10. Bianca Gerlag

    weet je wat jij voor mij bent (Jullie:Fantasticos) Een plezier om naar te luisteren:De liefde voor,muziek die jullie met en voor elkaar uitstralen is fantastisch om naar te kijken.Jullie zijn trots op jullie zelf en dat mag.!!!!! Liefs uit Belgisch Limburg.

      /   Reply  / 
  11. gerry

    grandioos doorgaan met deze muziek

      /   Reply  / 
  12. gerry

    grandioos mijn vrouw helemaal gek van deze muziek

      /   Reply  / 
  13. gerry geutjes

    grandioos gelieve meer vab deze muziek

      /   Reply  / 
    1. Bianca Gerlag

      Dat komt in orde.Fantasticos brengen binnenkort een full-cd uit.Dus maak je vrouw maar alvast blij.Dank voor je leuke reactie.Mvg.Bianca Gerlag.

        /   Reply  / 
  14. Pingback: Hit of Shit: Daybroke – Cosmic Candy Store (video) | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>