Hit of shit: Armin van Buuren – Saturday Night

Armin van BuurenToen Herman Brood een aantal jaren terug van het Hilton Hotel sprong, herleefde zijn muziek in de hitlijsten. En nu zijn biopic verschijnt, beleeft zijn oeuvre opnieuw een glorietijd. De verzamelaars en cd-boxen vliegen de winkel uit, maar de makers van de film en oud-manager Koos van Dijk wilden dat ondersteunen met een single. Dan kun je er voor kiezen een oude kraker opnieuw uit te brengen of een onbekend liedje, maar je kunt ook een klassieker in een nieuw jasje laten steken door een toonaangevende deejay. En dus werd Saturday Night aan Armin van Buuren gegeven.
Want Armin heeft immers op heel beschaafde wijze de hit Love You More van Racoon onder handen genomen. Het origineel is redelijk intact gebleven terwijl er toch een energieke en opzwepende beat onder zit.

Met Saturday Night is hetzelfde geprobeerd. Dat kenmerkende gitaarloopje is in een loopje gezet met daaronder een pompende beat. Daar overheen de vocalen van Herman Brood, vooral de woorden ‘I just can’t wait’ en ‘Saturday night’.

Maar tjongejonge, dit kan toch niet zijn wat Brood ooit bedoeld heeft? Saturday Night is een rockklassieker, nu blijft een slap aftreksel over waar het volgens mij ook nog eens moeilijk op dansen is. Een poldermodel in zijn gruwelijkste vorm.

Ook de clip is niet echt spectaculair. We zien Armin van Buuren door het ‘museum’ Herman Brood wandelen, versneden met heel veel beelden uit de film Wild Romance. Misschien heel toepasselijk voor een videoclip die als soundtrack voor de film dient, spannend is anders.

Kortom: Saturday Night in deze vorm kunnen we onmogelijk door laten gaan voor een hit. Maar in het rijtje van shit-songs uit de rubriek Hit of Shit past het prima.

Kijk en oordeel zelf over Saturday Night:

Zie ook:
- Armin van Buuren haalt Tiësto in op DJ ranglijst
- Armin van Buuren aan de haal met Herman Brood
- En lees het oordeel van Dance.blog.nl over deze video

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hit of shit: Armin van Buuren – Saturday Night

  1. Nico

    focking goed nummer!!!!!!!! Als het aan mij ligt wordt dit een top 10 hit!

      /   Reply  / 
  2. shirleyL

    ja vette hit ben van beiden fan en het blijft een steengoed nummer orgineel en deze

      /   Reply  / 
  3. kimmetjevanham@h....

    ga weg!
    jump vindt k toch beter!!

      /   Reply  / 
  4. Nick

    Echt afgrijselijk echt te triest voor woorden hoe erg dit nummer is verziekt…
    Ik ben zelf muziekant en dit heeft echt niks meer met muziek te maken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>