Album Racoon grijpt net naast eerste plaats

RacoonHet album Another Day van Racoon staat al 43 weken in de hitlijst, maar deze week stond het op een haar na op de eerste plaats in de hitlijst. De verkopen van Kelly Clarkson en Racoon lagen zo dichtbij elkaar, dat het tot op het laatste moment spannend was wie met de eer ging strijken. Uiteindelijk is het de American Idol geworden en moet Racoon genoegen nemen met een tweede plaats. Maar hey, van 10 naar 2 stijgen als je al bijna een jaar je plaat uit hebt, is beslist geen straf. Ook in de rest van de Mega Album Top 100 ging het er spannend aan toe.
Vorige week schreven we over het plotselinge succes van Opgezwolle, die met het vierde album Eigen Wereld als het spreekwoordelijke duveltje in een doosje opeens de top 5 binnendenderde. Maar zo snel als de Blauwvingers kwamen, zo snel zijn ze ook weer uit de bovenste regionen verdwenen. Eigen Wereld tuimelt deze week van de vierde naar de 16de plaats, au!

Dat terwijl Karel Craayenhof aan een opmars bezig is die hem bijna in de top 10 brengt. Het album Guardians of the Clouds stijgt deze week tien plaatsen naar positie 11, en staat dus te dringen om volgende week alsnog deze felbegeerde positie te bereiken.

Verder is opvallend dat Jannes opeens een klapper maakt. Zijn plaat staat al bijna een halfjaar in de hitlijst, maar gaat deze week opeens van 72 naar 38. Zal het hier een eenmalige uitschieter betreffen, of stijgt Jannes nog verder door?

Tot slot corrigeert Stevie Ann haar positieverlies van vorige week. De singer/songwriter stijgt in de vijfde week dertig plaatsen naar 62.

Zie ook;
- Opgezwolle en Carel Kraayenhof grote stijgers in albumlijst
- Racoon begint aan internationale expansie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>