Hitlijst kleurt nog niet Borsato-Rood

Ch!pzEerlijkgezegd had ik wel verwacht dat Marco Borsato deze week de hitlijst zou aanvoeren. Zijn nieuwe single Rood is immers al een week te downloaden, en sinds gisteren ook in de winkel verkrijgbaar. Maar blijkbaar moet meneer Borsato nog een weekje geduld hebben. Dat geeft Shakira de gelegenheid om nog even te genieten van haar pas verworven nummer 1-positie. Ch!pz heeft geprobeerd de Latijns-Amerikaanse zangeres te verstoten, maar kwam uiteindelijk niet verder dan de tweede plaats met Gangstertown. Desalniettemin stijgen ze monsterlijk hard; van 49 naar 2.
De top 10 wordt verder opgeschud door de Red Hot Chili Peppers, die met Dani California vanuit het niets op 7 binnenkomen. Raffaëla zakt fors van 2 naar 5 met Right Here, Right Now. Het is wachten tot haar nieuwe single Mijn Houten Hart, een duet met Paul de Leeuw, in de winkels ligt.

Jim
Jim heeft zijn opmars met Dapper & Sterk niet weten door te zetten; het nummer zakt 1 plaatsje naar 16. Maar wellicht krijgt de single nog een slinger omhoog als de film een succes wordt. Of Jims tv-optreden van vanavond moet erg in de smaak vallen natuurlijk. De Egmondse artiest is namelijk te zien als zichzelf in de Vara-comedy Kinderen geen Bezwaar. In de top 20 zijn verder verliezen voor Bo & Monica (van 5 naar 18) en Grad Damen (van 12 naar 19).

Herstel Toppers
De Toppers krabbelen weer iets op van hun mega-verlies van vorige week. Toen zakten ze van 7 naar 30, een tuimeling die zelden voorkomt. Deze week herstellen ze acht plaatsen tot de 22ste positie. Ook Armin van Buuren doet deze week goede zaken. Zijn Sail stijgt in de zesde week opeens van 46 naar 27.

Café de Wereld
De eerste Nederlandse binnenkomer vinden we deze week op 37. Het is Café de Wereld, het fictieve café uit Vara’s actualiteitenprogramma De Wereld Draait Door. Hierin komen bekendheden als Beatrix, Jan Peter Balkenende maar ook Anouk en Rachel Hazes. Samen zongen ze de medley Café de Wereldcup vol, dat deze week dus debuteert op 37.

Op 45 vinden we een opgelapt nummer uit de jaren 90. Toen ging iedereen op de dansvloer uit zijn dakpannetje op Mary Go Round van Grooveyard. En zoals met wel meer nummers uit dat decennium is het in een nieuw jasje gestoken en dus weer klaar om een hit te worden. Vooralsnog maakt Grooveyard een voorzichtige start op 45.

Downloads
Overigens is het opmerkelijk dat in de hitlijst deze week een heleboel nummers die al op de retour waren, deze week weer sterk stijgen. Hoe dat komt? Sinds deze week tellen betaalde downloads ook mee in de Single Top 100. Zo kan het gebeuren dat deze week James Blunt (van 31 naar 17), Madonna (van 38 naar 30), Coldplay (van 53 naar 32), Bløf (van 65 naar 41), Anouk (van 73 naar 47), Gabriel Rios (van 70 naar 47) en KT Tunstall (van 90 naar 55) deze week onverwacht goede zaken doen.

De overige Nederlandse producties die deze week nieuw binnenkomen:

51. Kim-Lian – Road to Heaven
60. A Balladeer – Swim with Sam
68. Thomas Berge – Val Aan
81. Berget Lewis feat Leona – I’d Like to Teach the World to Sing

Zie ook:
- Duet Paul en Raffaëla op single
- Toppers tuimelen uit top 10
- Borsato bruist – in het Rood

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hitlijst kleurt nog niet Borsato-Rood

  1. ClemUns

    Aha, oke dan, dat verklaart de stijgers van de platen die al een tijdje uit zijn (de downloads)

      /   Reply  / 
  2. Rob

    Niks over Grad Damen! Die staat toch net achter Chipz……op nummer 3 zijn hoogste positie!

      /   Reply  / 
  3. Herman

    nee hoor, gradje zakt van 12 naar 19 deze week. misschien dat hij in een andere hitlijst zo sterk stijgt, maar dat lijkt me sterk. hooguit een nederlandstalige top zoveel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>