Konijntje maakt reuzensprong in verder muurvaste hitlijst

HenkieDe hitlijst van deze week of vorige week is een verschil van dag en nacht. Waar we vorige week veel smaakmakers hadden die hoog binnenkwamen of snel stegen, is het deze week stilstaan of stuivertje wisselen. Eigenlijk is alleen Henkie smaakmaker door een beestachtig aantal plaatsen te stijgen, en is Postman featuring Anouk de hoogste binnenkomer. Pas op plaats 31. Nee, het is nog altijd Marco Borsato die de lakens uitdeelt; zijn Rood verkocht wederom 5x zoveel exemplaren dan de nummer 2, Shakira.
In de top 10 vallen verder Ali B en Bløf op. Die laatste zakt één plaatsje naar 9 na vorige week te zijn binnengekomen op 8. Ali B en zijn gang betreden deze week de top 10 met Rampeneren. Het schijfje stijgt van 11 naar 7.

Jim wist vorige week de top 10 te betreden, maar moet deze week weer 3 plaatsjes terug met Dapper en Sterk naar 13. Lange Frans & Baas B stijgen juist die 3 plaatsjes met Ik Wacht al zo Lang, deze week op 17.

Nee, de enige artiest die deze week echt een aanzienlijk aantal plaatsen stijgt, is Henkie met Lief Klein Konijntje. De gimmick dringt nu dus ook door tot de hogere regionen van de hitlijst. Zal Henkie er in slagen Marco Borsato van de troon te stoten? In een download-chart stond hij enkele weken al wel boven Marco, maar die rollen zijn inmiddels omgedraaid.

Opvallend is overigens The Sheer, dat vorige week vanuit het niets op 15 binnenkwam. Ik had stiekem al een beetje verwacht dat ze de top 10 dit keer wel zouden redden, maar The Girl that Lost her Head zakt deze week als een baksteen naar 34.

De overige Hollandse binnenkomers:
77. Gio featuring Ali B en Party Squad – Hard to Get
86. Miss Dee – Op Eigen Kracht
91. Vak-A – Holland Holland

Doe mee aan de Nlpop prijsvraag en win de verzamel-cd Afslag NL

Zie ook:
- Vandaag is ROOD!
- Jim scoort vierde top 10-hit
- Het wordt een lange konijnenzomer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>