Ilse deLange blijft op 1 in Album Top 100

Ilse deLangeDe Album Top 100 van deze week kent weinig verschuivingen. De top 3 is dezelfde als die van vorige week en er zijn weinig nieuwe binnenkomers. Wel veel platen noteren opnieuw in de lijst terwijl deze er al uit verdwenen waren. Ook valt op dat veel oudere albums opeens flink stijgen. Wellicht is er ergens een flinke uitverkoop begonnen, waardoor al deze niet-recente platen opeens in de belangstelling staan? Hoe dan ook: Ilse deLange blijft voor de 4de week 1, Muse staat standvastig op 2 en de Toppers behouden hun derde plaats.
De top 10:
1 (1) Ilse deLange – The Great Escape
2 (2) Muse – Black Holes and Revelations
3 (3) Toppers – Toppers in Concert 2006
4 (5) Red Hot Chili Peppers – Stadium Arcadium
5 (6) Juanes – Mi Sangre
6 (4) Keane – Under the Iron Sea
7 (7) Shakira – Oral Fixation II
8 (9) Bløf – Umoja
9 (8) Jan Smit – jansmit.com
10 (14) Madonna – I’m going to tell you a secret

De eerste flinke stijgers vinden we op 27. Daar staat Racoon, die met Another Day vanaf de 40ste plek komen. Het album staat intussen 66 weken genoteerd in de Album Top 100. Twee plaatsen lager, op 29, staan de Toppers met hun concertregistratie uit 2005. Dit album komt bij 72 vandaan en staat nu in totaal 38 weken genoteerd. Op 36 opnieuw een onverwachte stijger: Bløf met Het Einde van het Begin, dat van nummer 88 afkomt.

Topstars gaan met het titelloze debuut van 74 naar 47, mede door de belangstelling voor de nieuwe single Met de Sneltrein naar Zandvoort. Het hitoverzicht van Frans Bauer, 34 weken genoteerd, stijgt van 83 naar 53 zonder duidelijke reden.

Op plaats 43 komen we dan de eerst re-entry tegen: Junkie XL met Today, dat eerder al 5 weken in de lijst genoteerd stond. Daarvan volgen er nog enkele: Stevie-Ann met Away From here op 85 (15 weken) en Jannes met Als het Zonnetje Schijnt op 94 (43 weken).

Wèl helemaal nieuw in de lijst is Uniq met Rotterdam op 78 en de soundtrack voor Pirates of the Caribbean op 80, met daarop de hit van Tiësto.

Zie ook:
- Ilse deLange blijft Muse en Toppers voor
- Toppertje hoog binnengekomen in Single Top 100

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>