Jan Smit verpletterend op 1

Jan SmitZoals verwacht bestormt Jan Smit deze week de Single Top 100 met het nummer Als De Morgen Is Gekomen. Het schijfje verkocht bijna 3x zo goed als de nummer 2, Bass Hunter met Boten Anna en is daarmee een heel terechte nummer 1-hit. Dat zal waarschijnlijk nog wel even aanhouden, want het nummer wordt ook gebruikt in de reclame voor/van C&A en de eigen kledinglijn van Jan Smit. Maar de Volendamse zanger was niet de enige nieuwe binnenkomer in de hitlijst. Nu de zomerperiode op zijn einde loopt, komen er weer veel meer releases. En dat zorgt voor de nodige opschudding.
De Gebroeders Ko betreden deze week overigens ook de top 10 met Boten Anna. Het nummer kwakkelde de laatste weken wat, maar gaat deze week sterk omhoog van 11 naar 6.

De volledige top 10:

1 (–) Jan Smit – Als de Morgen is Gekomen
2 (2) Basshunter – Boten Anna
3 (1) Guillermo & Tropical Danny – Toppertje
4 (3) Marco Borsato – Rood
5 (4) Tiësto featuring Maxi Jazz – Dance4Life
6 (11) Gebroeders Ko – Boten Anna
7 (6) Sergio Mendes featuring Black Eyed Peas – Mas Que Nada
8 (5) Tiësto – He’s a Pirate
9 (9) Fedde le Grand – Put your Hands up 4 Detroit
10 (7) Gnarls Barkley – Crazy

Djumbo moet dus al na twee weken de top 10 alweer verlaten, en daarmee is Boya Boya Bay een van de minder succesvolle singles van de tienerpopformatie. Ondertussen zetten Alderliefste en Paul de Leeuw hun opmars voort. Deze week gaat Une Belle Histoire/Een Mooi Verhaal van 20 naar 14.

Veldhuis & Kemper waren de afgelopen week veelvuldig op de radio te horen doordat verschillende stations het nummer Wacht bombardeerden tot week-single. In de Single Top 100 resulteert het in een stijging van 41 naar 29. Ook Postman verdient deze week een superstip; You Make Me Feel gaat van 66 naar 46.

Bij de bovenste vijftig platen dan ook twee liedjes die de afgelopen week langskwamen in Hit of Shit: meidengroep Kus en het house-collectief Chocolate Puma. Laatstgenoemde was al een grote hit op de Britse dansvloer, maar nu mag Always and Forever het voor het echie proberen.

De overige Nederlandse binnenkomers in de Single Top 100:

82. Johan – Walking Away
93. Rob van Daal – Ik Wil Haar Voorgoed Vergeten
95. Mischa Daniels – Take Me Higher
97. Wesley – Kom Dans Met Mij

Zie ook:
- C&A: Jan Smit lokt vandalisme uit
- Tiësto en Tiësto in Single Top 100

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>