Jannes alweer van 1 af door Belgische peuterpop

JannesTwee weken lang stond Jannes op 1 in de Album Top 100. Deze week zakt hij alweer naar de vierde plaats met Laat Me Vrij. Verslagen door het Vlaamse meidentrio K3. En in zekere zin ook door Bob Dylan (nummer 2) en JJ Cale (nummer 3). Afgaande op de rest van de lijst, zal Jannes nog wel verder onderuit moeten. Want er zijn deze week erg veel nieuwe binnenkomers met potentie. Om nog maar te zwijgen van de releases die voor komende week gepland staan. Kortom: de bezem gaat door de album hitlijst, en de grote schoonmaak is nog lang niet voorbij.
Want in de Top 10 komen bijvoorbeeld ook de nieuwe cd’s van Beyonce en Guus Meeuwis binnen. Laatstgenoemde kwam met een live-cd waar ook een dvd bij hoort. Die dvd komt deze week vanuit het niets binnen op de 1ste plaats in de DVD Muziek Top 20.

De top 10:

1 (–) K3 – Ya Ya Yippie
2 (3) Bob Dylan – Modern Times
3 (2) JJ Cale – Collected
4 (1) Jannes – Laat Me Vrij
5 (–) Beyonce – B’day
6 (–) Guus Meeuwis – Live in het Philips Stadion 2006
7 (4) Belle Perez – Gotitas de Amor
8 (5) Christina Aguilera – Back to Basics
9 (6) Ilse de Lange – The Great Escape
10 (10) Jan Smit – Jansmit.com

Jan Smit
Het is toch ongelofelijk hoe succesvol Jan Smit is. Hij staat al weer stevig op 1 in de Single Top 100 terwijl zijn vorige plaat, inmiddels 72 weken genoteerd, nog altijd bij de tien best verkochte platen behoort. Dan hoef je eigenlijk helemaal geen nieuwe cd uit te brengen. Maar Jan Smit doet het wel; vanaf aanstaande vrijdag ligt Op Weg Naar Geluk in de schappen.

Robbie vs Justin
Jan Smit is niet de enige die komende week met een nieuwe plaat komt. Ook Justin Timberlake en Idol Boris brengen nieuw materiaal uit. Robbie Williams zag de bui al hangen en verplaatste de release van 1974 naar volgende maand. Dat wordt door veel journalisten als een zwaktebod gezien en een buiging naar Justin Timberlake.

Binnenkomers
Het cabaret-duo Veldhuis & Kemper brachten afgelopen week al een nieuwe cd uit. Wat Heb Je Nodig komt deze week nieuw binnen op 27. Dat heeft duidelijk gevolgen voor de single Wacht, die deze week van 27 naar 81 tuimelt. Een andere, opmerkelijke, nieuwe binnenkomer is Monique Klemann op 44. De helft van Loïs Lane bracht een soloplaat uit en die valt dus goed in de smaak, getuige de relatief hoge entree van On Patrol.

Overige Nederlandse binnenkomers
98 (re) De Dijk – Zullen we Dansen
100 Ernst Jansz – Molenbeekstraat

Zie ook:
- Jannes grote winnaar in Lowlands album-hitlijst
- Jan Smit verpletterend op 1

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jannes alweer van 1 af door Belgische peuterpop

  1. Alex

    Het is een NLblog, maar om Birthday te schrijven voor de cd van Beyonce staat een beetje stom het is, B’Day. Wat ook weer staat voor Beyonce’s bijnaam, Be, maar goed.

    Inderdaad heel apart van jan smits mega lange notering, welke fan of liefhebber van die muziek zou die cd nog niet hebben?

      /   Reply  / 
  2. Alex

    goed zo ;)

      /   Reply  / 
  3. ILONA LUBACH

    JANNES IS BETER DAN DE REST ALS ZANGER HIJ HEEFT NIETS VOOR NIETS 2006 GOUD VERDIEND MET LAAT ME VRIJ EN MET ZONNETJE SCHIJNT EN NOG EEN ANDER CD 3X GOUD LAAT ZE HET MAAR EENS NAAR DOEN ZE MOETEN NIET ZO DRAMMEN HIJ IS DE BESTE GROETJES VAN ILONA

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>