Zestien binnenkomers in Album Top 100

Roween HezeDe zomer is afgelopen en dat betekent dat platenmaatschappijen weer overuren draaien om al hun nieuwe releases aan de man te brengen. Dat blijkt ook wel uit de Album Top 100 van deze week, waar maar liefst 16 nieuwe binnenkomers in staan. De hoogste vinden we meteen al op nummer 1: Rowwen Heze met Rodos en Lucius. De band stoot K3 al na één week van de eerste plek af. Helaas voor de Limburgers zal deze positie maar van korte duur zijn, want volgende week stormt Jan Smit de charts in met Op Weg Naar Geluk. Rowwen Heze is deze week in elk geval niet de enige hoge binnenkomer.
Want ook Paul de Leeuw en Justin Timberlake doen deze week goede zaken. De Leeuw komt vanuit het niets op 4 binnen met zijn verzamelaar Mooi! Weer een CD. Justin Timberlake vinden we een plaatsje lager met FutureSex/LoveSounds. Vorige week waren er ook al veel nieuwe binnenkomers hoog in de lijst. Dat heeft tot gevolg gehad dat de top 10 deze week uit relatief nieuwe platen bestaat. De langstgenoteerde is Collected van JJ Cale, slechts acht weken oud.

De top 10:

1 (–) Rowwen Heze – Rodos en Lucius
2 (1) K3 – Ya Ya Yippie
3 (2) Bob Dylan – Modern Times
4 (–) Paul de Leeuw – Mooi! Weer een CD
5 (–) Justin Timberlake – FutureSex/LoveSounds
6 (3) JJ Cale – Collected
7 (4) Jannes – Laat Me Vrij
8 (6) Guus Meeuwis – Live in het Philips Stadion 2006
9 (5) Beyonce – B’Day
10 (7) Belle Perez – Gotitas de Amor

Rechtstreeks uit Venlo treffen we vervolgens op 17 de feestband Neet Oet Lottum aan. Mij was het succes van deze band eerlijkgezegd onbekend, en daarmee loop ik blijkbaar achter. Want de 17de plaats voor een relatief onbekende band als deze is echt heel erg hoog.

Iets lager binnen, maar voor een debuut nog altijd erg goed, is Partysquad op 26 met De Bazen van de Club. Partysquad was al meermalen hoog in de Single Top 100 te vinden en nu willen ze dat succes verzegelen met een volledig album. Hoewel ik vermoed dat Partysquad toch vooral een singles-artiest is, zou dit album het nog wel eens goed kunnen gaan doen.

Tot slot qua Nederlandse binnenkomers: een re-entry voor Bettie Serveert op 66 met Bare Stripped Naked.

Zie ook:
- Nieuwe plaat Rowwen Hèze vliegt de winkel uit
- Jannes alweer van 1 af door Belgische peuterpop

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zestien binnenkomers in Album Top 100

  1. Pierre

    Neet oét Lottum speelt al tien jaar lang grote delen van Limburg plat en deze zomer was de band dé smaakmaker bij festivals in Den Haag en Amsterdam. Frontman Frans Pollux(ex-vriend Chantal Janzen) is één van de meest getalenteerde tekstdichters van Nederland. Op de CD ’10′ o.a.
    “De schöld van d’n haemel’, gaat over het verongelukken van Glen Corneille één jaar geleden. Hartverscheurend gewoon. Binnenkort in het rijtje van Rowwen Heze, Blof, Van Dik Hout, De Dijk. Onbetwist.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>