Borsato’s Rood slingert weer de top 10 in

Opruiming in de Single Top 100. Nu december echt voorbij is zakken alle gelegenheidssingles als een baksteen. Van de sinterklaasgekte is al niets meer te merken en de kerstsfeer zakt als een baksteen. Maar er kwamen de afgelopen tijd weinig nieuwe plaatjes uit. Gevolg: ouwe meuk vliegt omhoog in de hitlijst. Deze week met superstip in de top 10: Rood van Marco Borsato en Als de Morgen is Gekomen van Jan Smit. Ook de Scissor Sisters profiteren van de grote schoonmaak met I Don't Feel Like Dancing.

De top 10:

1 (2) All Good Things (Come to an End) – Nelly Furtado
2 (1) Cupido – Jan Smit 
3 (3) Hurt – Christina Aguilera 
4 (4) Body to Body – XYP
5 (10) Snow (Hey Oh) - Red Hot Chili Peppers
6 (11) Wind it Up – Gwen Stefani
7 (14) Als de Morgen is Gekomen – Jan Smit
8 (16) Rood – Marco Borsato
9 (8) Irreplaceable – Beyonce
10 (12) I Don't Feel Like Dancing – Scissor Sisters

In de hitlijst scoort Nelly Furtado haar eerste nummer 1-hit in Nederland. Het is meteen ook de tweede nummer 1-hit voor Chris Martin, die het nummer schreef. Begin vorig jaar stond hij nog met zijn band Coldplay op de eerste plaats met Talk.

Hoe erg is het verlies dan van de kerstsingles? Dramatisch! Wham zakt met Last Christmas van 6 naar 25 en houdt de schade daarmee beperkt. Want het gezelschap Kus-Froger gaat van 5 naar 33 met Kon het Elke Dag maar Kerstmis Zijn, Chipz zakt zelfs van 7 naar 39 met Last Christmas. Kerstvakantie van Tropical Danny en Guillermo moet van 15 naar 44 en Daniel Lohues zakt bijna vijftig plaatsen met Kerstmis met Joe.

Net buiten de top 10 gebeurt verder weinig. Ook daar ouwe meuk (Borsato-Silvas, Take That, John Legend en Pussycat Dolls) die weer een paar plaatsen opveren. Mogelijk zorgt Eric Prydz volgende week voor een verschuiving, want zijn Proper Education komt nieuw binnen op 14.

De Nederlandse binnenkomers:

67 (re) Tiësto – Flight 643
68 (re) Tiësto – Lethal Industry
81 (re) Tamara Tol – Liefde van Vroeger
87 (re) Jan Kruithof – Interfreeling
91 Marcel Kapteijn – Van een andere Planeet

Zie ook:
- Cupido blijft ook na kerst aan kop
- Jaaroverzicht singles: 40% nationaal product

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Borsato’s Rood slingert weer de top 10 in

  1. Jan

    Herman,

    Ter info: vanaf vorige week (maar dat was een halve hitweek na de kerstdagen) geldt de regel dat downloads direct worden meegeteld voor de Single Top 100. Voorheen telden ze pas mee als ook het fysieke plaatje in de winkel lag.

    Het eerste resultaat daarvan was vorige week al zichtbaar: the Fratellis met ‘Chelsea deggar’ op #42, deze week gestegen naar #21.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>