Nelly Furtado blijft eerste

All Good Things (Come to an End) blijft ook een derde week de Nederlandse hitlijst aanvoeren. Dat terwijl ik dacht dat Nelly Furtado de Single Top 100 voor maar een weekje zou aanvoeren; XYP of U2 zou het stokje toch wel overnemen? Beiden zijn er deze week opnieuw niet in geslaagd, evenmin als Nienke uit de Nickelodeon-soap Het Huis Anubis, die wel hoog binnenkomt op 6. De verkoopcijfers liggen dicht bij elkaar, zodoende is het moeilijk een voorspelling te doen voor volgende week.

Ook het volledig meetellen van downloads zorgt voor een grillig verloop van enkele singles. Oudgedienden als Marco Borsato (Rood), Snow Patrol (Chasing Cars) en Scissor Sisters (I Don't feel Like Dancing) begeven zich als een jojo door de lijst terwijl nieuwe singles in een tweede week als een baksteen zakken. Deze week is Norah Jones daar een goed voorbeeld van. Vorige week nieuw binnen op 11 met Thinking About You, deze week op 56. Ook Simon Webbe jojoot; in de zevende week gaat hij van 9 naar 25.

De top 10:

1 (1) All Good Things (Come to an End) – Nelly Furtado
2 (3) Window in the Skies - U2
(2) Body to Body – XYP
4 (8) Proper Education – Eric Prydz vs Pink Floyd
5 (5) Hurt – Christina Aguilera
6 (–) Het Huis Anubis – Nienke
7 (4) Cupido – Jan Smit 
8 (6) Wind it Up – Gwen Stefani
9 (7) Snow (Hey Oh) - Red Hot Chili Peppers
10 (12) Frozen Flame – Jeckyll & Hyde

Jaymen is een kanshebber voor een top 10-notering volgende week. Ooh La Licious stijgt deze week met superstip van 27 naar 14. De Caramel Club (op hetzelfde label als Jaymen) gaat deze week van 54 naar 27 met Mama Say Mama Sa. Tot slot doet Spinnin' Records goede zaken met dj Tilo, deze week van 70 naar 33 met Mr Perfect.

Roel van Velzen, beter bekend als VanVelzen, scoorde al een bescheiden hit met Baby Get Higher en hij bestormt nu de hitlijsten met Burn. In de Single Top 100 gaat het met dat nummer als een speer; in de tweede week klimt Burn van 93 naar 43.

De overige Nederlandse binnenkomers:

52. Gerard Joling – Maak me Gek
54. Dj Jerome & dj Gerrit – Clap & Jump
70. IOS – Meer van Jou (re-entry)
82. Thomas Berge – Heel Even
87. Dick Treesie – We Gaan Rechtdoor

Zie ook:
- Titelsong Het Huis Anubis komt hoog binnen in de Mega Top 100
- Talpa scoort nummer 1-hit met XYP

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nelly Furtado blijft eerste

  1. Frankly

    Het zijn vooral de downloads die er voor zorgen dat nelly voor de derde week de Top 100 aanvoert U2 en XYP scoren lager op downloads (vooral U2 want slechts 35 in de download top 50) de Top 100 weegt 1.1 fysieke singles/downloads de Top 40 2.1.1. fysieke singles (FRS Holding)/downloads airplay, daarom heeft XYP en U2 de nr 1 in de Top 40 wel gehaald , fysieke singles wegen zwaarder omdat Free Record Shop hun verkoopresultaten in de Top 40 terug wil zien

      /   Reply  / 
  2. Anita

    Ik vind ze allebei goed, maar ik vind het een totaal andere stijl, ik vind Nienke denk ik toch beter. Succes Nienke!!

      /   Reply  / 
  3. Anita

    Ik vind ze allebei goed, maar ik vind het een totaal andere stijl, ik vind Nienke denk ik toch beter. Succes Nienke!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>