Afscheidssingle BZN grote hit

Vanuit het niets komt BZN deze week op 6 binnen met Goodbye, de laatste single van de Volendamse formatie. Dat is behoorlijk hoog, alhoewel de single aan het begin van de week de leiding nam in de verkoop. Die plek hebben ze uiteindelijk afgestaan aan het gelegenheidsduo Beyonce/Shakira. Hun Beautiful Liar stijgt in de vijfde week van 12 naar 1. Daarmee komt ook een einde aan de heerschappij van Guus Meeuwis, die na twee weken zijn single Tranen Gelachen naar 2 ziet zakken.

De top 10:

1 (12) Beautiful Liar – Beyonce & Shakira
2 (1) Tranen Gelachen – Guus Meeuwis
3 (2) Freefall – Jeckyll & Hyde
4 (3) Say it Right - Nelly Furtado
5 (5) Grace Kelly – Mika 
6 (–) Goodbye – BZN
7 (4) In the Dark – Tiësto feat. Christian Burns
8 (6) Maak Me Gek – Gerard Joling 
9 (34) Everything – Michael Buble
10 (8) Me So Horny – DJ Porny

Uit de top 10 zijn Chipz, Frans Bauer en Jan Smit verdwenen. Alledrie de Nederlandse artiesten hielden het relatief kort uit in de top van de hitlijst. Jan Smit stond er slechts drie weken, Chipz twee en Frans Bauer maar één week. Alledrie zijn ze langer gewend.

Gordon zal deze week wel in zijn nopjes zijn, want zijn nieuwe single Hou Me Nog Een Keer Vast vliegt omhoog van 49 naar 15. Eerder beklaagde hij zich erover dat de single zo laag stond, terwijl het in de Top 40 wel goed ging. Evengoed blijft er reden tot mopperen, want eerder deze week stond Gordon stevig in de top 10. Misschien volgende week definitief?

DJ Jose maakt een lekkere sprong met zijn nieuwe single Turn the Lights Off, dat van 36 naar 21 stijgt. Een plaatsje lager treffen we de nieuwe Krezip aan, vorige week nog op 28. Vorige week stond Floortje nog op 22 met Starts with Goodbye, maar daar komt ze deze week niet eens van in de buurt. De single keldert naar een 43ste plaats. Wèl succesvol is Jeroen van der Boom, die met She's a Lady van 92 naar 50 knalt. Roy Gates komt met het 538 Queensday Anthem op 44 binnen.

De overige Nederlandse binnenkomers:

52. Lost – R.O.O.O.M
64. Take My Breath Away – Activ8 (re-entry)
68. Ik Hunker Naar Jou – Vangrail
74. Waiting – Honeyz
91. Make My Day – C-Mon & Kypski & Pete Philly
98. Lief Klein Beertje – Het Beertje Knut

Zie ook:
- Meeuwis blijft Jeckyll & Hyde weer voor
- Guus Meeuwis scoort vierde nummer 1-hit

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Afscheidssingle BZN grote hit

  1. ClemUns

    Van 12 naar 1 neem ik aan voor Beautiful Liar…

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Logisch dat Floortje zakt. Ze wordt nooit gedraaid op de radio. Ze gunnen het haar gewoon niet. Haar nieuwe single is super. Maar zonder airplay wordt het nooit een grote hit.De hitlijsten bestaan tegenwoordig het meest uit downloads en AIRPLAY. De radiostations bepalen dus dat een single en hit wordt ( al is nummer 22 al aardig goed natuurlijk ). Waarom gunnen ze een idols kandidaat nou niet gewoon een carriere. Ze is zo super goed!

      /   Reply  / 
  3. Rick

    Super dat Beautiful Liar naar 1 stijgt en welverdiend!!:D Het is echt een supergoed nummer!! Jammer dat het zo vroeg is uitgebracht, want anders had dit DE zomerhit van 2007 geworden!

    Eerlijk gezegd vind ik het niet erg raar dat Floortje is gezakt.. Ik vind het een matig nummer, al zingt ze het wel goed. Wel lullig dat ze geen airplay krijgt, want ik heb slechtere muziek gehoord die WEL ontzettend veel airplay krijgt..

    Haar album is trouwens in zijn geheel te horen op bol.com.. Neem aan dat dat een foutje is, aangezien je normaal alleen geluidsfragmenten van 30 seconden kunt horen.. Nu zijn de hele nummers te horen..
    Dus nu het er nog in zijn geheel staat ben ik t meteen maar ff aan t beluisteren..
    Het valt me eerlijk gezegd toch een beetje tegen. Al ben ik nooit een fan van Floortje geweest, ik vroeg me toch af hoe dat “volwassen stemgeluid” klonk en hoe het album waar ongeveer 1 jaar (!) aan is gewerkt nu klinkt.. Qua geluidskwaliteit is er niets te klagen, het klinkt helder en het is een goed geproduceerd plaatje, misschien zelfs iets overgeproduceerd want echt rauwe randjes of gevoel is ver te zoeken.. Afgezien van de uptempo cover You’re No Good (ja dat zijn al 2 covers van de 12 nummers) kabbelt het album rustig voort.. De songs zijn niet slecht, maar het lijkt allemaal op elkaar en Floortje’s stem kent weinig variatie.. Mager debuut als je het mij vraagt.. Zeker na al die commotie over het opnieuw uitzoeken van volwassen liedjes, de uitspraken van Henkjan Smits (Floortje wordt de grote belofte van 2007) en het constant uitstellen van de release, kan Floortje wat mij betreft niet tippen aan de grote verwachtingen.

      /   Reply  / 
  4. Frankly

    Floortje moet het vooral van downloads hebben en als ze een notering in de Top 40 had willen halen had haar platenmaatschapij har in de FRS shops moeten laten optreden die fysieke singleverkopen tellen in de Top 40 zwaarder dan de downloads , overigens die stijging van Gordon is opmerkelijk, dat de plaat op 29 binnenkwam in de Top 40 en in de Top 40 niet verder reikte dan 42 komt omdat het vooral FRS verkopen waren (Gordon heeft Instoreoptredens gedaan) downloads en fysieke singles wegen in de Top 100 even zwaar 1.1. en de Top 40 weegt 2.1.1 Fysieke FRS Holding downloads airplay singles , de terugstijging naar 15 misschien heeft ie nu de Mediamarkten bezocht ? als ie in de Top 40 ook flink stijgt weten we dus waar ie die stijging aan te danken heeft

      /   Reply  / 
  5. sharon

    Dat snap ik dus ook niet Bart! Ze moeten haar meer draaien op de radio, dan heeft ze zo een hit te pakken!

      /   Reply  / 
  6. jack

    @ rick,

    ik ben het niet helemaal met je eens dat je zegt dat sommige nummers van floortje op elkaar lijken, want dat is echt niet zo, als je het album niet goed of leuk vind dat kan natuurlijk, maar t klopt echt niet dat je zegt dat de nummers op elkaar lijken!

    ik zelf vind het echt wel een supper album vooral de nummers:
    - justice
    - love is wasted on you
    - belive in yourself
    - youre no good
    - fearless
    - you’re so amazing
    - i like what i see
    - goodbyes

    suppppper album!!

      /   Reply  / 
  7. jack

    OWHJA IS ER AL EEN NIEUWE MIDWEEK VAN DE ALBUM TOP 100? WET IEMAND DAN HOEVEELSTE FLOORTJE DAAR STAAT OP DIT MOMENT????

      /   Reply  / 
  8. Herman

    nummer 43 nu, Jack

      /   Reply  / 
  9. jack

    oke hope dat ze nog gaat stijge denk het wel.
    vrijdag ga ik ook naar floortje bij mediamarkt bij mij in het dorp 2 uur Ede

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>