Single Top 100: Hit voor Lucky Fonz III, Alain Clark op 2

De nieuwst samengestelde Single Top 100 kent een verrassende top 10. Stromae blijft voor de vijfde week op 1 staan terwijl Alain Clark vrij onverwacht van 8 naar 2 schiet. Het nummer staat nu zes weken genoteerd maar stond in de eerste week al in de top 10. Ook Lucky Fonz III heeft het weten te presteren om in de top 10 te debuteren. Ik Heb Een Meisje komt op 5 binnen en daarmee is het DWDD weer gelukt een nieuw hitgevoelig talent in een vroeg stadium te ontdekken. Lucky Fonz III was in het seizoen 2008/09 de huisband van het Vara-programma.

De top 10:

1 (1) Alors on Danse – Stromae
2 (8) Love Is Everywhere – Alain Clark
3 (11) Umbrella – The Baseballs
4 (3) A Night Like This – Caro Emerald
5 (-) Ik Wil Een Meisje – Lucky Fonz III
6 (13) Waka Waka – Shakira
7
(45) California Gurls – Katy Perry feat. Snoop Dogg
8 (5) Hey, Soul Sister – Train
9 (10) Panick Attack – Bert Heerink
10 (6) Ik wil altijd bij jou zijn – Jannes

Ook opvallend in de top 10 is de terugkeer van The Baseballs; het nummer Umbrella schiet omhoog van 11 naar 3. Dat heeft mogelijk te maken met de vertolking van Dony in X Factor vorige week. Over X Factor gesproken; de gezamenlijke single You’re the Voice hield het twee weken vol op 2, maar knalt nu onderuit naar 33. Ook Helemaal Hollands zit op het strafbankje en keldert van 7 naar 38 met Ben Je Vergeten. De 3js zien de nieuwste single Geloven in het Leven onderuitgaan van 9 naar 59.

Lady Gaga stond afgelopen weekend in een bijna uitverkocht Gelredome en dat heeft haar geen windeieren gelegd. De single Telephone zakt van 12 naar 13 terwijl opvolger Alejandro op 12 binnenkomt.

Net buiten de top 10 ook succes voor verschillende Nederlandse acts. René Schuurmans ziet zijn nieuwe single Is Het Leven Niet Mooi vleugels krijgen en gaat van 81 naar 17. Jan Leliveld scoort zijn derde hit met Lentekriebels, dat van 36 naar 19 stijgt in de vierde week van notering. Sander van Doorn gaat met Renegade van 49 naar 21. Het is het thema van Trance Energy.

De overige nieuwe NL binnenkomers:

51. Peter Beense – Ga nu maar weg
56. Gerrit Vos – Zanzibar
85. Djumbo – Chase
88. Rob Zorn – Neem jij maar een ander
100. Jacques Herb – Er is een plaats diep in mijn hart

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Single Top 100: Hit voor Lucky Fonz III, Alain Clark op 2

  1. Pingback: Alain Clark heeft video bij Love Is Everywhere af | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>