Caro Emerald evenaart hitlijstrecord Michael Jackson

Deleted Scenes from the Cutting Room Floor staat deze week voor de 26ste keer op de eerste plaats in de Album Top 100. Daarmee evenaart Caro het hitlijstrecord van de overleden superster Michael Jackson, die in de jaren ’80 het evenlang aan de top uithield met het album Thriller. Nooit eerder was er iemand die langer op 1 stond in de Album Top 100, dus wie weet verbreekt Caro volgende week wel dat record.

Caro Emerald pakte twee maanden terug al het record voor langstgenoteerde nummer 1-album van een Nederlandse artiest. Weer enkele weken eerder behaalde ze al het record voor langstgenoteerde nummer 1-debuutalbum.

Van het schijfje zijn nu drie singles verschenen: Back It Up, A Night Like This en That Man. De laatste twee staan nog altijd in de Single Top 100.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Caro Emerald evenaart hitlijstrecord Michael Jackson

  1. Peterke!

    Heeft ze dan goed gedaan en dat ook voor een Nederlandse artiest. Nederland kan trots zijn! :D

      /   Reply  / 
  2. desire

    Ze is dan niet slecht, maar ze komt noooooit maar dan ook nooit in de buurt van Thriller. Is haar album meer dan 100 miljoen keer verkocht? Dacht het niet!

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Even goed lezen hè? Het gaat om de cd-verkoop in Nederland. Toch een geweldige prestatie van haar? Michael Jackson heeft van Thriller ook nog eens hartstikke veel singles afgehaald en die zijn allemaal ook vet verkocht.

        /   Reply  / 
    2. Mydecember

      Ja er wonen 16 miljoen mensen in Nederland, maar hij is al 100 miljoen keer verkocht. Het gaat om hoe lang ze op 1 staat in NL.

        /   Reply  / 
  3. Pingback: Album Top 100: Caro Emerald blijft 1, Jan Smit terug in top 5 | Nlpop

  4. Laatbloeier

    Prachtig resultaat voor een Nederlandse artieste. Ik heb altijd wel gedacht dat ze het zou gaan maken.
    En de enige vergelijking met Michael Jackson is dat haar album net zo lang of straks misschien wel langer als ‘Thriller’ in de hitlijst staat. Voor de rest gaat de vegrelijking niet op.

      /   Reply  / 
  5. BoycotIdols

    Ja in deze tijd van vluchtige hype muziek zeker meer dan een prima prestatie. Zo zie je maar, kwaliteit komt vanzelf bovendrijven, zonder overdreven exposure en media-aandacht…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>