Album Top 100: Caro Emerald blijft 1, Jan Smit terug in top 5

Jan Smit maakt een flinke opleving door in de Album Top 100. Zijn album Leef verscheen dit voorjaar en bereikte meteen de eerste plaats, maar zakte gestaag weg. Vorige week was de plaat op 24 terug te vinden in de lijst, maar deze week krijgt de Volendammer een slinger omhoog naar de vijfde plaats. Dat is toch niet voldoende om de schijnwerpers van Caro Emerald af te halen, die nu 26 weken op de eerste plaats staat en het hitlijstrecord van Michael Jackson evenaart.

De top 10:

1 (1) Deleted Scenes from the Cutting Room Floor – Caro Emerald
2 (2) Battle Studies – John Mayer
3 (4) Recovery – Eminem
4 (5) The Suburbs – Arcade Fire
5 (24) Leef – Jan Smit
6 (3) Musicalalbum – Mary Poppins
7
(7) Mamasé – K3
8 (11) Sigh No More – Mumford & Sons
9 (9) The Fame/Monster – Lady Gaga
10 (6) Colorblind – Alain Clark

Net buiten de top 10 stijgt DI-RECT van 20 naar 14 met This Is Who We Are. Miss Montreal zakte vorige week uit de top 10 en daalt nu verder tot de 20ste plaats. Ook Mooi Wark moet incasseren; X zakt van 13 naar 23. Popstars-winnaar Wesley moet van 15 naar 37.

Jan Smit is niet de enige oudgediende die de wind deze week in de rug heeft. Het meest recente album van Jannes stijgt van 37 naar 26 terwijl de 3js zelfs van 42 naar 28 gaan met Dromers en Dwazen. Ook Tiësto herstelt iets met zijn hitverzamelaar; de deejay stijgt van 39 naar 31. Anouk gaat met For Bitter or Worse van 93 naar 52.

Op 29 komen we de hoogste binnenkomer tegen. Het zijn de heren van My Favorite Scar, een nieuwe punkrockband uit Nederland. Een stukje lager, op 41, komt Chase binnen van meidentrio Djumbo.

De hele Album Top 100 vind je hier

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Album Top 100: Caro Emerald blijft 1, Jan Smit terug in top 5

  1. Lon

    Wat is er in godsnaam zo goed aan Lisa? Er zijn wel meer mensen met een goede stem, vind het allemaal een beetje over the top.

      /   Reply  / 
  2. Mina

    Hoelang staat K3 eig al in de top 40? ;o

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>