Album Top 100: Phil Collins drukt Ilse deLange van 1 af

Twee weekjes op nummer 1, dat is waar Ilse deLange het vooralsnog mee moet doen met haar 8-track album Next to Me. Toch is het niet Jan Keizer & Anny Schilder die haar van de troon stoten; hoewel dat duettenalbum goud is uitgeleverd, komt het duo binnen op ‘slechts’ de vijfde plaats. Nee, het is Phil Collins die uiteindelijk Ilse van de eerste plaats drukt. De zangeres zakt zelfs naar 4 omdat ze ook Guus Meeuwis en Armin van Buuren voor moet laten gaan. Turbulente tijden in de Album Top 100!

De top 10:

1 (-) Going Back – Phil Collins
2 (-) Groots met een Zachte G 2010 – Guus Meeuwis
3 (-) Mirage – Armin van Buuren
4 (1) Next to Me – Ilse deLange
5 (-) Together Again – Jan Keizer & Anny Schilder
6 (2) Deleted Scenes from the Cutting Room Floor – Caro Emerald
7 (-) A Thousand Suns – Linkin Park
8 (-) Beyond Hell/Above Heaven – Volbeat
9 (3) In Concert 2010 – Toppers
10 (5) Sigh No More – Mumford & Sons

Flinke opschudding in de top 10 dus, waarbij Jacqueline Govaert al na twee weken de top 10 heeft moeten verlaten met Good Life. De plaat zakt van 6 naar 12 en dat is relatief goed, als je kijkt wat er met recente nieuwkomers gebeurt; Brandon Flowers, Interpol en Katy Perry gaan harder onderuit.

Kroegzanger Django Wagner staat al ruim een half jaar genoteerd met het album Kali, dat deze week een enorme oppepper krijgt. Vorige week nog te vinden op de 93ste plaats, deze week omhoog naar 28. Ook de hitverzamelaar van Stef Ekkel gaat lekker en stijgt van 52 naar 34.

De hele Album Top 100 vind je hier

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Album Top 100: Phil Collins drukt Ilse deLange van 1 af

  1. BoycotIdols

    Mooie top tien, maar het verranssendste vind ik toch wel de nr 8. Volbeat, binnen in de top 10. Enkele weken terug al Iron Maiden op 2. Men lijkt de hardere gitaarmuziek gevonden te hebben. Wil ik niks mee zeggen, maar valt me op de laatste tijd. Goeie ontwikkeling. Muziek wordt weer op kwaliteit geschat.

      /   Reply  / 
    1. Jos

      @ Boycotidols:
      Dat harde gitaar muziek de hoogste kwaliteit heeft is subjectief!
      Er zijn genoeg goede artiesten die succes hebben, dus ik vind het onzin dat je hardere gitaar muziek is het beste als een feit neerzet, terwijl het blijft een mening!

        /   Reply  / 
    2. @lbert

      iRON mAIDEN STOND DAN MAYBE OP 2 MAAR WAS MAAR 5 WEEK IN DE tOP 100 TE VINDEN, ZO’N KLAPPER WAS HET NOU DUS OOK WEER NIET EN DAT OOK NOG IN DE VAKANTIE PERIODE !

        /   Reply  / 
  2. BoycotIdols

    Enne Phil Collins. De man scoort al jaren geen hit meer maar weet met zijn albums toch maar weer bovenaan te komen. Petje af.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>