Video: Jan Smit met Niemand zo Trots als Wij

Ze zeggen wel eens dat de geboorte van je eerste kind je hele leven verandert. Vanaf dat moment zul je nooit meer alleen zijn en heb je altijd iemand om voor te vechten. Jan Smit lijkt die gewaarwording ook te hebben ervaren met de geboorte van Emma, zo valt op te maken uit het liedje Niemand zo Trots als Wij. Jan schreef de tekst in een kwartier, nam het nummer zo goed als akoestisch op en liet de videoclip draaien in een leeg Ahoy tijdens de soundcheck. Hebben we hier een nieuwe nummer 1-hit van Jan?

Aanstaande vrijdag verschijnt het nummer officieel, komend weekend doet Jan al volop promotie. Voor zover zijn mediatoer van gisteren dat al niet was.

Zelf vind ik Niemand zo Trots als Wij in elk geval niet Jans beste nummer, maar dat komt waarschijnlijk doordat ik zelf geen vader ben. Dan mis je toch dat inlevingsvermogen. Zo heb ik ook mijn wenkbrauwen gefronsd bij het enorme succes van Dochters van Marco Borsato. Het zal een ouderschapsdingetje zijn. Of een gebrek aan inlevingsvermogen mijnerzijds, dat kan natuurlijk ook. Ik hoor Jan gewoon liever met een vrolijk, uptempo nummer.

Bekijk de video bij Niemand zo Trots als Wij:

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Video: Jan Smit met Niemand zo Trots als Wij

  1. Monique

    Ik houd hier totaal niet van. Dit is zó zoet dat het glazuur spontaan van je tanden af springt.

      /   Reply  / 
  2. chessie

    Ik hou hier ook niet van. Dat je gelijk geld wilt verdienen aan je dochter vind ik echt erg.
    Dat hij een liedje over zijn dochter zingt, dat moet hij zelf weten, maar doe dat dan ook echt alleen voor haar, dan was het echt puur geweest, maar niet als heel Nederland dit moet aanhoren.

      /   Reply  / 
  3. Henk

    Wat een vreselijk lied is dit. Ook al ben ik zelf ook vader en de gevoelens begrijp, maar dit lied is wel erg slecht. Dus ik snap je helmaal Herman en dat je dit lied niet mooi vindt heeft niks te maken met het feit dat je zelf geen kind(eren) hebt. Daarentegen vind ik Dochters een prachtig lied en voor veel mensen te begrijpen. Ook al heb je zelf geen kinderen alle vrouwen zijn ook dochters van een vader. Nee dit lied vind ik erg mooi.

      /   Reply  / 
  4. Geesje

    Heeft hij daar nog een kwartier voor nodig gehad dan wat een afschuwelijk zeik nummer!
    Ben geen fan van Borsato maar ”Dochters” is een prachtig liedje.
    En dat heeft niet alles te maken met dat je Moeder/Oma bent, of Vader/Opa

      /   Reply  / 
  5. dennis

    pff wat een zeikers hierboven over et uitmelken van zijn dochter wat deed marco borsato dan met zijn dochters precies hetzelfde had hij dat dan ook alleen voor zijn dochters moeten zingen ja ik vind van wel ik vind dit een mooi nummer en zeker nummer 1 waardig
    goed smaken verschillen maar ga niet zo zeiken over jan als marco hetzelfde doet

      /   Reply  / 
  6. Robin

    Als ik eerlijk ben vind ik dit nummer ook niet echt geweldig, voor als Jan in de hoogte gaat zingen klinkt het vreselijk!
    Daarbij vind ik Jan’s nummers op z’n retour gaan. Maja misschien is Jan Smit ook zo 2008!

    Zijn beste album blijft ‘Stilte in de Storm’ wat mij betreft.

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Jan Smit krijgt gouden single voor liedje over Emma | Nlpop

  8. Pingback: 13de nummer 1-hit voor Jan Smit | Nlpop

  9. Rob

    Redelijk nummer. En je hebt nog het idee dat hij het echt zelf heeft geschreven. Borsato zingt over zijn puberdochter terwijl hij een oudste zoon heeft van een jaar of 8 en een dochter die daar nog ver onder zit…

      /   Reply  / 
  10. Pingback: Single Top 100: Acts The Voice of Holland doen rustig aan | Nlpop

  11. jamie lee

    Mijn hemel, dit lied is echt tenenkrommend… elke daaaag hou ik jou in mijn aaarmen… ik wist niet wat ik hoorde. Inderdaad: het glazuur springt van je tanden zoals iemand al eerder zei. En dat van Marco borsato vind ik prachtig. Waar ligt dat aan: het feit dat het ook een ” algemeen” nummer kan zijn en vanuit een veel leuker oogpunt gemaakt, niet zo zoetsappig en overdreven. . Maar dit gezeur van niemand zo trots als wij, vreselijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>