#TVOH Sandra van Nieuwland-gekte: 1, 2 én 3 in iTunes

Update 30 nov klik: Sandra van Nieuwland op 1, 2 én 3 in Single Top 100

Surreëel beeld in iTunes Top 100: Beggin’ op 1, Keep Your Head Up op 2 en More op 3

The Voice-sensatie Sandra van Nieuwland houdt TVOH-minnend Nederland compleet in haar greep. Ze pakte deze week al zowel de eerste als tweede plek in de Single Top 100, maar na vrijdagavond bezet ze in de iTunes Top 100 zelfs de eerste drie posities.

Als dat zich vrijdag vertaalt naar de algemene singles-chart mogen we spreken van totale gekte. Sommige media schrijven nog dat The Voice de hitlijsten ‘domineert’. Volgens mij zijn we dat stadium voorbij. Onderhand kunnen we misschien eerder spreken van regelrechte muzikale marteling in plaats van enkel dominantie.

Je zal als artiest nu een briljante single uitbrengen. De track van je leven, een meesterwerk. Een nummer 1-hit scoren lijkt deze weken zo goed als onmogelijk.

Ondanks stemproblemen eerder deze week houdt Sandra dus met gemak stand. Ze verstevigt haar positie als topfavoriet om dit seizoen van The Voice of Holland te winnen. Hoewel er opmerkelijke ontwikkelingen zijn. Daarover in de volgende analyse meer.

Alle TVOH-singles in de iTunes Top 100 (24 november 2012):

01 Sandra van Nieuwland – Beggin’
02 Sandra van Nieuwland – Keep Your Head Up
03 Sandra van Nieuwland – More
07 Barbara Straathof – Skyfall
08 Tessa Belinfante – Clocks
17 Floortje Smit – She Wolf
21 Sandra van Nieuwland – Keep Your Head Up
23 Sandra van Nieuwland – More
34 Marjet van den Brand – Uit De Schaduw
36 Ivar Oosterloo – Breakeven
39 Leona Philippo – Livin’ On a Prayer
44 Sandra van Nieuwland – Keep Your Head Up
45 Maame Joses – Umbrella
52 Sandra van Nieuwland – More
55 Barbara Straathof – You Know I’m No Good
61 Floortje Smit – Alone
64 Tessa Belinfante – Pride
67 Tessa Belinfante – Pride
71 Marjet van de Brand – Dichterbij Dan Ooit
74 Barbara Straathof – Make You Feel My Love

(Dubbele noteringen doordat er in iTunes meerdere downloadlinks beschikbaar zijn)
Foto RTL thevoiceofholland.com

facebook share facebook share

139 Reacties // Reageer

139 thoughts on “#TVOH Sandra van Nieuwland-gekte: 1, 2 én 3 in iTunes

  1. Henk

    Heel knap van haar. Ze was ook goed gisteren. En degene die eruit zijn gegaan was (wat mij betreft bijna) allemaal terecht.

      /   Reply  / 
  2. Amanaemonesia

    Deze ‘dominantie’ zegt eerder dat onze betaalde (download)markt ontzettend klein is en die iTunes Top 100 moeilijk serieus te nemen is. De kandidaten van de eerste edities van Idols verkochten waarschijnlijk meer singles in hun glorietijd en zijn nu ook genadeloos geflopt. Bovendien is het goed om te weten dat een Voice-’single’ nu eenmaal niet zo gemakkelijk via een andere weg te downloaden is, en waarschijnlijk ook niet op spotify te vinden is. Deze populariteit is dus enorm relatief, en wordt door veel mensen hier veel te serieus genomen.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      De kandidaten van de eerste edities van Idols verkochten waarschijnlijk meer singles in hun glorietijd en zijn nu ook genadeloos geflopt.
      Zie ook Ben Saunders. Daar sprak men ook van hitrecords in de Top 100 omdat zijn eerste Voice singles ook hoog kwamen. Zie dan zijn huidige ‘succes’. n Tweede CD die hij amper aan de straatstenen kwijt kan.
      De adoratie voor Voice kandidaten vind ik dan ook schromelijk overdreven.

        /   Reply  / 
  3. Ronald

    Juist! Helemaal waar. Sandra wordt soweiso op een positie geposteerd die ze dadelijk na The Voice nooit meer kan waarmaken. Dan moet ze het toch écht zelf gaan doen en heeft ze geen The Voice marketingmachine meer achter haar die voor haar nu de hits genereert.

      /   Reply  / 
  4. Nick

    wat vonden jullie van Eyelar

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Wie is Eyelar?

        /   Reply  / 
      1. Marcus Lucas Auteur

        Kan je ophouden met dit soort getroll, Ronald. Het is irritant.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Getroll? Omdat ik vraag wie Eyelar is? Dat weet ik serieus niet.

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Dit is echt niet best! Zonde van deze leuke blogs……

              /  
          2. Marcus Lucas Auteur

            Ronald, je hoeft echt niet op iedere reactie te reageren. Geef de anderen ook wat ruimte, aub. Dat zou de sfeer in de comment-ruimte ten goede komen. Je mag kritisch zijn en discussiëren over The Voice, ieder heeft recht op zijn eigen mening. Maar het mag soms best een tandje minder. Als iemand vraagt wat andere bezoekers van Eyelar vonden, en jij kijkt niet eens naar de show en weet niet wie dat is, dan is die vraag dus niet aan jou gericht.

              /  
          3. Bart

            Mensen die niks met commerciele tv of muziek hebben, komen ook echt niet op deze blogs………….. Mensen die van Metal etc. houden komen hier echt niet. Dus ik denk dat de meeste mensen die hier komen het juist leuk vinden, al die blogs over The Voice

              /  
          4. Ronald

            Dat denk je maar, Bart. Ik ben toch ook metal liefhebber en kom hier ook. Beetje eenzijdig niet om te denken dat mensen die niet van The Voice houden hier niet komen…

              /  
      2. Nick

        die dat afrojack liedje zong

          /   Reply  / 
  5. Pingback: #TVOH Hoe Leona Philippo topfavoriet Sandra versloeg | NLpop

  6. Frankly

    De schrijver van dit stukje overdrijft behoorlijk het zijn dagkoersen en binnen een paar weken stijgen de (radio) hits allemaal weer terug .als de Voiceterreur voorbij is Sandra van Nieuwland zal vast nog wel wat weken blijven hangen vooral de single More want dat is haar grootste hit geworden. Seroius Request komt er zo weer aan je zult dat de ituneschart er dan weer heel anders uit gaat zien . (toch niet zo’n gek idee dus om airplay streaming en/of muziekonderzoek mee te laten wegen)

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Nog een die het begrijpt. Weeg alle factoren mee en je zal zien dat de single van Sandra toch niet zo breed gedragen worden.
      Wat betreft Sandra kan je echt spreken over marketinghits. Zegt nog niet dat hét echt een hit is…

        /   Reply  / 
  7. Brt

    Dit voelt als een belangrijk punt in de talentenjacht-geschiedenis, eindelijk vinden we écht iemand via een dergelijk programma. Hopelijk kan ze dit vasthouden, NL ligt letterlijk aan haar voeten

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dat weet je nog helemaal niet. Nu heeft ze de hits alleen nog te danken aan het hele gebeuren rond The Voice. Kijken of de 1ste en 2de plek haalt in de lijsten zonder dat marketingcircus.
      En heel Nederland, aan haar voeten? Hoogstens bij de kijkers van The Voice. Als ik navraag in mijn omgeving kent niemand maar dan ook niemand haar…

        /   Reply  / 
      1. Amanaemonesia

        Wat Ronald zegt: dat een paar 100 mensen per dag zo’n covertje op iTunes downloaden (nog steeds erg weinig gezien de kijkcijfers), wil nog niet zeggen dat het allemaal zo sensationeel is. De marketingmachine van De Mol doet z’n werk goed, maar straks in de echte wereld staan de zaken er ongetwijfeld heel anders voor.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Precies, geheel mee eens.

            /   Reply  / 
        2. Ronald

          Overigens, Amanaemonesia. Het is bekend dat er speciale programmaatje op de markt zijn waarmee je Itunes kan manipuleren. Die kan er voor zorgen dat er vanaf eigenlijk 1 IP adres meerdere downloads gedownload kunnen worden. Is op ditzelfde blog zelfs ooit toegegeven bij het topic ‘Hoe koop ik een hit” o.i.d.

            /   Reply  / 
          1. Amanaemonesia

            Klopt, ben bekend met dat fenomeen. Ik zal de laatste die glashard gaat beweren dat daar bij deze singles zeker sprake van is, maar als er 1 imperium is die daar de middelen voor heeft is het wel Talpa Media. We weten allemaal hoeveel tientallen miljoenen winst de show verdient aan advertenties en sms’ers. In principe is het met zo’n manipulatieprogramma een koud kunstje om de gehele Voice-periode de charts te domineren. Het is niet ondenkelijk dat het voor The Voice belangrijk is om de cirkel in stand te houden. Hoger in iTunes is meer belangstelling van media en publiek -> hogere kijkcijfers -> extra airplay -> meer verkopen. Als ik John de Mol was zou ik de charts sowieso een handje helpen want dan betekent uiteindelijk een hogere netto winst en dat is toch het enige wat in hun wereldje telt. Jammer dat zovelen hier boter op hun hoofd hebben. Prima dat een hoop mensen veel lol beleven aan de shows (niks mis mee), maar die adoratie en het ophemelen van kandidaten in de discussie gaat af en toe veel te ver. Als je enkel TVOH kijkt en dit blog leest dan zou je haast denken dat er elk seizoen wereldsterren geboren worden, kom op zeg…

              /  
          2. Ronald

            Amanaemonesia. Het is niet voor niks dat, heel toevallig, al The Voice singles uitkomen op 8 Ball. ‘n Label waar John Berlusconi enige invloed op heeft… tuurlijk werkt het zo. Als al die singles onderin bleven hangen zou er niemand meer kijken. Gebeurt uiteindelijk tgoch wel met die singles van de deelnemers, maar dan is The Voice weer een seizoentje uitgevonden. Denk je echt dat het John Berlusconi kan schelen hoe het daarna gaat met de deelnemers als hij eenmaal weer gecashed heeft? Net als de juryleden. Tuurlijk niet, die hebben de nodige aandacht weer voor hun carrière en lachen zich dood The Way To The Bank…

              /  
    2. Kamper

      Misschien Marco Borsato vergeten? Of vind je dat niet echt iemand?
      Recentelijk hebben we dan nog Niels Littooij gehad (die al een hitje daarvoor met Zirkus had) en die a)een instrument kan bespelen, b) kan zingen, c ) een tekst kan schrijven, d) persoonlijkheid heeft en e) een melodielijn kan bedenken en f) bijna 4.000.000 maal bekeken is met zijn hit. Dat is dus een TOP-artiest.
      Ik heb verder niets tegen Sandra, maar alleen maar een goede stem hebben, heeft erg weinig met de muziekindustrie van doen.
      De kans is groot dat Ronald gewoon gelijk krijgt. We zullen er nooit meer iets van horen.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Marco Borsato werd pas succesvol toen hij een eigen weg koos, het materiaal na de Soundmixshow flopte.
        De show waar Nielson (Niels Littoij) uit voortkwam heb ik wel helemaal gevolgd, wat je zegt die mensen bieden wel de kwaliteit om een duurzame carrière te hebben. Maar eh goed, Zirkus Zirkus kunnen we natuurlijk niet succesvol noemen. Daar had hij het in Giels show over, hij nam er afstand van. Was met name om kinderen te vermaken.
        Als serieus muzikant was dat in de weg gaan zitten.
        Ik deed wel vaker voorspellingen die uitkwamen (of Johan). Dat steekt veel mensen hier juist denk ik. Sandra gaat het echt niet redden. Die is nu op zo’n hoog voetstuk geplaatst dat ze wel moet gaan vallen. Klinkt lullig, maar daar zorgt men zelf voor. Dat kan nooit goed gaan, dat begrijpt ieder realistisch mens volgens mij. Je zal het zien.

          /   Reply  / 
  8. Ronald

    Kamper. Nog een voorspelling. Diezelfde Nielson zal de grootste talentenshowhit gaan scoren dit jaar. Niks Sandra. Nielson.

      /   Reply  / 
  9. Malek

    Ronald is net zo’n vlieg die constant om je hoofd blijft vliegen whaha! Ga toch wat anders doen man, ipv je zo frustreren over een show die je duidelijk toch niet volgt – en zit ajb niet onder verschillende namen te reageren.

      /   Reply  / 
    1. Amanaemonesia

      @Malek: stel je niet zo aan. Ronald treedt soms in herhaling om zijn punt duidelijk te maken maar dan doen de meeste reageerders op deze site. Feit is wel dat hij de discussie levendig houdt. Zonder kritische reacties zou de gemiddelde lezer van dit blog wellicht écht gaan denken dat Sandra van Nieuwland de nieuwe ster is. Ik vind het mooi dat er gelukkig nog mensen deze hele soap in een realistisch perspectief kunnen plaatsen.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Dank je wel, Amanaemonesia.
        Ach Malek lijkt me een triest geval, die meningen van andere niet accepteert, zijn post zegt meer over zichzelf dan over mij.

          /   Reply  / 
        1. Bart

          Ik spreek dan even voor mezelf Ik respecteer jou mening meer dan jij die van mij Ronald…………..

            /   Reply  / 
      2. Bart

        Ha,ha, jij schat de kijkers van The Voice wel heel laag in. Jammer..

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Vind je? Amanaemonesia heeft zeker een punt. Het wordt hier zo beschreven alsof er een heel blik aan nieuwe wereldsterren aan zit te komen. En je weet die zijn er nooit uit voortgekomen…

            /   Reply  / 
          1. Bart

            volgens mij denk jij voor een ander. Ik verwacht namelijk helemaal niet dat er wereldsterren uit voortkomen…..Er zitten voor mij gewoon een paar zeer goede zangeressen tussen that’s it……

              /  
          2. Ronald

            Een paar zangeressen die uiteindelijk blij mogen zijn met wat schnabbels of dinnershows. Met wat geluk mogen ze meedoen in een musicalproduktie… zonde toch na deelname aan The Voice.
            Over Waste of Talent (al dan niet aanwezig) gesproken.

              /  
          3. Bart

            tja, als ze niet hadden meegedaan aan the voice hadden ze misschien wel nooit op grote podia gestaan of in een musical. Dat is de andere kant. De kans op een grote doorbraak is natuurlijk klein. Er zijn zoveel goede zangers en zangeressen. The Voice geeft je ook kansen.

              /  
  10. Marcus Lucas Auteur

    Ja precies Bart, de meeste mensen weten het echt wel. Tijdens de show op Twitter wemelt het van de ironische en sarcastische opmerkingen. Over de outfits, over vals zingen, noem maar op. Er worden heel veel grappen gemaakt. Opmerkingen van het publiek, maar ook van andere artiesten en bekendheden. Ik mis die humor soms wel een beetje hier op NLpop. De deelnemers weten ook dat na het The Voice nog altijd hard werken is om een carrière op te bouwen en vol te houden. Dat zien ze ook aan de deelnemers uit eerdere seizoenen. Maar dat is de uitdaging. En bovenal is The Voice gewoon leuk. Zo iemand als Ronald kan het zich blijkbaar niet voorstellen dat we het gewoon een leuke show vinden.

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Precies Marcus. Dit zouden mijn woorden kunnen zijn, Thanks!

        /   Reply  / 
    2. Ronald

      O dus jij vind het leuk dat er mensen van alles beloofd wordt, maar niks van die beloftes waar gemaakt wordt? Hmm, dubieuze gedachtegang. Wat denk je dat er met Sandra gebeurd als ze dadelijk na The Voice zal floppen? Laten we in godsnaam hopen dat ze het in ieder geval leuk gevonden heeft dan ja.

        /   Reply  / 
      1. Bart

        wat wordt er dan beloofd aan die kandidaten??????? het enige wat ze kunnen winnen is een platencontract. Voor de rest niks! En de kans om zich ter presenteren aan het grote publiek.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Moet ik dat serieus gaan uitleggen Bart? Je weet het zelf heus wel.
          Wurgcontracten, langdurige carrières…

            /   Reply  / 
  11. Amanaemonesia

    The Voice is een mediacircus dat zijn weerga niet kent. Zoals ik al aanstipte: niemand kan John de Mol en zijn productiemaatschappij/platenlabel ongelijk geven; winsttechnisch gezien doen ze het ongelofelijk goed. Het verbaast mij wel dat er nog steeds zoveel mensen in een sprookje geloven. Sommige mensen hier zouden er goed aan doen wat meer opinie te lezen over hun favoriete programma, zoals hier http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6207/Jean-Pierre-Geelen/article/detail/3111261/2012/01/09/The-Voice-of-Holland-Bedrog-hysterie-en-volksverlakkerij.dhtml

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Waarheid als een koe. Goed artikel.

        /   Reply  / 
  12. Bart

    Wij begrijpen elkaar niet helaas………..Sandra weet dat ze keihard moet knokken voor een carriere als the voice afgelopen is. Zo naief zijn ze echt niet hoor……

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Misschein is Sandra niet zo naief. Genoeg die dat wel zijn. Zie Floortje, Raffalea, Dewi. Zo naief dat ze denken dat zoveel mogelijk meedoen aan zulke shows ze verder zal brengen. Nou als een zo’n show je al niet verder geholpen heeft dan show 2 t/m 50 waar je aan meedoet al helemaal niet. Dat is helemaal een kansloze missie. Ik hoop dat Floortje een baan achter de hand heeft, van muziek zal ze niet rijk worden…

        /   Reply  / 
  13. Frankly

    Keep your head up van Sandra is nu ook op 1 binnengekomen in de mega top 50 (ook samenegesteld door Soundaware die ook voor de Top 40 samenstelt obv itunes verkoop airplay en streaming) maar nu dit weekend de verkopen alweer is ingehaald door Beggin zal ze in de top 40 wel van 16 naar de top 3 knallen en niet op 1 )

      /   Reply  / 
  14. Amanaemonesia

    The Voice is een mediacircus dat zijn weerga niet kent. Zoals ik al aanstipte: niemand kan John de Mol en zijn productiemaatschappij/platenlabel ongelijk geven; winsttechnisch gezien doen ze het ongelofelijk goed. Het verbaast mij wel dat er nog steeds zoveel mensen in een sprookje geloven. Sommige mensen hier zouden er goed aan doen wat meer opinie te lezen over hun favoriete programma. Lees bijvoorbeeld eens de recensie van Jean-Pierre Gielen (afgelopen januari) over The Voice, dat doet misschien licht schijnen.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dat doen ze toch niet. Voor velen is The Voice heilig lijkt het wel en daar mag geen woordje van kritiek over geuit worden. Zie sommige reacties hier al. Overigens,heb je een link naar die recensie?
      Mensen geloven nu eenmaal graag in sprookjes, Amanaemonesia

        /   Reply  / 
      1. Amanaemonesia

        Mijn link vraagt om goedkeurig, maar als je zoekt op ‘The Voice of Holland: Bedrog, hysterie en volksverlakkerij’ dan vindt je het artikel wel. Het blog ‘The Voice of Holland: marketing machine en moneymaker’ op socialmark-eting-dot-nl geeft ook een goede duiding.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Dat artikel had ik kunnen schrijven. Lol.
          Echt glashard de spijker op de kop.
          Dat er geen inges, Barts en Geesjes op gereageerd hebben zeg. Hier was de man al lang voor rotte vis uitgemaakt.

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Ha,ha,ha. Ik zie mijn naam voorbij komen. Zie je wel, je wilt niet luisteren naar een ander. Alleen maar mensen opstoken…….tja…..

              /  
          2. Ronald

            Jammer dat jij je toch ook bedient van drogredenen, Bart. Ik wil helemaal geen mensen opstoken…

              /  
          3. Bart

            ik probeer keer op keer in discussie te gaan met jou. En dan in een keer weer een steek onder water. Ja, dat vind ik jammer……..

              /  
          4. Ronald

            Ik? Steken onder water?
            Alsjeblieft. Jij dan misschien niet, maar juist Johan en ik hebben daar mee te maken. Een of andere malloot die je voor vlieg uitmaakt enzo. Niet dat het me wat uitmaakt, mensen die dat doen kennen me uiteindelijk toch niet…

              /  
          5. Bart

            Als jij zegt ” dat er geen Barts op gereageerd hebben ha,ha”. Tja dan voel ik me niet serieus genomen. Ik probeer altijd op een normale manier een discussie aan te gaan. Maar ja. jij bent 100% overtuigd dat er geen talent zit tussen the voice kandidaten. tja, dan valt er weinig te discussieren. Daar ben ik het niet mee eens..Ik zal overigens nooit gaan schelden. Ik respecteer een ieder zijn mening. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe jij dit allemaal leest? V,olgens mij vind je het prachtig en lach je je rot! Ach wat dat betreft ben ik het me je eens. Er is meer dan The Voice. Maar ik vraag me nog wel steeds af wat nou de ware reden is dat je er zo op gefocused bent om elk talent van The Voice af te branden. Dat je zoveel tijd besteed aan iets waar je nieta aan vind.

              /  
        2. Marcus Lucas Auteur

          Als je een comment met meerdere links of bepaalde links plaatst dan verplaatst het systeem deze soms automatisch naar de spam folder. Dit systeem is nodig want er worden op die manier per week honderden spam reacties van spam bots uitgefilterd. Maar soms pakt ie er dus ten onrechte eentje uit. Excuus, niks aan te doen. Ik heb hem verplaatst.

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Tja, schelden heeft geen zin. Zou ik inderdaad nooit doen. Laten we maar stoppen, we komen er toch niet uit. Helemaal als ik in een keer lees. ” Dat er geen Barts hebben gereageerd” Dan heeft elke discussie die wij hebben gehad geen enkele zin gehad. Dan betekent dat je me niet serieus neemt. Ja waarom dan nog een discussie……

              /  
          2. Ronald

            Nee hoor, je bent een prima discussiepartner. jij maakt er zelf van dat ik je niet serieus neem.

              /  
    2. Kamper

      Buiten dat je gelijk hebt. Zoveel mensen trappen er niet in, dat valt juist reuze mee: Een 17 % vd bevolking kijkt naar de Voice. Een fiks gedeelte kijkt met een knipoog daarvan begrijpt dat het ”entertainment” betreft. Een paar procent denkt dat het hier om hoogwaardige en interessante cultuurproducten gaat. Ik gun die mensen hun sprookje.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Ik ook hoor, Kamper. Begrijp me niet verkeerd. Als mensen in sprookjes willen geloven moeten ze dat vooral doen.Dat is al zo oud als de mensheid, in sprookjes geloven.
        Geldt ook voor deelnemer(ster)s. Als ze even in een sprookje willen leven, ik hou ze niet tegen. Maar alle sprookjes hebben een einde.

          /   Reply  / 
  15. Amanaemonesia

    Gaat wat mis bij het plaatsen van mijn berichten.

      /   Reply  / 
  16. Amanaemonesia

    De roering die deze discussie met zich meebrengt vind ik niet verkeerd. Uiteindelijk zorgt het toch voor meer bewustwording. Zolang de fatsoensregels in acht worden gehouden en men niet persoonlijk de aanval gaat zoeken vind ik het niet vervelend worden. Een beetje leven in de brouwerij is toch veel beter dan een blog waar nauwelijks op gereageerd wordt?

      /   Reply  / 
  17. Amanaemonesia

    (in twee delen lukt wel :) )

    Ik denk dat het wel zou helpen (=meer wederzijds begrip) als de blogartikelen zelf iets minder gekleurd worden geschreven. Natuurlijk begrijp ik dat Marcus zijn blogs graag positief brengt, een negatieve intonatie kan immers lezers afschrikken. Maar soms lijkt het net alsof het stuk vanuit het oogpunt van een fan is geschreven, waarbij de superlatieven niet van de lucht zijn. Hier kunnen de critici dan natuurlijk gretig op inhaken. Marcus ik vind het prima hoor dat jij het op jouw manier wilt doen (je voorganger Herman was bijv. wat kritischer), maar begrijp dan wel dat het dan eerder stof doet opwaaien…

      /   Reply  / 
  18. Ronald

    Ja en het zou dit blog sieren dat als er weer iemand flopt uit The Voice niet de schuld te schuiven op bijv. falende radiozenders en slechte begeleiding. Iets objectiever.
    Nielson wordt ook niet verder begeleidt en die redt het volgens mij prima. Men lijkt mij soms bang kritisch te zijn over programma’s van John de Mol…

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ik ben niet objectief als ik mijn eigen mening geef. Een mening is per definitie subjectief. Maar ik ben wél onafhankelijk. Los van opiniestukjes plaats ik uiteraard ook gewoon nieuwtjes. Niet overal hoeft een mening bij. Dat zou te veel worden. Over John de Mol ben ik heel kritisch geweest tijdens (wat ik noemde) Anoukgate. Maar Talpa trok zich toen terug, en verklaarde dat zij het ook niet eens waren met de TROS. Toen heb ik die kritiek ook teruggenomen.

        /   Reply  / 
    2. Jelle

      Wie is Nielson? Kan die net als Dean Saunders rond komen van een beetje snabbelen? hehe

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Komt Dean Saunders rond van zijn activiteiten dan?
        Nielson. Nog niet. Maar zullen we aankomende zomer op menig festival kunnen aanschouwen. Ook stond hij al op Lowlands.

          /   Reply  / 
        1. Amanaemonesia

          Nielson is inderdaad de hoop in bange dagen. Iemand die nog zelf een instrument kan bespelen, zijn eigen nummers schrijft, creatief in zijn teksten. Vrij uniek in dit land.

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Ik ben benieuwd met wat voor repertoire Nielson komt. Ik ben erg benieuwd naar zijn 2e single.

              /  
          2. Ronald

            Wat ik al zei. De grootste hit uit een talentenjacht zal dit jaar van hem zijn.

              /  
        2. Bart

          En toch moet ook Nielson zich nog bewijzen Ronald net als Douwe Bob. Het succes van zijn eerste single was magertjes. De single van Angela bijvoorbeeld is volledig geflopt. Ze zijn er dus ook nog niet. Doordat zei hun eigen nummers schrijven, betekent dat niet automatisch succesvol toch?

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Heb ik gezegd dat ze zich al bewezen hebben dan?
            Maar doordat ze juist met eigen materiaal komen zullen ze het denk ik verder schoppen dan bijv. Sandra van Nieuwland.
            Die is over een jaar weer ingewisseld voor een deelnemer/ster uit The Voice 4…

              /  
          2. Bart

            ha,ha nee hoor heb je niet gezegd. Maar ik vind dat je nogal zeker van je zaak bent. Over een jaar weten we of zowel Nielson als Sandra nog een leuke carriere in de muziek hebben. ik ben van beiden benieuwd naar het materiaal dat ze uit gaan brengen.

              /  
          3. Kamper

            Magertjes?
            Niels Littooij – Beauty & the brains > 4.530.000 views (in 6 maanden) is een resultaat dat echt maar zeer weinigen in Nederland gegeven is. Of hij daar ooit overheen komt is idd de vraag.

              /  
          4. Bart

            Met magertjes bedoelde ik de single van Douwe Bob. Niet echt een hele dikke hit geweest in de top 40. De single van Nielson is een gigantische hit ja. leuk nummer ook.

              /  
  19. Marcus Lucas Auteur

    Ik had ook twee keer een probleem met het plaatsen van twee langere reacties. Ik weet niet wat het is. Ik kan verder geen fout terugvinden. Als het probleem blijft dan vraag ik maandag hulp van de Technische Dienst.

      /   Reply  / 
  20. Amanaemonesia

    Oké duidelijk. :)

      /   Reply  / 
  21. Marcus Lucas Auteur

    Over de kritiek dat ik te veel aandacht aan The Voice zou besteden: Dat is overdreven. Het gaat om een paar weken per jaar. Ik doe soms een voorbeschouwing. De spanning loopt momenteel op met nog maar twee liveshows en de finale te gaan. Ik schrijf meestal een nabeschouwing in de vorm van een column of review. Zoals je merkt kies ik momenteel voor de tweestrijd Leona-Sandra. Ik vind dat een interessante invalshoek. Daarnaast enkele nieuwsberichten, bijvoorbeeld over de charts. Die dingen kan ik moeilijk mengen tot één stukje. Dat zou chaotisch worden. Maar dit is niet anders dan bijvoorbeeld eerder over het Eurovisie Songfestival. Toen kwam een enkeling met de kritiek dat het te veel over het Songfestival ging. Ja hallo, dat is op dat moment actueel. Zoals The Voice nu actueel is. Zoals ik al zeg: het gaat om een paar weken per jaar. Ik heb ook veel stukjes geschreven over De Beste Singer-Songwriter van Nederland en De Beste Zangers. Ik ben ook van plan om straks geregeld aandacht te besteden aan 3FM Serious Request. Hangt er een beetje vanaf hoe het zich ontwikkelt. Ook aan Pinkpop, Lowlands en andere (zomer)festivals heb ik meer aandacht besteed dan voor mijn komst op NLpop. Andere media, waaronder De Telegraaf en het AD, maken zelfs “nieuwsberichten” van het enkele feit dat Nick (van Nick & Simon) griep heeft. Zo ver ga ik niet. Maar reken er maar op dat straks bij het Eurovisie Songfestival (met Anouk!!) we daar heel veel aandacht aan zullen besteden op NLpop. Hopelijk veel meer dan nu bij The Voice. Anouk doet maar één keer mee aan het Songfestival, dus dan zal ik echt wel ieder nieuwtje tijdens die paar weken bespreken. Bereid je dus maar vast mentaal voor Ronald, haha.

      /   Reply  / 
  22. Frankly

    @ Ronald er staat deze week wel een ex Voice kandidaat in de mega top 50 de sympathieke Niels Geuzebroek (ex zanger van Silkstone) nieuw binnen op 27 met DJ Wildstylez “Year of Summer”op eigen kracht ;)

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Hij had met Silkstone al veel op lands (festival)podia gestaan.
      Heeft The Voice weinig mee te maken.

        /   Reply  / 
      1. Jelle

        En toch heeft hij aan The Voice meegedaan!

          /   Reply  / 
  23. Inge

    Wat een heisa zeg! Misschien een idee om al deze reacties te kopiëren/plakken voor de volgende Liveshow? Bespaart types als Ronald een hoop kost bare tijd. Ik kan wel merken dat de gun factor ver te zoeken is?! Niet getreurd jongen: Volgende week mag je dezelfde frustratie over Floortje, Sandra, Ivar etc er weer uitgooien, is dat niet fijn?!

      /   Reply  / 
    1. Eva

      Spuit 11. Mensen uit shows als The Voice hebben over t algemeen de gunfactor niet. Dat is me allang duidelijk. Anders waren er wel meer doorgebroken… mijn vriend die muzikant is zegt dat het nogal opdringerig overkomt…

        /   Reply  / 
  24. Kokkie

    Wat een hoop bullshit verkopen jullie

      /   Reply  / 
  25. Arjan Hensens

    SANDRA

      /   Reply  / 
  26. Al

    Sandra is weergaloos. Los van VOH komt die er wel, zou ze het willen. Ze heeft heerlijke soul.

    @Kokkie. Op dit soort reactiefora heb je altijd van die trollen als ‘Ronald’. Zelf vaak nauwelijks tot iets in staat (behalve afzeiken). Iedereen die een muzieksmaak heeft zal erkennen dat Sandra van een uitzonderlijke klasse is. Zoals Trijntje aangaf, draagt ze de emotie in muziek prachtig over. En zelfs als ze alleen nu de charts zou beheersen, is dat haar van harte gegund. Of je nou door een programma wordt geplugd, zoals Sandra, of door een producer, zoals voor veel popartiesten het geval is, ik zie het verschil niet.

    Sandra gaat ons nog wel even laten genieten. Ook als ze de volgende keer eruit zou worden gestemd.

      /   Reply  / 
    1. Isaac

      Zo is dat Al! Het is gewoon een leuk programma om naar te kijken. En Ronald maar beweren dat we ons laten naaien door Johnny de Mol. Nou dacht het niet haha!

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Isaac, dat gebeurd nou al.
        Wacht maar af, over een aantal maanden is Sandra ineens niet zo’n succes meer als dat ze nu doen voorkomen…

          /   Reply  / 
      2. Johan van de Velde

        Het is inderdaad best een leuk programma om af en toe naar te kijken.
        @ Al, Sandra kan best aardig zingen, maar “heerlijke soul” vind ik haar echt niet hebben.
        Overigens is het succes van Sandra natuurlijk in het belang van het programma en daarmee tevens van de Mol; en natuurlijk is er sprake van hype, maar dat neemt niet weg dat Sandra wel degelijk succesvol, is op dit moment.

          /   Reply  / 
        1. Al

          Ja Johan, soul. Ze roert veel mensen met haar tonen. Dat gezeur over dat haar succes aan het programma hangt. Ja hehe. Zoals vroeger de meeste pop artiesten door producers werden gelanceerd. Het gros van wat men 20-30 jaar geleden leuk vond is door producers geplugged. Als je een beetje in de underground meeloopt kan je dagelijks bands horen die populaire popbands muzikaal verslaan. Maar ze worden nu eenmaal niet geplugged. Ga lekker een toto invullen bij een wedkantoor over succes en het einde ervan. Wat een gezever.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Ik heb gewed op een hele korte carrière voor Sandra van Nieuwland, Al.
            Wat zijn mijn kansen?

              /  
          2. Ronald

            Als je de underground een beetje volgt, Al, weet je ook dat bands uit die scene veelal ook betere verkoopcijfers hebben dan Sandra van Nieuwland bijv. ooit zal behalen. Sowieso zijn ze over het algemeen na een jaar niet opgeheven…

              /  
          3. Johan van de Velde

            Wellicht dat je je in het tweede gedeelte van je reactie niet tot mij richt, Al, maar voor de goede orde: ik zever niet.
            Overigens begrip ik niet helemaal wat je bedoelt met producers die zouden pluggen. Bedoel je de tv -en radioprogramma samenstellers?

              /  
        2. Ronald

          Een succes met name voor de mensen dei Sandra van Nieuwland nu succesvol maken. Of ze zelf succesvol zal zijn is nog maar de vraag.
          Nu is ze een succesvolle exponent uit een TV show…

            /   Reply  / 
          1. Isaac

            Ach, echt talent komt vanzelf boven drijven. Nick en Simon zijn ook begonnen in Idols haha

              /  
          2. Ronald

            Spuit 11. Dat zeg ik altijd al.
            Als echt talent zelf komt bovendrijven waarom heb je dan in godsnaam zo’n show nodig? Lijkt me dan overbodig. Die zorgen niet voor n doorbraak, dat moet jezelf doen.
            En Idols, nog een keer, heeft niks met het succes van Nick en Simon te maken. Dat kwam door het verschijnen in de soaps van maatje Jan Smit.

              /  
          3. Isaac

            Spuit 12! Zo’n show is voor entertainment/vermaak/etc, snap je dat of snap je dat niet? Ik vraag toch ook niet waarom voetbal op tv wordt uitgezonden? En over Nick en Simon, tja, zo weet ik er ook nog wel een paar. Het feit is dat ze mee hebben gedaan aan zo’n talentenjacht. Je theorie over het floppen van alle deelnemers klopt dus niet!

              /  
  27. Frankly

    In de Top 40 van deze week staat Sandra van Nieuwland nu ook op 1 gestegen van 16 met Keep your head up. Beggin komt nieuw binnen op 19 en More stijgt terug van 17 naar 13

      /   Reply  / 
  28. Ronald

    Spuit 13. En waarom noemt het zich dan TALENTENshow, als het alleen om entertainment gaat? Die theorie klopt zeker wel, noem maar eens het werk van Nick en Simon wat aansloeg nadat ze uit Idols kwamen dan. Noem buiten het verplichte singletje op 1 van al die andere deelnemers maar iets succesvols dan. Ze flopten dus toch echt allemaal. Zet je roze John de Mol/The Voice bril eens af joh.

      /   Reply  / 
    1. Isaac

      Spuit 14 natuurlijk gaat het ook over TALENTEN!! Pak de discografie van Nick en Simon erbij zou ik zeggen. Ga ze niet allemaal opnoemen als je het niet erg vindt want het zijn er teveel om op te noemen. Ze floppen dus echt niet allemaal: Marco Borsato, Waylon, Eva Simons, Sharon Doorson etc. Je moet de mensen ook niet jouw John de Mol / The Voice complex aanpraten. Want dat is niet eerlijk. Iedereen is wijs genoeg om dat zelf te bepalen.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Ik heb de discografie van N&S erbij gepakt. En raad eens, jongen.
        De successingles kwamen na de Jan Smit shows.
        Het succes van Eva Simons is mn te danken aan Will I Am en wat heeft Sharon Doorsons plaatje met n talentenshow te maken dan?
        Dat komt allemaal door besef dat ze het toch zelf moeten doen, wat jij en ik zeggen, door waarschijnlijk toch aanwezig van enigszins talent. Jij moet eens kappen John de Mol en zijn shows successen toe te dichten die er niet zijn. Dat is niet eerlijk als mensen op andere manieren doorgebroken zijn, zoals Nick & Simon.

          /   Reply  / 
        1. Isaac

          Ach meid, je verdraait mijn woorden. Sharon Doorson zat in The Voice, en ze staat dus nu op eigen kracht in de top 40. Al 10 weken lang! Dus je theorie dat iedereen flopt klopt hierbij niet! Hoevaak moet ik dat nu nog herhalen?

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Wat snap je niet precies aan”Dat heeft ze niet te danken aan The Voice”, Isaac?
            Dat kwam door haar eigen weg te kiezen en het niet af te laten langen van John de Mols valse beloftes?
            Ze staat dus OP EIGEN KRACHT in de Top 40, je zegt het zelf ook. Eigen kracht dus niet met behulp van The Voice.
            Je schrijft dat succes weer toe aan John de Mol. Dat is niet eerlijhk tegenover haar.

              /  
          2. Isaac

            Haha sorry hoor. Ik ben totaal geen fan van John de Mol. Ik weet ook niet hoe je daar bij komt??? Maar wat jij nu schrijft is niet logisch. Je zeurt toch altijd van.. noem eens talenten die niet floppen? Nou Sharon dus…

              /  
        2. Isaac

          Voor wat betreft Nick en Simon haal je nu Jan Smit erbij. Je verzint telkens een excuus. Dat is in dit geval Jantje Smit. Maar het feit is nog steeds dat ze mee hebben gedaan aan jouw favo talentenshow en niet zijn geflopt. Jouw theorie dat iedereen een flop is klopt dus niet!

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            O dus alleen meedoen maakt je al geslaagd. Ja in jouw wereld, misschien.
            Ik ken een grote Nick en Simon fan, heel fanatiek, en zij kent ze dus echt van de Vrienden van Jan Smit. Ze wist niet eens meer dat zij hadden meegdaan aan Idols. Ga jij nou maar alle successen toedichten aan John de Mol en zijn verachtelijke shows als je daar plezier in hebt…

              /  
          2. Isaac

            Zucht waarom verzin je toch telkens dat ik John de Mol leuk vind ofzo? Dat lees je nergens hier! Lees maar eens terug ;)

              /  
          3. Isaac

            Een grote fan die niet weet dat ze mee hebben gedaan aan idols? haha..

              /  
  29. Ronald

    Je weet he Isaac. De mensen met de grootste carrières zijn degenen die nog nooit in zo’n show te zien zijn geweest he.
    Ik noem een Caro Emerald, Gers Pardoel, Ilse de Lange…

      /   Reply  / 
    1. Isaac

      Dat is logisch. Het percentage dat niet mee heeft gedaan is ook veel groter.. Marco Borsato is anders ook geen kleintje.. En nu geen excuus. Hij komt uit een talentenshow!

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Zucht. Ook al meerdere keren uitgelegd. Lees het blog eens terug Isaac.
        Het succes van Borsato kwam ca 4 jaar NA het meedoen aan de Soundmixshow. Nadat het Italiaanse materiaal wat hij vlak daarna uitgebracht gigantisch geflopt was…

          /   Reply  / 
        1. Isaac

          Zucht, ja en? Dat maakt toch niet uit? Bij de feiten blijven graag! Talentenjacht en succesvol!

            /   Reply  / 
  30. Nico

    Als niet-kijker van TVOH kwam ik gisteren in een ander programma wat beelden tegen van een gehypt talent tegen: Dat was best schrikken.

      /   Reply  / 
    1. Isaac

      BOE! Haha

        /   Reply  / 
    2. Ronald

      Wie dan?

        /   Reply  / 
      1. Nico

        Degene die nu “alle records” verbreekt.
        In de platenindustrie wordt heel wat afgerommeld i.v.m. hitlijsten. Dat wordt daar ook niet ontkent.
        Bij Talpa werkt een aantal personen, die hun sporen vroeger al dik verdiend hadden. Dat zijn topkrachten op dat terrein.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Beetje vaag, Nico. Graag wat duidelijkere informatie.

            /   Reply  / 
          1. Nico

            Ik mag toch aannemen dat iedereen weet dat 8Ball Music van Talpa is?
            Toni Berk was ooit het brein achter Dino Music en Publisher met wereldwijde successen.

              /  
          2. Johan van de Velde

            Maar wat is je punt?

              /  
          3. Nico

            Geen punt. Ik gaf een antwoord op Ronalds vraag : “Wie dan?”.
            Omdat jij het vaag vond, probeerde ik eraan toe te voegen dat ze een gigantische Know How in huis hebben betreffende de platenindustrie.

              /  
          4. Johan van de Velde

            Misschien ligt ‘t aan mij, maar ik kan ‘t nog steeds niet volgen.
            Volgens mij heb je ook een vaag antwoord gegeven op Ronald’s “wie dan?”.
            Wie dan?

              /  
          5. Nico

            Je bedoelt, dat je geen idee hebt over wie ik het heb, als ik zeg: ‘degene die nu “alle records” verbreekt’? In dit topic?

              /  
        2. Al

          Nou, nou. Moet je eens gaan luisteren bij de top 40 die er zonder talentenshow kwam. Schrik je je ook wezenloos.

            /   Reply  / 
  31. Johan van de Velde

    - Waarom zeg je dan niet gewoon Sandra van Nieuwland (als je die bedoelt)?
    - Waar schrok je van?
    - Wat bedoel je met “afgerommeld ivm hitlijsten”?
    Je komt met vage info, die je dan verder niet uitlegt. We hoeven hier toch niet geheimzinnig te doen?

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Je stelt 3 vragen:
      1. Het is een verzoek van de moderator van dit blog, het niet te zeer op de man/vrouw te spelen. Ik denk dat Roland het antwoord op zijn vraag wel gesnapt heeft.
      2. De kwaliteit van het “product”. (Het gaat over showBUSINESS). Die kwaliteit viel zwaar tegen.
      3. Dat is in dit blog vaak aan de orde geweest. Zoals je kon lezen in eerdere beichten: ook ik heb een bureau vol gehad met cd’s waarvan de artiesten nu pronken met hun successen in de Dutch Charts. De keuzemenu’s waaruit gekozen kan worden, hoe hoog je binnenkomt in de Top 100.
      “Platenbobo’s geven hitlijstmanipulatie toe” van CNR directeur Maarten Steinkamp. Allemaal hier uitgebreid besproken.

        /   Reply  / 
      1. Nico

        Sorry, moet natuurlijk zijn Ronald.

          /   Reply  / 
      2. Johan van de Velde

        Je hebt Ronald/Boycot op TV gezien?
        Of snap ik ‘t nou nog niet?

          /   Reply  / 
        1. Nico

          Ik schrijf Roland, maar de vraagsteller heet Roland. (Misschien ken je hem wel).

            /   Reply  / 
          1. Johan van de Velde

            Ja, dat had ik wel begrepen.
            Ik doelde op jouw antwoord 1.

              /  
          2. Nico

            Mijn antwoord 1 luidt:
            Het is een verzoek van de moderator van dit blog, het niet te zeer op de man/vrouw te spelen.

              /  
          3. Nico

            Het lijkt of mijn spellingscontole weigert de naam Ronald te spellen.

              /  
  32. Johan van de Velde

    Lijkt mij als je hier berichten plaatst, Nico, dan zijn die voor iedereen bestemd. En niet als onderonsje waar anderen niets aan hebben.
    Maar goed, ik geef ‘t op. Als jij vindt dat je geheimzinnig moet zijn; het zij zo.

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Geheimzinnig?
      Die talenten van TVOH ken ik helemaal niet, want ik kijk nooit. Het zijn voor mij praktisch onbekenden. Als het in een ander programma voorbij komt, of in de pers, is het voor mij helemaal nieuw.
      Bij het luisteren en kijken (je komt het zelfs op andere zenders tegen) schrik ik van de geboden kwaliteit, gezien dat sommigen op dit blog zo enthousiast zijn.

        /   Reply  / 
      1. Al

        Als je niet kijkt, wat doe je hier dan pannekoek?

          /   Reply  / 
        1. Nico

          Ze verschijnen in de hitlijsten. Dit is NLpop.blog. Geen tv recensie blog.

            /   Reply  / 
        2. Ronald

          Al dus iemand die The Voice niet kijkt mag hier niet komen en er zijn/haar mening over hebben? Griezelig mannetje ben je dan zeg.
          Noord Korea niks voor je?

            /   Reply  / 
  33. Marcus Lucas Auteur

    Ik snap ook niet waar Nico het over heeft. De aloude discussie over hitlijstmanipulatie? Zal vast soms gebeuren, maar ik bericht zowel over de Single Top 100 als de iTunes Top 100. In combinatie met andere data (trends in sociale media, zoektermen, bezoekersaantallen, kijkcijfers van de betreffende show, enz.) en we kunnen zo met zekerheid stellen dat Sandra momenteel écht zo goed scoort. Of het een tijdelijke hype is of dat er een lange carrière voor haar in het verschiet ligt, dat blijft telkens de discussie. De tijd zal het leren.

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Dit was mijn bericht:
      “Als niet-kijker van TVOH kwam ik gisteren in een ander programma wat beelden tegen van een gehypt talent tegen: Dat was best schrikken”.
      Is dat te moeilijk om te begrijpen?
      Waarom ik schrok heb ik hierboven uitgelegd.
      Zelfs de kwasi onnozele vragen van Johan heb ik beantwoord. (Hij weet wel beter).

        /   Reply  / 
  34. Al

    Ronald is denk ik gewoon door Hilversum/ J. de Mol zelf eens keihard afgeserveerd, en naar ik hier geheel subjectief vaststel, terecht. Anders kun je nooit zoveel azijn in je pen mobiliseren. Waar vecht je eigenlijk tegen, Don Quichot?

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      …The Windmills of Your Mind…

        /   Reply  / 
  35. Al

    Gezeik over die vehicles. Iedere artiest, op enkele halfgoden na, had een vehicle nodig om het te maken. Producenten of labels bepalen wie het maakt. DJ’s die enorme invloed uitoefenen door iets wel of niet te draaien. Commerciële belangen bij radiostations. En hier doen een paar oelewappers alsof de talentenshows de boel verstieren. Het is eerder andersom. Alsof Roel van Velzen het maakte op zijn kwaliteiten. Laat me niet lachen. De helft van de talenten in de show zingt beter dan N&S en Roel. Zuivere sport? Welnee, nooit geweest ook. En zo geldt dat voor alle topsport of topondernemers. Welterusten vriendjes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>