#TVOH Hoe Leona Philippo topfavoriet Sandra versloeg

Uitslag liveshow 3: Claudia de Graaf, Sam Holden, Babette van Vugt en Laurrhie Brouns naar huis • Leona Philippo versloeg Sandra van Nieuwland bij kijkers

Er is in de derde liveshow van het derde seizoen van The Voice of Holland, vrijdagavond iets opmerkelijks gebeurd. Leona Philippo versloeg topfavoriet Sandra van Nieuwland bij de stemmende kijkers met 40,2 tegen 31,9 procent. Een overtuigende overwinning?

Die score is niet terug te zien in de iTunes verkopen. Sandra staat wederom op 1 (als ook op 2 en 3), terwijl Leona in de iTunes Download Top 100 vandaag rond plek 40 bungelt. Hoe kan dat? Enigszins speculatief waag ik een poging het voorval te duiden.

Allereerst de liedkeuze. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die Sandra niet veel aan vinden. Mensen die van iets harders en energiekers houden. Leona bediende hen op hun wenken met een explosieve uitvoering van de rockklassieker Livin’ On a Prayer.

Het deel van het publiek dat geen fan van Sandra is zal inmiddels doorhebben dat Leona haar grootste concurrent is. In de logica: wil je niet dat Sandra wint, dan stem je op Leona. Zo verdeelt het publiek zich langzaamaan in twee kampen: een Sandra-kamp en een Leona-kamp. Dat Laurrhie slechts 7 procent van de stemmen kreeg wijst daar ook op.

Volgende week zal, naar verwachting, Tessa Belinfante worden uitgeschakeld door de twee titanen in Team Trijntje. Daarna blijven er echt twee kampen over. Sandra van Nieuwland heeft inmiddels duidelijk een veel grotere en trouwere fanbase opgebouwd. Leona Philippo heeft het voordeel van het zijn van de underdog.

Maar is het niet te laat om Sandra nog van haar troon te kunnen stoten? Komt er in de komende weken nog een doorbraakperformance waarmee Leona de harten van het publiek definitief verovert en naar de nummer 1 in iTunes schiet? Ik denk al weken dat het alleen mogelijk is als ze een emotionele ballade met een gigantische climax gaat doen.

De keuze voor Livin’ on a Prayer blijft voor mij dan ook een raadsel. Maar goed, ze won de televote dus kennelijk is er een groot publiek voor. Dat blijkt overigens ook uit de jaarlijkse Top 2000, waarin we in de bovenste regionen worden doodgegooid met rockklassiekers.

Dus misschien heb ik het mis, en is het een briljante move van Leona en haar coaches. Voor mij moet het definitieve Leona-moment echter nog komen. Ik smacht naar een overdonderende Leona-ballad. Maar als ie komt, is het dan niet te laat?

Bekijk Leona’s Livin’ On a Prayer hier terug, en Sandra’s Beggin’ hier.

facebook share facebook share

37 Reacties // Reageer

37 thoughts on “#TVOH Hoe Leona Philippo topfavoriet Sandra versloeg

  1. Johan van de Velde

    Ik heb gisteravond niet gekeken, maar denk dat Leona vooral hoge ogen gooit door haar performances. In feite maakt zij betere televisie dan Sandra, terwijl Sandra meer het ‘luisterpubliek’ boeit.
    Zoiets?

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Ik zou Leona boeken als ik een feest zou geven. Maarja Sandra klonk gisteren wel weer zeer overtuigend en zij heeft ook een heel eigen geluid. Dus wat dat betreft is Sandra toch overtuigender. Maar niks is nog zeker.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Ik geen van beide. Zou ik toch voor mensen gaan die mijn gasten wat kwaliteit te bieden hebben. n Nielson dan bijvoorbeeld.

          /   Reply  / 
    2. Denn

      goed verwoord. Ik ben ook van mening dat Leona echt een show neer kan zetten dan Sandra.

        /   Reply  / 
      1. Kokkie

        Leons is doorsnee daar zijn er wel 100 van die de zelfde stem hebben het gaat over de voice en ze straalt niks uit en er zit geen gevoel in ik zou er geen euro voor over hebben voor haar single en ze zong vals

          /   Reply  / 
  2. vinn

    Dit seizoen is gewoon killing.
    Babette eruit, had niet gemogen zelfde als Claudia.
    Dat volgende week tessa de competitie gaat verlaten is overduidelijk maar wel heel oneerlijk want zij is toch één van de betere zangeressen dit seizoen.
    Gister hebben ook Floortje en Eyelar definitief hun visite kaartje afgegeven, ik denk dat de strijd nog niet gestreden is en dat Floortje ook kans maakt op de winst

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Je hebt gelijk. Ik moet Floortje niet onderschatten, wie weet wat zij nog gaat doen? Trijntje en Marco willen iets warms. Ik had daar gisteravond op Twitter tijdens de show een interessante korte discussie over met June Noa. Over Floortje als zingende robot, haha. Het is soms moeilijk om in deze optredens haar eigenheid te ontdekken. Die heeft ze wel, daar wijzen Trijntje en Marco ook steeds op. Ze heeft eerder een album gemaakt dat er bol van staat, maar ze kiest nu echt steeds voor dancepop acts.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Floortje heeft niks eigens en dancepop is in dus scoort makkelijk.
        Als ze iets eigens had gehad was ze al doorgebroken, denk je niet?

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Mee eens dat Floortje niets eigens heeft. Als met dancepop scoren zo makkelijk zou zijn, echter, dan zou ook zij ermee scoren.
          Gelukkig, echte hits scoren is niet zo makkelijk. Het publiek maakt nog altijd wel degelijk keuzes.

            /   Reply  / 
      2. PigBag

        Opvallend is dat Floortje in haar Idols-tijd juist werd geroemd om haar warme stem waarmee ze iedereen kon raken. Eigenlijk datgene waar Sandra en Barbara nu de show mee stelen. Daar is nu helemaal niks meer van over. Haar stem is kil en schreeuwerig en niet echt prettig om naar te luisteren.
        Floortje is volgens mij wanhopig op zoek naar ‘n hit en probeert ‘t nu in ‘t populaire dance-pop genre. Jammer voor haar is ze daar niet zo goed in.

          /   Reply  / 
  3. Ronald

    Ach vinn. Ook al zijn ze eruit. Je zal er toch wel iets van gaan horen, zo succesvol als ze allemaal zijn… wat is het probleem?
    Ze deden mee aan The Voice dus een garantie voor succes toch? Wat geeft dat iemand uitgeschakeld is?

      /   Reply  / 
    1. vinn

      Ja daarom waarom maak ik me ook druk.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Vinn. Ik bedoelde het cynisch. Van deze mensen zal je nooit meer wat vernemen…

          /   Reply  / 
        1. Jelle

          Net zoals Niels Geuzebroek, Sharon Doorson, Eva Simons, Waylon etc etc zeker?

            /   Reply  / 
          1. Denn

            Gelukkig kent Nederland ‘Ronald’ niet, dat zou een aanslag op de hitlijsten zijn!

              /  
  4. henk

    Uiteindelijk is Leona toch alweer verslagen. Kijk naar de actuele download verkopen: Sandra scoort nieuw op 1 met Begin’, staat op 2 met Keep Your Head Up en op 3 met More. Vanochtend stond Leona nieuw op 14 met Livin` on a prayer en nu staat ze al weer 37.

    Check ook eens : http://upcoming-hits.blogspot.nl/

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Uiteindelijk zullen ze allemaal verslagen worden. Door kwaliteitsmuziek. In de albumlijst altijd goed zichtbaar. Zelfs klassieke muziek CD’s verkopen beter dan die van menig Voice deelnemer/ster.

        /   Reply  / 
    2. Kokkie

      Inderdaad ze had allen meer stemmen omdat sandra al doorgebroken is en Leona nog geeneens in de top 10 staat
      Ik zou er inderdaad geen plaat van kopen want ze heb geen stem waar ik het koud of warm van krijgt en van sandra wel ze heeft iets geheimzinnig over zich daar hou ik wel van

      En Leona is doorsnee

        /   Reply  / 
  5. Inge

    Floortje was erg goed dit weekend, en kijk er naar uit naar de Ballad die ze volgende week gaat doen, ik denk dat zij ook een hele goede country stem heeft ala Carrie Underwood. Ballads kon ze met Idols ook mooi brengen

      /   Reply  / 
  6. Inge

    Kan Ronald trouwens niet worden geblokkeerd om een reactie neer te zetten. Ik vind het zo vervelend worden

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ik heb nog nooit geprobeerd om iemand te blokkeren. Op zich vind ik dat iedereen recht heeft op zijn/haar eigen mening, maar ik verwijder soms wel reacties die helemaal niet meer over het topic gaan. Dat weet Ronald ook, want het is bij hem gebeurd. The Voice duurt nog drie weken. Ik vind het zelf ook steeds spannender worden, dus dan ben ik de komende weken waarschijnlijk ook sneller geneigd om dergelijke uitlokkende reacties te verwijderen.

        /   Reply  / 
  7. dd3

    ik vind het belachelijk dat laurrhie gare nummers kreeg en sandra van die saaie nummers zingt. ik vind laurrhie heel goed, maar marco is gewoon niks sorry hij is vals in de eerste liveshow al. ik kijk al niet meer naar de voice, en blij dat ik gisteren niet gekeken had. dan was ik echt boos.
    nee laurhie deed het goed. beter dan tessa en sandra kan weg met haar kattegejank. sorry leona win a u b

      /   Reply  / 
  8. Peterke!

    Ik vond Floortje ook weer hartstikke goed vrijdag. Ben weer op en top aan het genieten van de studioversie. Heb het nummer inmiddels alweer ruim 100x gedraait volgens mijn Last.fm account. Vind hem echt zo mooi! Daarbij zag Floortje er ook waanzinnig mooi uit vrijdag. Ben benieuwd welk nummer ze volgende week gaat doen.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Goh, joh, je lijkt wel fan…
      :D

        /   Reply  / 
      1. Peterke!

        Hahah, joh… je meent het! :)

          /   Reply  / 
        1. Inge

          Ze was echt heel goed! Maar kijk indd ook uit naar een ballad.

          Wat mij opvalt is dat in de Itunes lijst ook de originele nummers naar boven schieten en de auditie nummers van oa Floortje, Leona, Barbara en Ivar komen weer hoger in

            /   Reply  / 
    2. Inge

      Ik hoop zo’n mooie ballad, waarmee ze iedereen zo goed kon raken tijdens Idols

        /   Reply  / 
    3. Vera

      @Peter:kan je mij de studio versie van Shewolf sturen? via de mail ofzo?

        /   Reply  / 
  9. Henk

    Ik las zojuist het volgende bericht en als dat juist is dan is de strijd volgens mij gestreden:
    Leona Philippo ziek
    Het gaat niet goed met Leona Philippo, één van de gedoodverfde winnaars van The Voice of Holland.Leona heeft namelijk ernstige stemproblemen en dat is natuurlijk ook haar coach Trijntje Oosterhuis opgevallen.
    “Ik heb me de afgelopen tijd enorm als een struisvogel gedragen, ben maar door blijven gaan. Nu Trijntje mij op mijn kop geeft, moet ik erkennen dat ik ziek ben”, zegt Leona in het AD.
    Trijntje heeft Leona geadviseerd zo snel mogelijk naar een KNO-arts te gaan. “Als ik dat niet doe, beschadig ik mijn stem misschien voor de rest van mijn leven. Dat is niet goed. Ik moet revalideren.”

    Als dit bericht waar is dan is volgens mij de winnaar van the Voice al bekend.

      /   Reply  / 
  10. anoniem

    Van alle talentenshows staan alleen deze nog overeind in de muziek wereld:

    Idols 1,2,3 en 4: Hind, Chrison(Rigby), Nikki
    X Factor: Lisa Lois
    TVOH: Ben Saunders, Shary Ann, Leonie Meijer
    Chris Hordijk, Sharon Doorson

    Weliswaar geen Anouks en Guusen maar ik hoor ze nog vaak genoeg op TV en Radio. Jim, Jamai, Maud spelen in musicals die reken ik dus niet mee. Ook van Charly Luske verwachte ik veel na TVOH maar Chris is populaider

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Nikki nog overeind?
      Haar laatste wapenfeit is van mei 2010…
      t Is wat je overeind noemt. Treedt ze nog op dan?

        /   Reply  / 
    2. jim

      wie mist er in je rijtje? Nick Schilder misschien van idols 2? die nu uitverkochte volle zalen in het gelredome speelt??

        /   Reply  / 
  11. Nick

    wie denk jij dat in de kwartfinale word uitgeschakeld bij Team VanVelzen?

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Aan wie vraag je dat, Nick?

        /   Reply  / 
      1. nick

        aan geinteresseerde voice kijkers. Maar wat denk jij Ronald wie gaat team Vanvelzen komende vrijdag verlaten: Floortje, Eyelar of Marjet.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>