Single Top 100: Sandra van Nieuwland op 1, Ajax op 2

Speelman & Speelman nieuw • Ook: kerstklassieker uit 1984 scoort opnieuw

Sandra van Nieuwland uit The Voice of Holland heeft haar vijfde nummer 1-hit te pakken. Haar bewerking van Venus komt deze week binnen in de singles-chart en pakt meteen de toppositie. Sandra laat hiermee de kersthit van Ajax & Friends achter zich.

Over Sandra’s album verschijnen momenteel enkele tegenstrijdige berichten in de media. Sommige sites melden dat de plaat op 1 staat in de Album Top 100, maar dat is niet het geval. Sandra’s album staat op 1 in iTunes. Voor een notering in de Album Top 100 van deze week is de (digitale) plaat te kort geleden uitgebracht.

De top drie in de Album Top 100 is hetzelfde als vorige week, met het kerstalbum van Michael Bublé op 1, Het beste van BLØF op 2 en de Symphonica-plaat van Doe Maar op 3.

Verder over de Single Top 100: Leona Philippo zakt naar de derde plek met Could You Be Loved en Passenger met het briljante Let Her Go zakt van 2 naar 4. Op 5 en 6 vinden we wederom Sandra van Nieuwland, met More en Keep Your Head Up.

BYentl maakt een sprong, van 28 naar 8, met haar kerstsingle X-mas Miracle. Wildstylez ft Niels Geusenbroek en Racoon stijgen beide een plekje naar 10 en 11. Sandra van Nieuwland staat vervolgens ook nog op de plekken 13 en 14 met New Age en Beggin’.

Showtek & Justin Prime stijgen door van 19 naar 16 met Cannonball. Een zeer geslaagde dance track. Volgens mij briljant in de original mix, maar het nummer scoort ook heel goed in de single edit. Lekker voor als je het weekend energiek wilt beginnen.

Opmerkelijk: Enorm met Op Hoes Op An Veur Kesmis zakt van 46 naar 68 en De Kraaien zakken met hun single Ik Vind Je Lekker van 26 naar 28. Beide tracks staan momenteel echter al dagen in de top vijf van meest aangevraagde platen bij Serious Request, dus een opleving voor volgende week is heel wel denkbaar.

Naast Sandra van Nieuwland en Ajax & Friends op 1 en 2, zien we in de onderste helft van de lijst de volgende nieuwe binnenkomers: From The East met Needin The Love op 57, Noa met Ave Maria op 70, Speelman & Speelman met Nu Iets Voor Later op 79, Kaskade ft Neon Trees met Lessons in Love op 80, en Wouter Vink met Nooit Alleen op 96.

De langst genoteerde platen in de lijst van deze week zijn: Last Christmas van Wham! (54 weken), I Follow Rivers van Triggerfinger (43 weken), Keep Your Head Up van Ben Howard (38 weken), All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey (31 weken), en Euphoria van Loreen (30 weken).

Speelman & Speelman met Nu Iets Voor Later live in het Glazen Huis:


Video op Youtube

facebook share facebook share

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Single Top 100: Sandra van Nieuwland op 1, Ajax op 2

  1. Ronald

    O ironie. Dat Ajax liedje nu populairder dan Sandra van Nieuwland. Zo zie je maar dat I Tunes heel betrekkelijk en erg snel is (te manipuleren)?

      /   Reply  / 
  2. Marcus Lucas Auteur

    Is een heel goed nummer hoor, dat Ajax-liedje. Lekker sentimenteel.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dat vind jij Marcus. Niet voor iedereen spreken.
      Ik heb sowieso niks met die club.

        /   Reply  / 
    2. Denn

      Ik geloof dat het niet specifiek zo zeer om de club zelf ging, want de opbrengst ging toch naar een goed doel?!

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Klopt. Maar dan mag je het nog wel een vreselijk liedje vinden.
        Voetballers die gaan zingen…

          /   Reply  / 
  3. The Voice

    Ach ja, sommigen zeggen ook dat kinderen net als voetbalsuporters niet moeten zingen?

      /   Reply  / 
  4. PigBag

    Opvallend hoe slecht de singles van de Voice-finalisten scoren. Floortje naar 29, Ivar naar 41 en Johannes zelfs naar 53. Alleen Leona scoort dan nog wel aardig. Zij is dan ook de enige die de Top 40 heeft gehaald. Vorig jaar scoorden de finalisten veel beter. Dat zal misschien te maken hebben met de afschuwelijk slechte kwaliteit van de singles dit jaar maar toch ook omdat ‘t niveau van de finalisten dit jaar niet best was. Ik denk sowieso dat we van de verliezende finalisten heel weinig meer gaan horen.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Schijnt dat Johannes al een single klaar heeft liggen. Opgenomen en al. Een nummer in de stijl van Golden Earring. Het is nog niet bekend wanneer het nummer uitkomt. Ook zijn er plannen voor een album, maar ook daar is verder nog niets concreets over bekend. Ik vond het te weinig informatie om een stukje aan te wijden.

        /   Reply  / 
      1. PigBag

        Dat verbaast me wel omdat Johannes de afgelopen weken heeft bewezen bijna geen singles te verkopen (zie ook de Top 100 deze week). Behalve dan als ze als dubbele stem voor de finale tellen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat die single ‘n succes gaat worden. En dat er ‘plannen’ zijn voor ‘n album zegt ook helemaal niks. Als dat singletje flopt dan kunnen die plannen net zo makkelijk in de prullenbak verdwijnen.
        Dus nee. Ook van Johannes gaan we denk ik niet veel meer horen.

          /   Reply  / 
    2. Bart

      Jammer dat het heeft te maken met de plaats waar de finalisten zijn geeindigd. Ik persoonlijk vind dat Floortje ” by far ” de beste singel heeft. Wel een cover. Maar toch een heeft ze er een lekker zomers eigen nummer van gemaakt.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Ik ben heus niet anti TVOH, maar vind al die covers die worden uitgebracht wel erg flauw. Die van Sandra gaan dan nog wel. Niet mijn smaak, maar er zit in ieder geval nog iets van gevoel en interpretatie in.
        Floortje’s cover is een voorbeeld van hoe het niet moet: mischien hard en zuiver, maar vooral zielloos, gevoelloos en overbodig.

          /   Reply  / 
  5. Kamper

    De feiten Ajaxlied: 252.000 kliks (3 dagen)wint ruim van Sandra – Venus :42.000 kliks (8 dagen) . Ook Aliyah – 7 nachtjes scoort beter: 63.000 kliks (in 3 dagen). Leona Philippo – Could You Be Loved :70.000 kliks (6 dagen) doet het natuurlijk goed. Kleine releases die tegelijk uitkwamen met Sandra : Önder – Gypsy met Dinopha :28.000 kliks en Nino – 2013 : 40.000 kliks. Die laatste maar eens linken want de plaat verscheen hier niet op de blog: http://www.youtube.com/watch?v=vpzOYiib970

      /   Reply  / 
  6. Amanaemonesia

    De feiten van Kamper spreken voor mij voor zich. Als Van Nieuwland echt zoveel los zou maken onder alle Nederlandse muziekliefhebbers zou ze het op YouTube ook veel beter doen. Ze doet het nu alleen goed onder een beperkt percentage Voice-kijkers dat daadwerkelijk singles en albums koopt. Aangezien de verkopen in het digitale tijdperk heel laag liggen zijn deze onvoldoende indicatie voor daadwerkelijke populariteit. Bovendien, als ze echt zo uniek zou zijn zou ze waarschijnlijk ook allang in het buitenland zijn opgepikt.

      /   Reply  / 
    1. Karin

      Wat is nou eigenlijk je punt? Gun je het Sandra van Nieuwland niet? Denk je dat jij en Kamper de ultieme muziekkenners zijn?

      Ik ben The Voice of Holland zat, de enige waarvoor ik bleef kijken was Sandra van Nieuwland. Kijk geen youtubefilmpjes van Sandra van Nieuwland maar ben wel enorme fan van haar nummers en koop straks dus haar cd….
      Tja,wellicht zijn er meer zoals ik, dus wat zeggen youtubecijfers??

      Ben je fan van Leona Philippo dan wil je haar zien, zij is een performer, ben je fan van Sandra van Nieuwland dan wil je haar horen en zet je haar – tot je een fysieke cd kan kopen of downloaden – in spotify.

      Sandra van Nieuwland spreekt denk ik een heel andere doelgroep aan dan Ajax (??), 7 nachtjes (??)

      De moraal van dit verhaal. Laat! Gun iemand succes en voel je niet geroepen om het succes te ontkrachten, want waarom????
      Voor mij was dit mijn laatste uitspatting hier op dit blog want wordt er eerlijk gezegd een beetje moe van.
      Het is leuk om iemand een compliment te geven, dat voegt iets toe in deze ongezellige tijd, afkraken o.i.d. voegt niets toe, dus laat het gewoon.

        /   Reply  / 
      1. Kamper

        Beste Karin. Ik gun 17 miljoen Nederlanders succes. Daar gaat het niet om. Maar ik zie het ”succes” van artiesten wél graag in perspectief. En dan zien we dat Sandra niet bijster hoog scoort op het grootste open en gratis platform van de wereld. Let wel: Youtube statistieken registreren slechts de populariteit van een artiest of nummer. En dus NIET NOODZAKELIJKERWIJS de kwaliteit van een nummer of artiest.
        Jij mag haar dus heel goed vinden, en anderen op deze blog heel slecht. Daar hoeft niemand van in de war te raken. Ik zou zeggen, blijf vooral fan van Sandra, het is je goed recht, maar wordt niet boos als anderen niet meehypen.

          /   Reply  / 
        1. Isaac

          Ik deel de mening van Karin!

            /   Reply  / 
          1. Johan van de Velde

            Ik deel de mening van Kamper.
            Met “gunnen” heeft het niets te maken.
            Wel vind ik dat je tevens de You Tube cijfers ‘in perspectief’ moet zien. Ze meten slechts de populariteit bij een gedeelte van de bevolking. Wat dit betreft eens met Karin. Niet iedereen gebruikt You Tube om muziek te horen.

              /  
  7. Amanaemonesia

    @Karin: mijn punt dat Sandra in TVOH, in de media en vooral hier op dit blog wenorm ordt overhyped. En ik wil me zo nu en dan lichtelijk storen aan hypes. Ik probeer dan te beargumenteren waarom iets mijns inziens een hype is en hoop dat anderen dat dan ook gaan inzien. Ik citeer: “een hype is een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is.”

    Gelukkig zijn de meeste hypes zo weer voorbij, maar helaas is John de Mol uiteindelijk de enige die lacht.

      /   Reply  / 
  8. Denn

    mensen: volgend jaar weer een seizoen… zullen we dan verder gaan. Dit wordt eindeloos! Kamp A houdt er niet van en kamp B wel. Laten we het er gewoon zo op houden!

    cheers

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>