Sandra van Nieuwland sluit jaar af met nummer 1-album

Sandra van Nieuwland grote belofte voor 2013, of volgt het Caro Emerald-scenario?

Het lag vorige week na haar topscore in iTunes al in de verwachting: Sandra van Nieuwland komt binnen op de eerste plaats in de Album Top 100 met haar debuutalbum And More. Naast Sandra is er slechts één andere nieuwe binnenkomer in deze laatste Album Top 100 van 2012: 12.12.12: The Concert For Sandy Relief op plek 60.

Van Nieuwland duwt de kerstplaat van Michael Bublé van de toppositie naar de tweede plek, Doe Maar blijft staan op 3, en BLØF zakt naar 4. The Rolling Stones, Kinderen voor Kinderen, Mumford & Sons, One Direction, Rod Stewart en Robbie Williams completeren de bovenste tien in de lijst. Geen hele opzienbarende top tien dus.

De langstgenoteerde albums in de lijst van deze week zijn Caro Emeralds Deleted Scenes From The Cutting Room Floor (128 weken) en Adele’s 21 (101 weken). Een monsterscore voor Caro, maar het album is dan ook al bijna drie jaar uit.

Heeft Sandra het gat opgevuld dat is ontstaan door het uitblijven van het langverwachte tweede Caro-album? Of volgt voor Sandra misschien een soortgelijk scenario, en zal haar aangekondigde album met eigen werk uitgesteld worden tot in de oneindigheid?

Naast het onophoudelijke succes van Adele, is aan de nieuwe gratis download van Anouk te horen dat de dames ook binnen Nederland concurrentie krijgen in het retropop-genre.

Sandra van Nieuwland – And More en bekijk de hele Album Top 100 hier.

Lees ook: Jaaroverzicht Single Top 100: Beste singles van 2012
Lees ook: Analyse 2013: Nederpop hikt aan tegen nieuw ijkpunt

Sandra van Nieuwland: Eigen muziek gek om te horen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sandra van Nieuwland sluit jaar af met nummer 1-album

  1. Robin D.

    Niet te hard van stapel lopen.. moet het eerst maar eens zien of Sandra overeind blijft..

      /   Reply  / 
  2. BéTé

    Heb de CD nu al 2 dagen in de lade… en erg tevreden (behalve dan dat ie veel te kort is :) Alle bekende nummers waaraan een eigen draai is gegeven zijn allemaal even goed.

    Leuk is dat de enige eigen song er het meest uitspringt in positieve zin; een erg persoonlijk en ingetogen song. Als dat Sandra’s eigen stijl wordt dan schat ik de kansen hoog in dat ze een ‘blijvertje’ wordt!!

    Iedereen een goed 2013 gewenst.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>