Sandra van Nieuwland pakt record in Nederlandse Top 40

Record in Top 40, nog steeds op 1 in Album Top 100, dalingen in Single Top 100

Sandra van Nieuwland heeft opnieuw een hitlijstrecord te pakken, en deze keer niet in de GfK Chart, die door sommigen kritisch bekeken wordt, maar in de Nederlandse Top 40. Sandra is de eerste artiest die met vijf singles tegelijk in de Top 40 staat.

Verder staat Sandra’s debuutalbum And More deze week nog steeds op 1 in de Album Top 100, maar in de Single Top 100 en iTunes Top 100 zien we dat de afzonderlijke singles wel de daling hebben ingezet. Logisch, want mensen kopen nu het album.

More, haar grootste hit tot nu toe, zakt in de Single Top 100 van 3 naar 15. Die single daalde eerder al, maar beleefde een wederopstanding tijdens en na de liveshows van The Voice. Ook Keep Your Head Up, Beggin’, New Age en Venus dalen deze week in de Single Top 100. Waarschijnlijk gebeurt hetzelfde volgende week in de Top 40.

Sandra realiseert zich dat The Voice voor een aparte dynamiek in de charts zorgt. Voor de microfoon van Jeroen Nieuwenhuize van 538 legt ze uit dat artiesten normaal één single uitbrengen, en niet iedere week een nieuwe. Ook zegt ze dat haar tweede album niet enkel ballads zal bevatten. ‘Ik wil ook wel wat stevigers’, aldus Sandra.

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Sandra van Nieuwland pakt record in Nederlandse Top 40

  1. Peterke!

    Geweldig hoe lekker nuchter ze blijft. Ben ook blij dat haar album voor een derde week op #1 staat in de Album Top 100. Ik kijk uit naar haar nieuwe album.

      /   Reply  / 
  2. Aussie

    Haha geweldig dit! Maar ze heeft in het laatste stukje wel gelijk. Het moet nog maar zien hoe ze het met eigen materiaal af legt.

      /   Reply  / 
  3. Ronald

    Marcus, verschillende sites hebben al een stukje over de Nederlandse muziekexport. Kan je daar een stukje over plaatsen?
    On topic. Sandra zal denk ik ook een ander record gaan vestigen”met meerdere singles tegelijk uit de Top 40 verdwijnen. Ook nooit vertoond. Behalve More zal de rest van de Sandra covers volgende week of die week daarop uit de Top 40 liggen. Ook Leona Phillipo zal een negetief record vestigen. Die van kortstgenoteerde nr 2 hit ooit in de Top 40. Ze evenaarde het record van Chris Hordijk vorige week al (grootste daling vanaf 2 met 18 plaatsen). Haar Bob Marley cover (heiligschennis m.i.) ligt er volgende week uit verwacht ik…

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Negatief is jou middelste naam zeker?
      Eerst zit je constant te zeuren dat niemand van talentenshows ooit iets voorstelt in de top 40, is er een die er met 5 tegelijk in staat en niet zomaar voor 2 weken, haal jij alleen maar weer aan wie er gelijk weer uit is, of dat ze er volgende week wel weer met alles uit is. Mijn god wat ben jij een zuurpruim zeg, wordt je nooit eens moe van je eigen negativiteit?
      Kun je ooit wel eens iets positiefs over iemand die het wel goed doet uit je mond krijgen?
      Het is onderhand wel duidelijk dat de aanhangers van Sandra geen mensen zijn die aan bellen doen of achter de p/c zitten om youtube filmpjes te kijken.
      Anders stond ze er niet met 5 in de top 40.
      Zo ik ben weer weg, ik dacht ik probeer het weer eens.
      Sorry Marcus leuke blog op een paar mensen na dan.

        /   Reply  / 
      1. Karin

        Geesje, je haalt de woorden uit mijn mond. Sommige mensen halen hun genoegdoening uit het naar beneden halen van anderen…..
        Maar Ronald krijgt een keer gelijk, deze 5 nummers van Sandra gaan een keer allemaal uit de top 40. Intelligente jongen die Ronald!

          /   Reply  / 
      2. Aussie

        Misschien kan je er ook gewoon overheen lezen en de eer voor jezelf houden. Je bent vrij om je mening te geven. Ik vind Sandra ook goed, maar Ronald heeft gelijk. Het is super dat ze dit voor elkaar heeft gekregen, maar we moeten zien of ze ook zo goed daar beland met eigen materiaal. Een nummerplek alaa Sharon Doorson zou zelfs niet verkeerd staan voor der. Maar ze moet zich nog even goed gaan bewijzen.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Precies, Aussie. Bedankt.
          Ach je zal nog wel ontdekken dat je hier je mening mag geven maar alleen als ie niet negatief is over talentenshows en de geweldige produkten daaruit. O wee als je Godfather John de Mol durft te bekritiseren. Gelukkig lees ik wél al lange tijd over dat soort berichten heen. En Geesje, al jaren mijn vaste fan, me telkens weer probeert op andere gedachtes te brengen…

            /   Reply  / 
          1. Isaac

            Ronald is jaloers haha. Hij zal nooit maar dan ook nooit met 5 singles in de top 40 staan. En dus al helemaal niet gelijktijdig met 5 singles de top 40 weer verdwijnen haha..

              /  
    2. Aussie

      Chris Hordijk stond toch best lang op 1? Ik dacht dat Iris Kroes er juist in rap tempo uitvloog?

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Chris Hordijk heeft in de Top 40 nooit op 1 gestaan, Aussie.

          /   Reply  / 
        1. Aussie

          ja bedoelde ook 2! kijk maar naar beneden

            /   Reply  / 
  4. Aussie

    *1=2

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    2 weken ofzo en vervolgens na 6 weken verdwenen uit de lijst.
    Dat negatieve record zal door Leona Philippo komende weken op scherp gezet worden. Zij staat in de 3de week al weer op 26. Hoogstens nog een week schat ik. Ik zie dat plaatje ook geen opleving krijgen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>