Marco Borsato met Trijntje op 1 in Single Top 100 (video)

Nieuwe noteringen Berge en Van Nieuwland • Opvallende NL-stijgers

Ik Zou Het Zo Weer Overdoen, de tweede single van de nieuwe Marco Borsato, een duet met souldiva Trijntje Oosterhuis dat op zijn album Duizend Spiegels staat, komt deze week binnen op de eerste plaats in de Single Top 100.

De videoclip bij de song is vandaag in première gegaan en de track stoot direct weer omhoog in de iTunes-chart. Het nummer doet het daar de hele week al uitstekend en het heeft er alle schijn van dat het een grote hit wordt.

Dit in tegenstelling tot de veelbesproken eerste single Muziek, die weliswaar de toppositie ook bereikte, maar met gemixte gevoelens werd ontvangen. Een enkele muziekjournalist verklaarde Marco Borsato zelfs ‘onttroond’. Dat blijkt schromelijk overdreven nu hij zijn tweede nummer 1-hit scoort in een maand tijd.

Ik Zou Het Zo Weer Overdoen een typisch Borsato-zwijmelaar, maar de zanger blijft zich vernieuwen. Zijn nieuwe album Duizend Spiegels komt op vrijdag 22 november uit. Uit onze eerdere analyse bleek al dat we daar nog een aantal opmerkelijke en veelbelovende nieuwe collaboraties op zullen vinden.

Berge en Van Nieuwland

Verder met de Single Top 100. Thomas Berge komt met zijn Impossible-cover Alleen Omhoog binnen op de twaalfde plek. Hij maakte een opvallende clip bij de song waarin hij zichzelf letterlijk blootgeeft. De twaalfde plek is hoger dan hij in iTunes heeft gestaan. Hij verkoopt kennelijk veel via andere kanalen.

Always Alone, de nieuwe single van Sandra van Nieuwland, begint rustig op de 61ste plaats. Het verrassingseffect dat we bij Hunter ervoeren is nu iets minder, maar volgende week komt haar album Banging On The Doors Of Love uit. Dan krijgen we pas echt het totaalgeluid van de nieuwe Sandra.

Alle nieuwe binnenkomers deze week

01. Marco Borsato & Trijntje – Ik Zou Het Zo Weer Overdoen Hit of Shit?
12. Thomas Berge – Alleen Omhoog Hit of Shit?
14. Justin Bieber – All Bad
31. Ed Sheeran – I See Fire (3FM Megahit)
48. Mike & Colin – 1e Klas Meisje
61. Sandra van Nieuwland – Always Alone
62. Matthijs Koning – Mooie Nacht
68. Marcel Dool – Ik Kan Je Niet Vergeten
71. The Partysquad & Mitchell Niemeyer – Pantsdown
78. Robbie Williams – Go Gentle
79. Rigby – We Haven’t Lost (Just Not Yet Won)
88. Klingande – Jubel
90. Bruno Mars – It Will Rain
97. Redfoo – Let’s Get Ridiculous
99. Josh Butler – Got A Feeling

Drie opvallende NL-stijgers die al in de chart stonden zijn Shotgun van Yellow Claw & Rochelle (van 32 naar 15), Waves van Mr. Probz (van 28 naar 19) en This Is What It Feels Like van Armin van Buuren ft Trevor Guthrie (van 31 naar 22).

Borsato lanceerde vandaag de videoclip bij zijn hitduet met Trijntje:

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Marco Borsato met Trijntje op 1 in Single Top 100 (video)

  1. Henk

    En terecht een nummer 1 notering. Prachtig duet waarvan ik even denk dat het vals gaat worden maar dan prachtig gaat kleuren die 2 stemmen samen. Ik ben benieuwd hoe ze dit live gaan brengen, want dit is moeilijk. En wat zegt die muziekjournalist nu? Nog steeds onttroond? Nou als je dit duet beluistert weet je wel beter.

      /   Reply  / 
  2. L3R0YYY

    Prachtig duet. Trijntje’s stem is nog even mooi en krachtig als 16 jaar geleden ten tijde van “Wereld zonder jou”. Wat mij betreft een terechte nummer 1 notering!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>