Marco Borsato met Mooi op 6 in de Single Top 100

Bescheidener prestaties in streaming trekken gemiddelde iets omlaag

Sinds streaming meetelt weten we dat het voor niemand meer eenvoudig is om binnen te komen op de eerste plaats in de Single Top 100. Dat geldt niet alleen voor hypes en eendagsvliegen maar ook voor de grootste Nederlandse artiesten.

Zo komt Marco Borsato met zijn nieuwe single Mooi dit weekend binnen op een respectabele zesde plaats. Niks mis mee, maar het is sinds 2003 maar twee keer voorgekomen dat een Borsato-single niet de eerste plaats haalde. Dat waren Kom Maar Op (Vrij) met Lange Frans in 2011 en een kerstsingle in 2010.

Single Top 10

1. Justin Bieber – What Do You Mean?
2. Mr Polska & Ronnie Flex – Niemand
3. Zara Larsson – Lush Life
4. Sigala – Easy Love
5. Calvin Harris + Disciples – How Deep Is Your Love
6. Marco Borsato – Mooi
7. Robin Schulz, Francesco Yates – Sugar
8. R. City, Adam Levine – Locked Away
9. The Weeknd – Can’t Feel My Face
10. Lost Frequencies, Janieck Devy – Reality

Marco zou in principe volgende week door kunnen stijgen naar de eerste plaats maar die kans is gekrompen nadat Adele vandaag de wereld verraste met de release van haar single Hello en ook Justin Bieber een nieuw liedje lanceerde.

In iTunes stond Marco de hele week bovenaan – tot vandaag Adele en Bieber dus toesloegen. In de Spotify Top 50 steeg hij naar de zeventiende plaats met zo’n 57 duizend plays per dag, en pakte hij de nummer 1-plek in de NL Viral 50.

Andere nieuwkomers

Slecht is dat absoluut niet want Mooi is na Niemand van Flex en Polska qua populariteit de tweede Nederlandstalige single in de streamingdienst. Maar de bescheidener prestatie in streaming trekt het gemiddelde iets omlaag en dat is de verklaring voor de zesde positie voor Mooi in de nieuwe Single Top 100.

Ter vergelijking: nieuwkomers lager in de hitlijst zijn One Direction met Perfect op 28, Mad World van Hardwell op 78, Jumpman van Drake & Future op 82, Done With It van Kensington op 90, de Tiësto-edit van L’amour toujours van Dzeko & Torres op 92 en Treur Niet (Ode aan het leven) van Diggy Dex op 94.

Video: Hello van Adele vandaag in 80 landen op 1 in iTunes!

Links naar alle hitlijsten vind je in de rechterkolom onderaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>