Chipz begint aan onvermijdelijke doorbraak UK

ChipzIn Engeland heb je al chips met de gekste smaakjes: augurk, azijn, kerrie of zout & peper bijvoorbeeld. Begin oktober krijgen de Britten er een nieuwe flavour bij: Chipz. En dan heb ik het natuurlijk niet over chips om op te eten, maar om naar te luisteren. Nederlands succesvolste tienerband gaat het na België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië nu proberen in het Verenigd Koninkrijk. Volgende maand verschijnt de eerste single van het kwartet aan de andere kant van de noordzee. Een mijlpaal in de jonge carrière van het gezelschap.
Want laten we wel zijn: zoveel Nederlandse artiesten hebben het niet gered tot in Engeland. Weliswaar zijn er verschillende dance-artiesten, zoals Chocolate Puma, Tiësto en Armin van Buuren die er succes genieten, maar een popact… nee. Heel misschien zou je Within Temptation of Vengaboys (uit een ver verleden) kunnen noemen. Enkele jaren terug blies BMG nog wel hoog van de toren dat Kane het er zou gaan maken, maar die doorbraak bleef beperkt tot 1 singletje dat tot nummer 38 kwam. En twee optredens in Top of the Pops aldaar.

Nu dus Chipz. De tienersensatie veroverde eerdergenoemde landen als een wervelwind. Het concept is dus blijkbaar goed. Als ze het daar proberen met Chipz in Black of 1001 Arabian Nights, zou het zomaar kunnen dat we binnenkort weer een nationaal product hoog in de Britse hitlijst tegenkomen. Wordt zeer zeker vervolgd!

Overigens op 23 september de clipprimeur van Chipz’ nieuwe single in Nederland: One Day I Grow Up. Kort daarna uiteraard in de rubriek Hit of Shit.

Zie ook:
- Alweer nieuwe Chipz op komst
- Hit of Shit: Chipz – Waikiki Beach (met video)
- Chipz aan het knäckebrød
- Ch!pz krijgt eigen tv-programma

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>