The Vengaboys terug van weggeweest

VengaboysIk weet niet wat het is, maar het hangt in de lucht: de revival van dance-popmuziek uit de jaren ’90. Twee weken terug schreef ik hier al over de opmerkelijke opmars van Charly Lownoise & Mental Theo in de hitlijsten. En vorige week was Mary in Hit of Shit, die het nummer Dreams van 2 Brothers on the 4th Floor onder handen heeft genomen. Maar de meest spraakmakende revival is wat mij betreft die van The Vengaboys!
Voor diegenen die The Vengaboys niet kennen: halverwege jaren 90 kregen zij een voet aan de grond met Parada de Tettas (tietenparade) om vervolgens door te breken met Up & Down. Daarna volgen de hits elkaar in rap tempo op: Boom Boom Boom, We Like to Party en We’re going to Ibiza zijn voor twintigers als ik bijna instant klassiekers.

Maar het succes van The Vengaboys, een creatie van Wessel van Diepen, ging even snel over als dat het opkwam. Op een gegeven moment hoorde je niks meer van ze. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en Engeland en alle andere landen waar de vier grote hits scoorden, bleef het stil.

Tot nu. Het blijkt zelfs dat het eerste reünie-optreden al gegeven is in G-A-Y, een hippe club in Londen. Denise, Kim en Yorick zijn nog altijd van de partij, al is er wel een andere cowboy gezocht.

Voorlopig zou het om alleen optredens gaan. Maar je maakt mij niet wijs, dat als dit een succes is, er weer nieuw werk van The Vengaboys verschijnt. Want een reünie van The Vengaboys betekent flink cashen!

Zie ook:
- Opmerkelijke opmars Charly Lownoise & Mental Theo
- Column: jeugdsentiment of hoe uw redacteur oud wordt
- Marco Borsato rijkste jonge muzikant

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “The Vengaboys terug van weggeweest

  1. Utop

    Dit ziet er meer uit als De Zingende Zaak dan de Vengaboys-reünie hoor.

      /   Reply  / 
  2. Baz

    oops, late reactie maar eh..hoop echt dat ze terug komen! Hun muziek was gewoon nog vrolijk, leuk, goed…wat waren de jaren 90 prachtig! De shit van tegenwoordig bah…kom op Wessel!

      /   Reply  / 
  3. Jeffrey

    Dat zijn zeker de echte vengaboys niet. De vengaboys zijn wel bezig met een comeback. Ze hebben een aantal jaar een tour gedaan over de wereld en nu zijn ze ook aan het optreden in Nederland.

      /   Reply  / 
  4. peters sylvia

    wij (de knepkes) hebben ze ook al geboekt op zaterdag 22 maart komen zij optreden bij ons in de tent op het molenpoortplein in Hasselt (belgië) en dit is een gratis optreden voor iedereen die wilt komen kijken
    groetjes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>