Caro Emerald: Ik heb het gevoel dat het nu pas begint

Afgelopen zondag was weer een kleine mijlpaal in de nog jonge carrière van Caro Emerald: ze won de Edison voor de beste zangeres. Overmand door emoties nam ze het beeldje betraand in ontvangst, om vervolgens op de rode loper te jubelen over iets dat nog moet bezinken. “Het besef komt na elk succes pas later, dus dat zal hier ook wel gebeuren.” NLpop sprak met Caro aan de rode loper over de hysterie die ze doormaakt, de nieuwe single Stuck en over hoe prinses Máxima het optreden van Caro bij de Edisons heeft ervaren.

Een nummer 1-hitsingle, een drievoudig platinum debuutalbum, een hitlijstrecord afgepakt van Michael Jackson, een internationale platendeal, airplay-succes in meerdere Europese landen, aanbiedingen voor duetten met wereldsterren, uitverkochte concerten… Caro Emerald had eind 2009 niet kunnen vermoeden dat dit jaar zo goed zou uitpakken.

“Het is natuurlijk tricky om vooruit te blikken, maar ik heb het gevoel dat het allemaal nu pas gaat beginnen”, zegt ze over de hysterie die ze doormaakt. Meermalen per week duikt er een bericht op met veelbelovend nieuws over een buitenlandavontuur. Hoewel de platenverkoop over de grens nog op gang moet komen, krijgt ze nu al wel veel support van radiostations en andere media.

Raken we Caro dan kwijt aan het buitenland, zoals her en der al wordt geopperd? Caro weet het zelf ook niet. Wel dat een nieuwe plaat nog even op zich laat wachten. “Het tweede album willen we de tijd geven die het nodig heeft. En die tijd is er nu even niet.”

Wel komt er een vierde single uit in Nederland: Stuck. Op de Edisons werd het nummer in uitgeklede, akoestische vorm gespeeld. Wordt de single ook zo, om de 150 duizend albumbezitters te triggeren de single te kopen? “Nee hoor, dat wordt gewoon de albumversie. We hebben de volle versie vorige week al bij Paul de Leeuw gedaan, het is wel leuk om dan met iets anders te komen als je weer op tv te zien bent.”

Bekijk hier het eerder geplaatste rodeloper-filmpje met onder andere Edison-winnares Caro Emerald.

Bekijk hier het interviewtje met Caro:

Bekijk Stuck live in de Madiwodovrijdagshow:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Caro Emerald: Ik heb het gevoel dat het nu pas begint

  1. Pingback: NLpop Interview: Caro Emerald weet nog in welk buitenland ze wakker wordt | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>