Zwarte dag in Nederlandse pophistorie: einde BZN

Je kunt van BZN houden of haten, feit is dat vandaag een zwarte dag in de Nederlandse popgeschiedenis is. BZN houdt er na vanavond namelijk mee op. In ruim 40 jaar tijd scoorden ze tientallen hits, maakten ze twee dozijn albums en verkochten wereldwijd meer dan 10 miljoen geluidsdragers. Daarmee zijn ze toch een icoon voor de Nederlandse popmuziek. Een icoon dat na vanavond alleen voortleeft in onze herinneringen.

Het afscheid komt niet als een verrassing; ruim een jaar geleden kondigde Jan Keizer aan er de brui aan te willen geven. Ondanks het feit dat de rest van de band nog wel energie had om door te gaan. Sindsdien is er een afscheidstournee uitgevoerd waar meer dan 200.000 mensen op af zijn gekomen.

in Ahoy' zal de band vanavond voor het laatst spelen. Daarvoor is maar liefst 2,5 uur uitgetrokken. De Tros is er bij en registreert alles live voor op Nederland 1. Vanaf kwart over elf kun je bovendien opwarmen voor het concert met de BZN Top 100.

En na vanavond? Dan wordt het even stil rondom de personen achter BZN. Maar niet voor lang. Zowel Jan Keizer als Carola Smit werkt aan een solo-album. En die reünie gaat er ook nog wel een keer van komen. Maar vanavond zullen de tranen eerst rijkelijk vloeien.

Afscheidsconcert BZN, 20.25 uur, Tros

Zie ook:
- Jan Keizer zingt Robert Long
- Jan Keizer verwacht tranendal bij laatste BZN-concert
- Soloplaat Carola Smit (BZN) een feit
- Zappen: Tros begint alvast aan afscheid BZN

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>