Knipoog naar Duitsland van de Toppers slaat aan

ToppersAfgelopen zaterdag was ik in de Montmartre in Amsterdam, een homokroeg waar de foutste muziek uit de speakers knalt. Het was ook niet mijn keus om er heen te gaan, maar in gezelschap moet je nu eenmaal concessies doen zo nu en dan. Afijn, we staan er als haringen in een ton als er opeens een Duitstalig liedje met Hollandse discobeat voorbijkomt. En terwijl ik me afvraag wat voor walgelijks dit is, hoor ik het refrein en herinner me meteen dat de Toppers (Geer, Goor en René) het liedje Wir Sind Der Holländer uit zouden brengen. Het was dus zover.
In de kroeg gaan meteen wat handjes in de lucht en hier en daar wordt al voorzichtig meegezongen. Behalve door Gerard Joling, die in een hoekje onopvallend tegen het raam staat gedrukt. Die vertrekt geen spier. Want ja, erg cool is het niet om op je eigen nummer uit je dak te gaan. Wellicht doet hij dat vrijdag wel, als de nieuwe hitlijsten verschijnen. Want zoals het er nu naar uitziet, zou het nummer wel eens meteen bij de bovenste 20 van de Single Top 100 kunnen binnenkomen.

Het nummer heeft natuurlijk alles te maken met de drie naderende concerten in de Arena – met Luv en de drie finalistes van Idols – maar ook met het WK Voetbal, dat dit jaar in Duitsland plaatsvindt. Het lied is ‘geen sneer naar de Duitsers, maar een leuk bedoelde waarschuwing’, aldus de Toppers.

De eerste voetbalkraker is dus binnen. Ik ben benieuwd of de Oosterburen er ook zo om kunnen lachen. Hoewel, zij namen onlangs nog een versie op van het al bijna net zo foute Kedeng Kedeng van Guus Meeuwis. Wie weet slaan de Duitsers terug als er weer een voetbalevenement is in Nederland, maar dan met het nummer ‘wij zijn de Duitsers’.

Zie ook:
- Floortje, Raffaëla en Ellen in de Arena
- Wees gewaarschuwd! Brard: ‘Reken maar dat Luv Nederland nog eenmaal versteld laat staan’
- Kassa Guus Meeuwis rinkelt dankzij Duits trio Zipfelbuben

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>