Marco Borsato weer trendsettend

Marco BorsatoJe kunt veel van Marco Borsato zeggen, maar niet dat hij niet met zijn meegaat. Drie jaar geleden experimenteerde hij met een dvd-only release van een nieuw album, dit jaar verscheen de zelfstandige single Rood. En Marco Borsato gaat nu opnieuw trendsettend te werk. In vier delen zal hij een carrièreoverzicht uitbrengen. Maar dit overzicht zal als download-only worden uitgebracht. En om de verkoop daarvan te stimuleren, wordt de echte fans een vette worst voorgehouden.
De komende twee weken is een hit-overzicht van de jaren 1990-1993 te downloaden. De laatste helft van september volgt het overzicht 1994-1997. Daarna volgt 1998-2001 en in november komt het laatste deel, 2002-2006 beschikbaar. Elk deel kost 9,99 euro en is een periode exclusief te downloaden op Musicstream, een downloadkanaal van Planet/KPN. Daarna komt het ook beschikbaar in andere downloadwinkels.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een compilatie uit de nummers samen te stellen. Dan ben je goedkoper uit. Maar wie een heel album downloadt, krijgt daarbij een half-uur durende special waarin Marco vertelt en terugblikt op die jaren.

Marco stimuleert langs deze weg de betaalde download. Zelf heb ik daar nooit zo de lol van ingezien, want ik hecht aan het artwork en fiets dan liever even langs de platenzaak. Maar met zo’n bonus maak je er echt iets moois van.

Platenmaatschappij Universal durft geen verwachting uit te spreken over het aantal te verkopen albums. "We hebben ervaringen met andere grote downloadreleases, zoals U2, maar
Marco is een geval apart. De downloadverkopen van de single Rood waren
significant hoger dan we tot dan toe hadden gezien. Ik denk dus dat
deze releases echt heel belangrijk zijn en de legale downloadmarkt een
positieve duw in de juiste richting kunnen geven", aldus Universal-manager Jeroen Bouwman tegenover vakblad Muziek en Beeld.

Hulde voor Borsato!

Zie ook:
- Oud-styliste: ‘Marco te dik en Ilse te tuttig’
- Marco’s Rood is goud
- Marco Borsato regeert een jaar

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Marco Borsato weer trendsettend

  1. Mamamia

    Dat zal wel goed gaan lopen. Alles wat Marco uitbrengt loopt goed, ook als het een stuk minder is. Het is van Marco dus dan gaat het scoren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>