Extravaganza bij Gerard Joling in Spaarnwoude

Gerard Joling treedt vanavond en morgen op in Spaarnwoude op het terrein van Dance Valley. Dat zal niemand zijn ontgaan. Zijn guitige koppie dook de laatste tijd in vrijwel elk tv-programma op en in de media verder berichten over stemproblemen, zwarthandel en die reusachtige zonnebril van 42 meter lang, welke vanavond als podium dient. Ja, als Gerard Joling iets doet, doet hij het goed.

Een paar maanden terug ging de telefoon op het kantoor van Joling. Dance-organisator UDC zag het terrein bijna heel het jaar onbenut en had bedacht dat het wel leuk zou zijn, als Gerard Joling eens een keertje kwam optreden. Bij het plan voor het zonnebril-podium was hij verkocht. Zo'n reusachtig podium bouw je ten slotte niet zo snel in een Ahoy' of een Arena.

Eigenlijk was het de bedoeling dat het wachtende publiek vanavond zou worden opgeschrikt door een laag overvliegende helikopter. Daaraan zou dan Gerard Joling bungelen, die op die manier bijna persoonlijk alle 18.000 bezoekers begroet. De helikopter snelde dan naar backstage waar Joling weer razendsnel het podium zou beklimmen.

Maar dat feest gaat niet door, hoewel alle vergunningen binnen waren. In De Wereld Draait Door vertelde de zanger dat nog druk wordt gezocht naar een vervangende openingsact. "Gevangen in mijn eigen imago", herhaalde hij de woorden van een recent interview.

Het wordt ongetwijfeld een fantastisch feestje in Spaarnwoude, ondanks het druilerige weer van de afgelopen dagen. Veel plezier aan een ieder die gaat en laat even weten hoe het was!

Klachtenregen over concert:
- Klachtenregen over organisatie concert Gerard Joling
- Tweede optreden Joling verliep zonder veel problemen

Zie ook:
- Gerard Joling is een heel grote
- Gerard Joling treedt op voor 18.000 man
- Gerard Joling trommelt Dolly Dots op
- Bloedheet duet tussen Gerard Joling en Patricia Paay

facebook share facebook share

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Extravaganza bij Gerard Joling in Spaarnwoude

  1. sebastiaan

    hallo gerard mijn broertje dominic verkroos gaat zijn vriendin vanavond in spaanwoude waar jij op treed te huwlijk vragen bel hem maar op kan je er een soort show van maken maar moet wel geheim blijven voor zijn vriendin zou hij echt super vinden zijn nummer is 0618561425 en mijn nummer is 0657391921 gr sebastiiaan verkrroos

      /   Reply  / 
  2. wendy

    Net terug van het concert van Gerard. Leuk avondje uit maar wat een slechte organisatie!! We waren er 18:00 uur en ongeveer half negen pas op het terrein. Daardoor kleine Dre gemist en Wolter Kroes, de Dolly Dots wel gehoord maar niet gezien want de grote schermen die er hingen waren alleen aan toen Joling zelf het podium betrad.200 euro lichter voor een matig concert…

      /   Reply  / 
  3. Thea

    Vreselijk de organisatie…ruim 2 uur in de bagger gestaan om binnen te mogen komen Waren ruim op tijd half 6 dus…bijna alle andere artiesten gemist…dolly-dots waren bezig maar niet te zien, schermen uit..
    Toen Geer kwam werd t weer een feestje maar dit was helaas pas half 10,
    erg duur avondje waar we veel meer van hadden voorgesteld..jammer!
    Geer was wel SUPER trouwens!

      /   Reply  / 
  4. Timara

    Gisteren naar Gerard Joling geweest en wat voor een feest was het!!! Enorm genoten van het begin tot het eind. We waren om 18.00 aanwezig en stonden om half zeven op onze plaats. toen het om 19.00 begon barste het feest los en dat ging door tot het eind. Het enige minpuntje was dat we lang op Gerard moesten wachten maar dat maakte hij dubbel en dwars goed. Ik zit nog in de roes van gisteren ik heb lang niet zo’n leuke avond gehad.

      /   Reply  / 
  5. Eric

    We waren primaop tijd bij spaarne woude.Nadat we onze outo op een nat terrein gezet hadden waar meteen al vele auto s vast kwamen te zitten moesten we vervolgens 2,5 uur wachten voordat we als vee door amateuristische hekjes werden geduwd. zelfs de politie stond hoofdschuddend toe te kijken. Al had er hier iets fout gegaan zou t leed niet te overzien zijn
    Toen we eindelijk op het terrein waren zagen we nog steeds niets de schermenstonden uit en de artiesten( de eerste 3 acts gemist) stonden in een soort kuil te zingen. De dolly dots alleen gezien toen ze wegliepen vervolgens uurtje in de rij voor patatje en 3 kwarier voor broodje fricadel.
    Toen kwam joling veel te laat per trauma helicopter. Niemand zag hem landen of eruit komen dus dat ging ook de mist in. Toen viel ook nog het geluid weg. TGoen dat weer terug kawm gaf gerard wel een spetterende show met gordon en jeroen vd boom. Dit dan weer wel, maar t was zo zo zo slecht georganiseerd. Ik hoop voor de mensen die vanavond gaan dat dit beter is. Voor mij nooit meer een concert in Spaarnewoude.

      /   Reply  / 
  6. Angélique

    Ook ik vond de organisatie waardeloos!!!!
    Geer deed het uitstekend, maar al met al was de rest waardeloos!
    De wachttijden, het geluid, de schermen, het podium zelf was slecht te zien, drama dus.

    Gr,

    Angélique

      /   Reply  / 
  7. Tanja

    Ik denk dat iedereen het zelfde erover denkt. De organisatie was echt verschrikkelijk heb dit nog nooit meegemaakt! Het hele voorprogramma gemist omdat wij ruim 2 uur in de rij hebben gestaan en wij waren er voor 18.00 uur echt op tijd. Iedereen was aan het mopperen. Niks van het podium gezien omdat die veel te laag stond. Jammer dat de schermen niet aan stonden dan hadden wij in iedergeval ook nog de laatste nummers van de Dolly Dots meegemaakt. Alles alleen via de schermen kunnen zien, gelukkig wel aan bij Ger anders hadden wij net zo goed een cd op kunnen zetten en lang uit met een drankje op de bank kunnen zitten. Gelukkig hebben wij ons tijdens het concert geweldig vermaakt dat heb het dan ook een beetje verzacht.

      /   Reply  / 
  8. angelique de bruin

    hallo
    gereard was fantastisch maar wat een vreselijke organisatie. wij gaan wel vaker naar openlucht theaters maar dit slaat werkelijk alles. zoveel geld neertellen en dan nog eens anderhald uur missen. belachelijk. Die kater heb ik maar dat is zeker niet van de DRANK!!!! schande.
    angelique

      /   Reply  / 
  9. Marianne

    Hallo,
    Ook wij hebben geen goed woord voor de organisatie. Stonden ook om 18.00 in de rij maar door de lange wachttijd, voorprogramma groot deel gemist, kwamen binnen met de dolly dots(20.30). Jammer dat de tijd veroorzaakt door de vertraging van de helikopter niet werd opgevuld met zoveel talent in huis.

      /   Reply  / 
  10. Rene

    Werkelijk een belachelijk slecht georganiseerd concert. Parkeren op een drassig weiland voor 10 euro, waar iedereen die na ons kwam niets meer voor hoefde betalen. Het concert zou om 18:30 beginnen, dus voor zes stonden wij al in de rij. Een uur drngen later eindelijk naar binnen. We zouden binnen een patatje halen, weer 1 uur later 6 patatjes en 6 bevroren broodjes frikandel in handen en 50 euro lichter. Inmiddels bijna 8 uur en nog niets van het concert gezien of gehoord. Wachten op Gerard was ook niet de moeite waard. Een helicopter landde ergens in het gras, hij zal er wel ingezeten hebben maar wij hebben hem niet uit zien stappen, totaal niet spectaculair..zeker het wachten niet waard. Wij waren eigenlijk zo teleurgesteld dat we lekker om 10 uur naar huis zijn gagaan. Bij de auto het enige pluspunt evaren….de tractor stond te wachten om eventueel onze auto uit de modder te trekken….gelukkig werd dit ons bespaard.

    Gerard 20 jaar ervaring stelt jou in het ieder geval niet instaat in je eentje een goed georganisserd concert neer te zetten, daar komt nou eenmaal meer bij kijken dan zingen!

    Overigens ook erg goedkoop om snel je gastenboek uit de lucht te halen. Ik hoop dat je in het vergoeden van al je teleurgestelde fans meer ballen toont.

    Dick, Corina, Patrick, Denise, Marjan en Rene

      /   Reply  / 
  11. claudia

    ik sluit me helemaal aan bij alle reacties waardeloze organisatie, hierdoor was ook de sfeer ongezellig iedereen was pissag en geirriteert door het wachten ik hoop dat er iets van een vergoeding komt want ik had beter mn geld in de sloot kunnen gooien had me verheugt op een leuke avond ik heb er nu een dag later nog spierpijn van het wachten van.
    Gerard was inderdaad toppie maar baal ook echt dat ik de rest heb gemist

      /   Reply  / 
  12. jolanda

    ik zou vanavond gaan maar gezien het slechte weer ga ik maar niet, als ik alle reactie’s zo lees gaat het vanavond zeer zeker een groot modderballet worden. wel frappant dat met zo veel slechte reactie’s ook opeens het gastenboek op de gj-site eruit ligt. kunnen ze niet maken.

      /   Reply  / 
  13. Margot

    Het optreden van Geer ea was uiteindelijk zeer geslaagd maar een dikke onvoldoende voor de organisatie UDC. Je zou denken dat ze toch genoeg ervaring hebben na Dance Valley !!!!!!

      /   Reply  / 
  14. Hans

    Het lange wachten begon al in de auto, een zeer lange rij allemaal te wachten om €10 euro in te kunnen leveren voor een drassige parkeerplek. Nog geen 2 minuten later kwam een motoragent vertellen tegen de parkeerwachter dat hij iedereen door moest laten omdat de rij wachtende auto’s al op de doorgaande weg stonden en dat was te gevaarlijk.
    Voor de rest sluit ik me helemaal aan, aan de vorige reacties.

      /   Reply  / 
  15. dootje74

    Na ongeveer anderhalf uur wachten waren wij om kwart over zeven binnen en hebben dus het grootste deel van het voorprogramma wél gezien (stonden op een heuvel van waar alles prima te zien was). Vlak voordat Gerard zelf aankwam belandden we ‘per ongeluk’ in de VIP-ruimte waar we ons de rest van het concert prima vermaakt hebben. Goed zicht, goed geluid en leuk gezelschap…

    Echt geweldig genoten!

      /   Reply  / 
  16. gronouwe

    wij waren er om 16.00u en konden alles perfect zien!! het begon namelijk ook om 18.00u dan moet je niet om 18.00u aan komen,
    want iemand die hier echt van houdt is ruim op tijd. greetzzz master.

      /   Reply  / 
  17. Linda

    master moet niet kletsen, want wij waren er om 17.00. Het begon niet om 18.00 je kon om 18.00 pas naar binnen. Kan je nagaan om om 18.00 uur ruim 18.000 mensen naar binnen krijgen via 1 poortje!!!! Dus waren jullie een van de weinige gelukkige die vooraan in de rij stonden! IK VOND DE ORGANISATIE ECHT EEN AANFLUITING. Ook vond ik het waardeloos dat de Dolly Dots zo lang optraden. Het optreden van Joling was wel goed, Verder sluit ik mij aan bij de reactie’s over het niet aanzetten van de schermen, want het podium was voor ons nier bereikbaar meer.
    IK HOOP VOOR DE MENSEN VANAVOND DAT HET BETER GEORGANISEERD IS.

      /   Reply  / 
  18. mia

    ik sluit mij aan bij de vorige sprekers
    het had een goed feest geweest als je op tijd naar binnen kon, wolter kroes in de rij buiten gehoord,als we eerst maar binnen zijn dan komt het wel goed dachten we maar de hele tijd waren de schermen uit dus niemand gezien alleen gehoord waar we ook stonden,we zijn eerder weggegaan door de teleurstelling
    als je de kaarten gekregen heb van je kinderen die het ook niet breed hebben is het een hard gelag,ze hadden beter over een paar weken de dvd kunnen geven dan zie ik meer dan gisteravond voor onze 95 euro

      /   Reply  / 
  19. mia

    ik sluit mij aan bij de vorige sprekers
    het had een goed feest geweest als je op tijd naar binnen kon, wolter kroes in de rij buiten gehoord,als we eerst maar binnen zijn dan komt het wel goed dachten we maar de hele tijd waren de schermen uit dus niemand gezien alleen gehoord waar we ook stonden,we zijn eerder weggegaan door de teleurstelling
    als je de kaarten gekregen heb van je kinderen die het ook niet breed hebben is het een hard gelag,ze hadden beter over een paar weken de dvd kunnen geven dan zie ik meer dan gisteravond voor onze 95 euro

      /   Reply  / 
  20. Henk

    JONGE JONGE.. WAT EEN DRAMA DIE ORGANISATIE ZEG.. KOM JE DAAR AAN, MET FRISSE MOET NATUURLIJK..MOET JE DAAR MET JE PRACHT WAGEN IN EEN WEILAND PAKEREN…STAP JE UIT MET JE ITALIAANSE STAPPERS..IN DE POEP!! NA KORT GEHUILD TE HEBBEN MET FRISSE TEGENZIN MET ME ITALIAANSE BLUBBER POTEN NAAR DE INGANG…WACHTEN, WACHTEN, WACHTEN… BEETJE JAMMER!

    DAARNA MUNTEN HALEN..WAT EEN BENDE BIJ DE KASSA`S MET DE VRAAG WAT EEN DRANKJE KOST, OM ZO TE WETEN TE KOMEN HOEVEEL MUNTEN JE NODIG HEB WERD ER VERTELD DAT JE DAT NA KON VRAGEN BIJ DE DRINK KRAAMPJES… AFGANG…

    OOK WILDE WE ETEN, HIER ONS NIET EENS AAN GEWAAGD…RIJEN DIK!

    WE STONDEN OP EEN GOEDE PLEK.. CONCERT BEGON..WAT EEN HEERLIJKE ARTIESTEN ZEG!!

    DOLLY DOTS.. WAT EEN AFGANG DIE OVERJARIGE ARTIESTEN MOGEN BEST EEN LIEDJE ZINGEN MAAR 5!?

    TOEN WEER WACHTEN OP DIE HELI… GOD, WAT KAN WACHTEN SOMS VERVELEND ZIJN ZEG…ME ITALIAANSE STAPPERS BEGONNEN GELUKKIG TE DROGEN.. DRINKEN HALEN WAS NIET TE DOEN!!! RIJEN DIK…TOCH GEDAAN..

    OPKOMST WAS ECHT WEL STOER, CONCERT DAARNA OOK..

    MAAR NU HET ERGSTE, IS HET AFGELOPEN..GAAT NATUURLIJK IEDEREEN LOPEN..BERGJE OP, BERGJE AF..MENSEN DIE VALLEN, MENSEN DIE SCHELDEN, MENSEN DIE DUWEN EN TREKKEN..HANDIG HE..MENSEN DOOR HET DONKER IN DE BLUBBER BERGJE OP BERGJE AF TE LATEN LOPEN???

    AANGEKOMEN BIJ DE AUTO…WACHTEN WACHTEN WACHTEN..IK BEN NAAR DE PAKEERWACHT GELOPEN..DIE BESTE JONGEN KON HET NIET OVERZIEN..HIJ LIET DE MENSEN RIJDEN DIE OP HET KLEINE VERHARDE WEGGETJE AL REDEN EN DE MENSEN IN HET LAND…MOESTEN WACHTEN…EEN GROTE CHAOS..NA EEN KWARTIER GEWACHT TE HEBBEN, BEN IK NAAR DIE BESTE JONGEN TOEGELOPEN EN GEVRAAGD OF IK DIE RODE STAAF EVEN VAST MOCHT HOUDEN, HELAAS KON DIT NIET…
    TOCH DIE JONGEN EVEN GEHOLPEN..HEM EVEN ADVIES GEGEVEN WANT DE MENSEN IN HET LAND ZAKTE STEEDS VERDER IN DE BLUBBER EN KWAMEN VAST TE ZITTEN…DEZE JONGEN DEED UITEINDELIJK BIJ DRIE AUTO“S WISSELEN..HIER HEM EVEN IN ONDERSTEUND.. DIE JONGEN KON OOK NIEMAND ERBIJ HALEN WANT HIJ HAD GEEN SEMAFOON!! WAT IS DIT NOU VOOR ONZIN…. MIJN ITALIAANSE STAPPERS WAREN NET ALS IK AAN HET JANKEN…

    NA 1.5 UUR WAS ONZE AUTO UIT DE BLUBBER..REDEN WE OP DE VERHARDE WEG..DE JONGEN BEDANKTE ME WEL.. MAAR MIJN ITALIAANSE STAPPERs LIGGEN IN DE CONTAINER..

    WAT EEN ORGANISATIE ZEG…LETTERLIJK OM TE JANKEN!!

      /   Reply  / 
  21. conny

    ik begrijp goed dat mensen balen als ze lang moeten wachten,in de blubber staan of niks kunnen zien.

    Maar kom op zeg, we leven in nederland waar je helaas niks aan het weer kan doen.
    Ik zag sommige met kaplaarzen lopen, heel slim!
    Je weet het van te voren dat zulke dingen kunnen gebeuren. Ook ik heb in de rij gestaan wat niet mijn favoriete bezigheid is.
    Ik stond op een plek waar ik niks kon zien en baalde ook van de rijen bij het drinken.
    Ben wat eerder weggegaan zodat ik zeker was van een taxi.

    Ik kwam voor Geer en dat heb ik gekregen.
    Dus je kan blijven zeuren over wat niet goed was.Geer was top en daar kom je toch voor.
    Jammer dat mensen er zo op door blijven zeiken, denk nou ook eens aan wat wel leuk was.

      /   Reply  / 
  22. Johan

    We gingen, ik mijn moeder en drie nichtjes, vol goede moed naar het concert van Gerard Joling, vol hoge verwachtingen. Met voor mijn moeder als verjaardagskado een kaartje voor het condert aangeboden.
    Bij aankomst rond 18:00 uur ruim op tijd dachten wij, aangezien het terrein om 18:00 uur pas open zou gaan, bleek het al een gigantische chaos. Er stonden zeker nog duizend mensen voor ons te wachten en het programma begon om half zeven.
    Na langzame vorderingen in de rij en vele klagende mensen om ons heen, pas om kwart voor acht binnen. Toen bleek Jan Smit, Wolter Kroes en de kinderen van Andre Hazes al te hebben opgetreden. We konden nog net iets meepikken van Xander de Buisonje. De schermen waren tijdens het voorprogramma uit en Gerard kwam met zijn helikopter 20 minuten te laat aan. Het concert van Gerard was verder in orde maar onze zin was al danig vergalt door al het lange wachten. Wat een aanfluiting die organisatie, ze kunnen er totaal niets van. Als ik Gerard was zou ik snel de organisatie een gigantische schop geven. Voor mijn dure kaartje van 79 Euro via zo’n oplichtersticketburo. Ik heb begrepen dat deze organisatie ook Dance Valley organiseert dan doen ze dan een stuk beter. Wat een stel AMATEURS. Gelukkig bleef het op zaterdagavond nog droog gedurende het concert.
    Volgende keer geen Gerard Jling meer in de buitenlucht.

      /   Reply  / 
  23. Ruu de Koning

    Omzigt zegt “Maar ik vind dat de mensen verwend raken. Gerard is toch de hoofdact?” Meneer Omzigt zo werdt het niet concert niet gepromoot het was een avondvullend progama en tuurlijk kwamen we ook voor Hem, maar ook voor de andere, maar ja wij zijn verwend 45 euro kaartje 10 euro parkeren dus hoe durven we. Wat een …… zeg die Wino Omzigt. Gerard meteen ontslaan die Wino

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>