Colorblind van Alain Clark goud uitgeleverd

Aan de vooravond van de release van Colorblind heeft Alain Clark al een gouden plaat te pakken. Bridget Maasland overhandigde hem zojuist het edelmetaal in RTL Boulevard. Van Colorblind, het tweede Engelstalige album van Alain, zijn 25.000 exemplaren uitgeleverd aan de platenwinkels.

Afgelopen dinsdag is het album officieel gepresenteerd, daarvan lees je een verslag met veel foto’s en video hier. Je maakt bij NLpop ook nog kans op de cd Colorblind via deze prijsvraag. Dit weekend kun je een interview met Alain Clark verwachten op NLpop.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Colorblind van Alain Clark goud uitgeleverd

  1. mariska

    te gek begin voor alain! :)

      /   Reply  / 
  2. vincent

    Verdiend, al blijf ik het gek vinden dat op basis van wat is uitgeleverd aan de winkels een gouden plaat wordt overhandigd. Stel (zal niet gebeuren bij Alain) dat van die 25.000 stuks er straks 20.000 onverkocht blijven, moet zo’n gouden plaat dan weer worden ingeleverd?

    Goed voorbeeld is Verder van Jeroen van der Boom. Daar kreeg hij ook goud voor bij de release, maar de weken daarna struikelde je in de winkels over stapels onverkochte cd’s… Hoe waardevol is goud dan?

      /   Reply  / 
  3. vincent

    Jeroen van der Boom en platenmaatschappij Red Bullet zijn uit elkaar. De reden is het antwoord op de vraag die ik hier boven stelde een paar dagen terug. Ondanks ‘goud’ uitgeleverd zijn er uiteindelijk ‘maar’ 5525 cd’s daadwerkelijk verkocht. Was net in RTL Boulevard, de platenmaatschappij is zacht gezegd niet erg netjes t.o.v. hun voormalige artiest. Voor het eerst dat ik een contract met zo veel moddergegooi ontbonden heb zien worden.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Heb het ook gezien. Niet erg sjiek van Red Bullet maar eerste indruk van mij is dat hier meer speelt. Morgenochtend plaats ik er een bericht over op NLpop

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>