Adembenemende cd-presentatie Alain Clark (video + foto’s)

En toen werd ik toch even van mijn sokken geblazen, gisteravond in de Odeon in Amsterdam. Alain Clark presenteerde daar zijn album door zeven nieuwe nummers live te spelen. De aanwezigen kennen alleen single Love Is Everywhere (afgelopen week doorgestegen naar de 2de plaats) en dan komt nieuw materiaal doorgaans wat onwennig over. Maar niet bij Alain Clark.

Eigenlijk had ik dat moeten weten. Met zijn vorige plaat heb ik ‘m denk ik vijf keer zien optreden en dat was vijf keer goed. Toch moet ik heel eerlijk bekennen niet zo heel erg weg te zijn van Love Is Everywhere. Misschien dat daarom mijn verwachtingen niet heel hoog waren gespannen. Al was ik waarschijnlijk alsnog van mijn sokken geblazen als die hoge verwachtingen er wel waren.

Want het was gisteren gewoon heel erg goed. Belachelijk goed. Zeker als je je bedenkt dat het misschien de tweede of derde keer was, dat deze nummers live zijn gespeeld. Opener Wonderful Day (tevens albumopener) swingt er meteen lekker in. Uitstekende single-kandidaat ook. Alain Clark loopt vrijwel continue met een grijns over het podium, het spelplezier is enorm. Wat wil je, in een Odeon (prachtige venue voor een releaseparty – wel beetje heet) vol met vrienden, familie en bekenden?

De betovering komt bij mij na de single Love Is Everywhere. Eerst volgt het superfunky Rich en daarna het uiterst gevoelige Corner of my Street, officieus de titeltrack van Colorblind. Alain begint zichzelf slechts begeleidend met een akoestische gitaar, later subtiel bijgevallen door de toetsen. Waar het lijkt te eindigen als een lief klein liedje en het applaus al aanzwelt, maant Alain zijn publiek tot stilte. In het publiek blijkt een heel gospelkoor te staan dat a capella inhaakt. Wat een geniale verrassing! En wat fantastisch mooi. Hoe heet het ook is in Odeon, ik sta met kippenvel te luisteren.

Het tweede kippenvelmoment is bij afsluiter For Freedom, waarin Alain zijn dankbaarheid voor onze vrijheid bezingt en ook de waardering uitspreekt voor de mensen die voor vrijheid vechten. Een pamflet vóór de omstreden vrijheidsmissies of oorlogen? Dat gaan we Alain later deze week maar eens vragen in een interview (ovb).

Feit is dat de nieuwe plaat wat swingender lijkt dan zijn voorganger, die het toch vooral moest hebben van de wat meer ingetogen soulmuziek. Dat bleek enorm succesvol – gisteren werd zelfs gezegd dat Live It Out met triple platina is onderscheiden – maar in de grotere zalen en festivals was het toch wat lastig dat overeind te houden. Met Colorblind moet dat geen enkel probleem meer zijn. Afgaande op wat ik gisteren hoorde, hebben we een nieuwe kandidaat voor plaat van het jaar 2010.

Doe ook mee aan de prijsvraag!

Bekijk Love Is Everywhere live

Dankwoordt Alain Clark, reprise For Freedom + uitreiking cd door neefjes Alain (ahhh-momentje):

Bekijk de foto’s:

Check alle foto’s hier.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Adembenemende cd-presentatie Alain Clark (video + foto’s)

  1. mariska

    mooie recensie,bedankt! en te gekke foto’s en video’s,ben nu wel heel benieuwd naar alain’s 2e cd!

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Snel meedoen aan de prijsvraag. Wie weet komt ie dan na het weekend jouw kant op ;)

        /   Reply  / 
  2. Angela

    Top recensie idd! Ik was er ook bij, had een prijs gewonnen via FRS. Super avond, wat een stem en hij doet ‘t zo leuk! Geweldige vent. Heb dus nog f nagenoten van je foto’s en video’s. Thanks! CD is al besteld, dus morgen is ie van mij! :D

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Colorblind van Alain Clark goud uitgeleverd | Nlpop

  4. Pingback: WIN: 3x cd Colorblind van Alain Clark | Nlpop

  5. Pingback: NLpop interview: Alain Clark heeft wat te melden | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>