Charly Luske richt zich op popcarrière (video)

Terwijl The Voice-winnares Iris Kroes deze week haar tentamens afrondde – goed dat ze eerst haar school afmaakt trouwens – gaat de carrière van Charly Luske als een speer.

Charly krijgt veel musicalrollen aangeboden maar gaat daar niet op in. Hij richt zich volledig op zijn komende plaat en single. Dat zei hij gisteren in RTL Boulevard. “Ik kijk met heel veel liefde terug op mijn musicalcarrière, maar er was toch altijd iets wat miste.”

Daarnaast staat Charly in de finale van ‘De Vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen’ met zijn vertolking van de Hazes-klassieker Bloed, zweet en tranen. Het lied maakt kans te worden gekozen tot het ultieme kroonjuweel uit 40 jaar Nederlandse popgeschiedenis.

Hoewel zijn single Nobody’s Guy deze week van 51 naar 81 zakt in de Single Top 100 heeft Charly gisteren de officiële videoclip gelanceerd. Anouk, die het origineel Nobody’s Wife schreef, heeft mild gereageerd op de cover. “Ik zou dit soort muziek thuis niet draaien, maar het is wel goed gedaan” zei Anouk, aldus Charly op Twitter.

facebook share facebook share

51 Reacties // Reageer

51 thoughts on “Charly Luske richt zich op popcarrière (video)

  1. BoycotIdols

    Als ik hem was zou ik musicals blijven doen.
    Heeft hij meer zekerheid, i.m.o.
    Als popartiest stelt hij (nog) weinig voor.

      /   Reply  / 
  2. Josephine

    vind et goed gecoverd.

    En boycotidols jij stelt helemaal niks voor! Je gebruikersnaam al!? Kan je niks beters verzinnen? Idols is zo 2007!

    ‘Ik ben boycot idols en stiekem vind ik talentshows toch leuk want anders reageer ik niet op elke bericht van een deelnemer, ex-deelnemer, finalist, album van, single van…’ Schei toch uit!

      /   Reply  / 
  3. Eric

    Tot nu toe zakt Nobody’s Guy flink in de Top 100 en is al uit de Top 40 verdwenen. Waarmee toch weer Boycotidols’ gelijk wordt bevestigd dat hij nog niet veel voorsteld als popartiest.
    t Is niet leuk, maar zo is het wel.
    Marcus. Houdt iemand zich aan de regels als hij zegt dat iemand niks voorsteld? Zowel Boycot Idols als Josephine doen dat?

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ja hoor, het is een mening. Er geldt gewoon de algemene netiquette; geen scheldpartijen, niet spammen, enz. zoals het op de meeste websites geldt.

        /   Reply  / 
  4. Eric

    Wat vind jij van talentenjachten, Marcus?
    Herman deelde vaak een zelfde mening als BoycotIdols, mensen daaruit zijn niet zo succesvol. Vind jij dat ook?

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ik volg niet alle talentenjachten even intensief. The Voice wel, ook de Amerikaanse en Britse versies die momenteel bezig zijn. Eén van de populairste zangers van Nederland (Marco Borsato) won ooit de Soundmixshow. Dat was ook een talentenjacht, dus langdurig succes is zeker mogelijk. Maar succes van een artiest hangt van veel factoren af, en is relatief. Dan zouden we alle deelnemers afzonderlijk moeten bespreken. Dat doen we wel als het nieuwe seizoen is begonnen denk ik, of als er nieuwe albums uitkomen, haha.

        /   Reply  / 
      1. Eric

        In ieder geval zijn de Voice deelnemers van afgelopen editie niet zo succesvol. Singles en albums doen nauwelijks wat heb ik het idee.

          /   Reply  / 
        1. Marcus Lucas Auteur

          De schaduw van het overdonderende eerste seizoen hing daar ook een beetje over, denk ik. De live-shows van seizoen 2 scoorden ook wat minder. John de Mol heeft wijzigingen in het format van de live-shows aangekondigd voor seizoen 3. Wat die wijzigingen precies zijn blijft speculeren, maar gezien seizoen 2 in de VS vermoed ik dat het weleens iets met directe eliminaties door de coaches zou kunnen zijn.

            /   Reply  / 
          1. BoycotIdols

            Vind ze allemaal niet succesvol, een uitzondering daargelaten.
            Ik vind het woord talentenjacht ook iets te veel eer voor zulke programma’s omdat het niet echt talenten gebleken zijn…

              /  
      2. Nico

        Dat is een foute gedachte. Marco maakte na de Soundmix Show een hele reeks flops. Toen zijn carrière dreigde te mislukken, ging hij, ten einde raad, het maar eens in het Nederlands proberen.

          /   Reply  / 
        1. Nico

          Er zat bijna 5 jaar tussen het winnen van de SoundmixShow en Dromen Zijn Bedrog.

            /   Reply  / 
          1. Marcus Lucas Auteur

            Klopt, Nico en Henk. Ik schreef van de week in een reactie op het stukje over Holland’s Got Talent ook dat het meestal wat tijd kost voor een artiest om los te komen van een talentenjacht. En dan hangt succes sowieso van veel meer factoren af. Marco’s Dromen Zijn Bedrog kwam precies op het juiste moment.

              /  
        2. Henk

          Hij heeft ooit in een kleedkamer tegen iemand gezegd dat hij als laatste poging een Nederlandstalig lied had opgenomen. En wat best een leuk liedje was. Dromen zijn bedrog dus. Ik ging de cd-single kopen omdat ik nooit verwachtte dat ik ook een cd zou gaan kopen van hem. De man in de platenzaak zei tegen mij dat hij nog nooit had meegemaakt dat er zoveel cd-singles werden verkocht van hetzelfde lied. Haast iedereen kocht ‘em vertelde hij mij. Zijn cd’s heb ik uiteindelijk allemaal wel gekocht!

            /   Reply  / 
          1. Nico

            Conclusie: de SoundmixShow had dus uiteindelijk niets te maken met het succes van Borsato.

              /  
          2. BoycotIdols

            Precies, Nico.
            Het succes van Borsato kwam pas nadat hij zich had ontworsteld van de Soundmixshow. Het materiaal wat hij vlak daarna uitbracht flopte overigens. Heel verschil met de talentenjachten van nu, de meesten hebben het idee dat ze er al zijn, met behulp van o.a. een omhoog gepushed singletje in de hitlijst. Worden ze helemaal losgelaten komt het op echt talent aan, waarin de meeste dus hebben gefaald.

              /  
  5. Marcus Lucas Auteur

    Verder in reactie op Eric en BoycotI. Ligt er aan of je succes alleen maar afmeet aan hoe ze het doen in de hitlijsten. Ik heb X Factor trouwens ook wel gevolgd. Lisa Lois, Rochelle, enz. Ik vind hen redelijk succesvol. Ze treden op, maken platen. Dat geldt ook voor veel The Voice kandidaten. Jamai Loman en Jim Bakkum hebben succesvolle (musical)carrières. Raffaëla Paton treedt op met iDance en had een hitje met haar songfestivalnummer. Natuurlijk is het geweldig voor artiesten als hun albums en singles op 1 binnenkomen in de charts, maar de definitie van succes is volgens mij wel meer dan dat.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Ik sluit me hier helemaal bij aan.

        /   Reply  / 
    2. Geesje

      Sssttt! Praat niet in aanwezigheid van BoycotIdols over Jim Bakkum, Die man werkt bij Boycot als een rode lap op een stier. Hij weigert hem succesvol te noemen.
      Je kunt al er 9 jaar lang haat-reacties van lezen, Het blog staat er vol van.
      Zelf vind ik Jim een heerlijke stem hebben, en zijn uitvoering van ”De Waarheid” met pasen bij de zandtovenaar was heel erg mooi!
      Wacht alweer met smart op een sneer van een reactie van Boycot want die blijft niet uit.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Jim. Hoe ja die hadden we ook nog. Werkt hij nog steeds in musicals?

          /   Reply  / 
        1. Geesje

          De grootste productie die er draait om precies te zijn Wicked, weet je nog van Mr. v/d Ende die hem nooit in een productie zou laten spelen volgen jou.
          En gisteren is bekend geworden dat Mr. Bakkum een van de hoofdrollen in een film gaat spelen. ”Verliefd op Ibiza” Komt uit begin 2013 Producent Johan Nijenhuis in samenwerking met niemand minder dan Armin van Buuren. opnamens starten in april op Ibiza. Dus dat worden veel vliegkilometers voor Jim pendelen tussen Ibiza en Wicked.
          Dus dat vakken vullen heeft hij eventjes nog geen tijd voor.
          Sorry Boycot kon het echt eventjes niet laten om je ook nog aan die uitspraak van je te herrinneren.

            /   Reply  / 
          1. BoycotIdols

            O Geesje, vertel dan wat acteren in een film met muziek te maken heeft? gewoon weer een bron om toch aan inkomsten te komen omdat hij van muziek niet kan leven. Die intentie die Idols toch gaf. Glansrijke muziekcarrière etc.etc.

              /  
      2. Marcus Lucas Auteur

        Ik vind Jim ook goed, Geesje. Feel Your Love vind ik een lekker nummer.

          /   Reply  / 
        1. Geesje

          Kijk daar hou ik nu van, iemand die durft te zeggen dat Jim wel degelijk kan zingen. En niet blijft hangen in een tijd dat iemand zijn stem nog niet ontwikkeld was. ”Feel Your Love” is een heerlijk nummer zo ook ”Wave”
          Dat iemand niet van een persoon zijn stem houd vind ik prima, maar om dan iemand gelijk talentloos te noemen is zo kinderachtig.
          Al die producenten die hem in een productie zetten zijn niet gek.

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Jim doet het inderdaad harstikke goed. Als het geen talent was dan hadden ze hem echt geen rol in een van grootste musicals van het jaar gegeven. En inderdaad, je moet van zijn stem houden. Maar om te zeggen dat het geen talent is, is natuurlijk onzin. Hij heeft zich inmiddels wel goed bewezen.

              /  
          2. Eric

            Feel your love en Wave. Niet zijn twee succesvolste nummers. Zal je BoycotIdols niet mee overtuigen…

              /  
          3. Geesje

            Ik wil Boycot helemaal niet overtuigen, totaal geen behoefte aan. Dat ze niet zo succesvol waren als gehoopt wil niet zeggen dat het geen goede nummers waren.

              /  
  6. Nico

    Een vreemde opvatting van redelijk succesvol.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Ook mee eens. Ik heb toch een andere definitie van succesvol. Ik treedt ook zo nu en dan op, heb ook weleens wat uitgebracht. Niet voor de grote markt, maar toch. Idols en al die andere shows beloofde een glansrijke carrière aan de kandidaten, grote hits en wat al niet meer. We mogen toch stellen dat ze daar allemaal in gefaald hebben.
      Bij gods gratie mogen ze zo nu een dan eens op een boerenschuurfeest of een braderie optreden. Daarbij wie boekt er een gevallen zangeresje als Raffaëla terwijl ze alweer meerdere opvolgsters heeft, die ‘hipper’ zijn
      Als bedrijf zou ik voor mijn bedrijfsfeest ook voor een naam gaan als Caro Emerald of Trijntje, niet een Raffaëla…

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Boycotidols. Je standpunt is echt wel duidelijk. Jij vind alles wat uit een talentenjacht komt slecht. Maar om al meer dan 10 jaar lang!!!!!!!! dezelfde reacties hier neer te zetten. Ik snap echt niet dat je daar je voldoening nog steeds in kan vinden. Ik ben het best vaak met je eens, maar je hoeft tot niet op elke blog hetzelfde neer te zetten. Over welke kandidaat dan ook!!!! De kandidaten die nu nog meedoen verwachten trouwens echt niet meer dat ze meteen een glansrijke carriere krijgen. Ze weten echt wel dat ze er na de shows enorm voor moeten vechten. Dit is echt niet een aanval naar jou toe. Maar ik snap gewoon niet dat het je nog steeds interesseert.

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Evenmin begrijp ik niet waarom je zo’n show, die zich nb talentenjachten noemen, blijft kijken. Dat woord schept verwachtingen voor kijkers nl. we hebben een nieuw talent dus daar verwacht ik veel van. Niet dat het na een half jaar over is met iemand, en nog maar nauwelijks succes heeft. Persoonlijk zou ik heel erg besodemieterd voelen. Iets beloven, niks nakomen. Maar ja, blijkbaar willen velen dat.
          Hoe meer van die dingen uitgezonden blijven worden, hoe verzadigder de muziekmarkt wordt. En imo is de doelgroep die talentenshows kijkt niet standvastig is met het hebben van favoriete artiesten, hoppen van de een na de ander…

            /   Reply  / 
          1. Bart

            De populariteit van de kandidaten hangt ook af van de fans. En dat sommige mensen van de een naar de andere kandidaat hoppen ben ik met je eens. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Iris Kroes. Ze wint The Voice. Duizenden mensen stemmen op haar. Vervolgens brengt ze een single uit. En die flopt. Dit betekent dat van al die duizenden mensen niet eens een paar honderd de moeite nemen om haar single te kopen. Dat vind ik dus belachelijk. Ze zijn haar dus heel snel weer vergeten. Voor mij zijn er ook maar een paar uitzonderingen die ik echt goed vind. En dat zijn Nikki, Lisa, Rachel en nu recent Sharon. Ik hoop voor ze dat ze een carriere opbouwen. Ik blijf ze ook volgen. Of ze nou hits scoren of niet. Ik weet dat ze hun droom najagen en volledig voor de muziek gaan. Dat het dan misschien niet hele grote sterren worden vind ik alleen maar jammer. Ik voel me niet besodemieterd.
            Zoals ik al zei, de kandidaten die nu meedoen verwachten echt niet dat ze meteen aan de top staan. Ze hopen alleen dat het een mooi opstapje is. Maar ieder zijn eigen mening. Maar er zijn echt ook genoeg mensen die gaan voor 1 persoon en niet elke winnaar uit zo´n show.

              /  
          2. BoycotIdols

            Een paar jaar geen talentenshows uitzenden is de beste manier om te zien wat echt talent gebleken is. Dat ben je denk ik met me eens, Bart?
            Wat ze nu doen is de markt compleet zelf vernielen door overkill van weer 10 zgn. talentjes te droppen. Waarvan mensen die door die overkill geen eerlijke kans krijgen. Op deze manier zullen er nog heel veel Iris Kroesjes komen…

              /  
          3. BoycotIdols

            Kortom. Het succes van de Iris Kroesjes, de Nikki’s, Rachels hangt af van de grollen van het platenlabel. Ze zijn voor hun niks anders dan een (winstgevend) produkt. En is het produkt niet meer winstgevend dan wordt het gedumpt. Zo werkt het nu eenmaal bij die talentenshows.
            Wie nog geloofd dat die programma’s werkelijk om het welzijn of toekomst van de kandidaten geven die heeft een plaat voor de kop.
            Sorry voor de uitdrukking.

              /  
          4. Bart

            Elk jaar 10 talentjes droppen. Tja, het is maar net wat je ervan verwacht. In principe hebben de nummers 2 tot en met 10 gewoon verloren. Dat ze een een single op mogen nemen is natuurlijk leuk voor ze. Maar ze hebben toch echt niet gewonnen. Dus wat dat betreft blijft het bij 2 nieuwe talenten per jaar, dat valt dus mee.
            Maar ik denk dat de talentenjacht zijn langste tijd wel heeft gehad. Of ze moeten steeds met iets niews komen. Het is ook logisch dat het een keer stopt. Het is al meer dan 10 jaar op t.v.
            Trouwens in het buitenland is het toch vaak beter gesteld met de winnaars. Er word gewoon meer geld in geinvesteerd. Ik zag laatst een lijstje van rijke britten waar ook Leona Lewis nieuw in vermeld stond. Schijnbaar houden ze in andere landen wel iets over aan het winnen van een talentenjacht. Hier in Nederland moeten ze blij zijn dat ze een cent overhouden van hun optredens.

              /  
          5. BoycotIdols

            De rijkste Britse (nieuwe) artiest, in dit geval artieste is iemand die geheel niks met talentenshows te maken heeft gehad he.
            We kennen haar allemaal: Adele

              /  
          6. Bart

            ha,ha. Klopt Adele is ook waanzinnig goed. Maar ook Leona Lewis is inmiddels miljonair. En dat is wel degelijk een kandidaat uit een talentenshow. Maar je weet wel wat ik bedoel te zeggen. In Engeland word er geinvesteerd in de winnaar – winnares. In Nederland worden de winnaars na een geflopte cd meteen gedropt.

              /  
  7. Josephine

    Ook nagedacht hoeveel een bedrijf neer moet leggen voor een Trijntje of Caro om gezellige muziek te maken?

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Ja ik weet de gages van die mensen. Hoezo?

        /   Reply  / 
      1. Josephine

        Nou als simpel bedrijfsfeestje of bruiloft komt er eerder een B artiest dan een A arties. Simpel omdat deze goedkoper zijn. De Trijntjes en de Caro’s worden voor veel grotere evenementen geboekt.

          /   Reply  / 
  8. Marcus Lucas Auteur

    We zijn toch al een heel eind gekomen van Henkjan Smits en Jerney Kaagman die kandidaten hard bekritiseerden tot nu, Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis die kandidaten professioneel coachen. Die ontwikkeling zal heus doorgaan. Dat zien we ook aan de komende show van Giel Beelen, waarbij deelnemers hun eigen materiaal zullen schrijven, en nog meer wordt ingezet op creativiteit, kwaliteit en eigenheid.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Dat is dan ook het verschil met shows als The Voice.
      Giel kijkt naar het gehele plaatje, dus ook songwriterskwaliteiten. n heel verschil met een show die je alleen maar een (slappe, goedkope) cover laat inzingen om snel te cashen. Daarbij heeft Giel wel een goede sensor voor muziek met langere houdbaarheidsdatum en mensen met echt talent te herkennen.
      Er zijn door hem al heel wat bandjes gepromoot die reeds al een betere carrière hebben dan alle talentenjachtwinnaars bij elkaar.
      Go Back To The Zoo, Destine en nu de grote hit voor Triggerfinger zijn allemaal door Giel Beelen ontdekt.

        /   Reply  / 
  9. Nico

    En Miss Montreal en Tuintje In Mijn Hart en Gers Pardoel.
    Giel is iemand met een juiste neus voor echt talent en met lef om, tegen de stroom in, nieuwe onbekende artiesten een kans te geven en ze te steunen.
    Zijn mening is oprecht, zonder commerciële bijbedoeling met veel impact op de mening van anderen.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Bertolf, Handsome Poets, De Staat…

        /   Reply  / 
  10. Inge

    Wat betreft heeft boycotidols gerust een statement over de talentshows. Nederland is te klein om elk jaar 10 nieuwe talenten erbij te hebben. Geen wonder dat 8 van de 10 in de vergetenheid beland. Zelfs Amerika is er nu met X Factor, The Voice, Got Talent en American Idol te klein voor.
    Degene die het meeste geluk hadden waren de kanidaten van Idols één maar daar kon de helft geen liedjes schrijven en kregen ze snel in elkaar gezetten nummers wat misschien voor even aansloeg. Kwa dat betreft had Hind in 2011 eindelijk het licht gezien met het zelfgeschreven crosspop. De grootste winnaar van een talentshow is Kelly Clarkson en ook puur omdat ze van seizoen één is. Maar Kelly kan je ook niet vergelijken met winnaars van onze talentshows. Keihard gezegd ben je als kanidaat tegenwoordig een flippo of AH poppetje. Je bent voor een paar maanden populair en daarna is de volgende spaaractie: tijd voor wat nieuws

    En als kanidaat zijnde moet je toch dondersgoed weten dat de finale slechts de auditie is?

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Mooi gezegd. Chapeau, petje af.

        /   Reply  / 
  11. Inge

    Wat Kelly betreft: die schreef na haar debuutalbum alles zelf

      /   Reply  / 
  12. Marcus Lucas Auteur

    Carrie Underwood (won American Idol seizoen 4) is misschien nog wel groter dan Kelly Clarkson. Maar zij maakt country, country-pop, dus is bij ons iets minder bekend.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Alleen groot in eigen land, hier geen potten kunnen breken.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Ach, wat sneu voor haar, geen succes in Nederland…. :D
        Overigens denk ik dat internationaal gezien Clarckson ‘groter’is dan Cnderwood, hoewel die laatste wellicht iets meer ‘serieuze erkenning’ krijgt.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          *Underwood

            /   Reply  / 
  13. Inge

    Kwa serieuze erkenning zullen ze niet verschillen. Ik heb het nieuwe album van Kelly Clarkson en de eerste 7 nummers hoor je duidelijk goede popmuziek waarna het langzaam overgaat naar country-pop.

    Glennis Grace en Edwin Evers hebben trouwens een nummer van haar en Jason Earls gecoverd. Wil je niet nog één dag, staat op haar album in het origineel en dan kan het stemvolume van Glennis niet tegenop, het is veel mooier!

      /   Reply  / 
  14. Pingback: Opvallende verschuivingen in Single Top 100 | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>