Joan Franka door jury’s uit finale Songfestival gehouden

De gesplitste resultaten van de stemmen tijdens het afgelopen Eurovisie Songfestival zijn bekend gemaakt. Joan Franka is 10e geworden bij de televoters. Hiermee zou ze zich hebben geplaatst voor de finale. De professionele jury’s in de verschillende landen dachten daar echter anders over. Zij hielden Nederland uit de finale.

Oekraïne en Malta kregen onvoldoende punten van televoters om zich te plaatsen voor de finale. De jury’s beslisten anders. Met name Oekraïne springt eruit. Bij televoters werd het land één na laatste in de halve finale, bij de jury’s eindigde dit schreeuwlied op de 3e plek. Ook Bulgarije heeft, net als Nederland, door toedoen van de jury’s de finale gemist.

Bekijk hier de gesplitste stemmen in Joan’s halve finale:

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Joan Franka door jury’s uit finale Songfestival gehouden

 1. YesMe

  Bullshit allemaal. Doorgestoken kaart. Blijf daar toch niet over aan de gang. Helemaal stoppen met dat songfestival en het geld geven aan iets dat wél ergens goed voor is!

    /   Reply  / 
 2. Marcus Lucas Auteur

  Hm, bekend argument. Maar de TROS stopt er hun eigen ledengeld in, geen belastinggeld. Het is amusement, entertainment voor een breed publiek. Zoals bijv. de Muziekfeesten op het Plein. Daar hoef je niet van te houden, en als je TROS-lid bent zou je dan kunnen besluiten je lidmaatschap op te zeggen. Maar de TROS is juist uitgegroeid tot de omroep met de meeste leden. Het Songfestival heeft belangstelling van veel meer mensen dan alleen TROS-leden. Om de internationale formule, enz. Dus zeggen mensen regelmatig: stuur niet iets typisch TROS, maar denk breder. Dat proberen ze volgens mij wel te doen.

    /   Reply  / 
 3. Jesse

  De vakjury heeft hun beslissingen en puntentelling toch gemaakt naar aanleiding van de generale repetities van de avond ervoor ???? Toen zong ze wel goed zij Carlo Boszhard volgens mij.

    /   Reply  / 
 4. vinn

  Haha en iedereen zeuren dat er een vakjury moest komen, dit heeft ons dus nu de das opgedaan

    /   Reply  / 
 5. Bastian

  Toch best knap dat je alleen op basis van televoting wel door zou zijn gegaan. Het is een semi met veel oost-europese landen en we hadden de loting ook echt niet mee én Joan zong niet eens zo goed. Kwalificeren kan dus echt wel. Dat ze zo laag staat bij de jury vind ik jammer, zeker wanneer ik zie dat Georgie meer punten scoort. Qua zang zong de man goed, maar dat lied is zo hopeloos gedateerd. Ik snap er soms helemaal niks van! Wel vreemd dat Oekraine zo laag staat bij de televoters. Ik vond Gaitana namelijk wel indrukwekkend.

    /   Reply  / 
 6. Pingback: TROS weigerde songfestivalnummer Anouk | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>