Sandra van Nieuwland komt dit jaar met tweede album

‘Ik ben tenslotte eigenlijk singer-songwriter; ik wil zelf mijn sound kunnen bepalen’

Sandra van Nieuwland heeft nog maar net haar nummer 1-debuut And More uit, maar denkt inmiddels al aan haar tweede album. Die plaat, met meer eigen werk, zal nog dit jaar uitkomen. In een interview in de Spits vertelt ze over haar visie. Ook praat ze over de betekenis van een talentenshow als The Voice of Holland in de carrière van een artiest.

‘Op mijn volgende plaat, waar ik nu aan ga werken, wil ik veel meer eigen materiaal laten horen. Ik ben tenslotte eigenlijk singer-songwriter; ik wil wel zelf mijn sound kunnen bepalen. Maar ik zal straks niet ineens met iets heel anders komen hoor’, aldus Sandra.

Over The Voice of Holland zegt ze: ‘Zo’n tv-show winnen is echt wel wat anders dan een plaat verkopen. Op tv heb je steeds maar één of twee minuten en dan gaat het om heel andere dingen; een indrukwekkende uithaal, een show neerzetten. Natuurlijk had ik willen winnen, maar ik ben er niet echt rouwig om dat het niet gelukt is.’

‘Mijn persoonlijke doel was om mezelf op de kaart te zetten en dat is me zeker gelukt. En daarbij heb ik in elk geval laten zien dat je niet hoeft te winnen om succes te hebben. Dat is mooi om te weten voor de deelnemers van volgend jaar.’

‘Het is natuurlijk niet reëel om te denken dat je de aandacht vast kunt houden die je tijdens The Voice krijgt; zo groot zal het heus niet blijven. Maar als ik genoeg fans over houd om muziek te kunnen blijven maken, ben ik allang tevreden.’

Spitsnieuws: Sandra heeft haar doel bereikt

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Sandra van Nieuwland komt dit jaar met tweede album

  1. Johan van de Velde

    Blijft natuurlijk de vraag of ze dit succes zal prolongeren, maar ze lijkt in elk gval met beide benen op de grond te staan.

      /   Reply  / 
  2. Ronald

    Ze is in ieder geval realistisch genoeg om te beseffen dat ze het nu echt zelf moet doen.

      /   Reply  / 
  3. PigBag

    Al sinds ze met More op 1 stond had ik de indruk dat Sandra met beide benen op de grond staat. In tegenstelling to veel anderen laat ze zich niet gek maken door welke hype dan ook.
    En ‘t is ook ‘n feit dat talentenjacht-fans de meest onbetrouwbare fans zijn die er bestaan. Hoewel ik denk dat dat bij Sandra met haar eigen en herkenbare geluid nog redelijk mee zou kunnen vallen. Maar bijvoorbeeld Johannes, Floortje, Ivar en waarschijnlijk ook Leona (ondanks dat zij over ‘t algemeen ‘n betere artiest is) zullen binnenkort bijna al hun fans weer kwijt zijn. Zo werkt dat.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      op Sandra zal men ook uitgekeken raken, PigBag. Net als al die anderen draagt ze toch dat The Voice deelneemster met zich mee.
      En bekend als een coverzangeresje met wat grotere successen. Ze zal zich met een tweede album écht definitief op de kaart moeten zetten anders is het over. En haar grootste concurrente zit in dezelfde hoek: Caro Emerald. Die heeft het voordeel al naam gemaakt te hebben en een CD te hebben die al meer dan 2,5 jaar goed verkoopt…

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        ‘Ik denk toch dat het ‘The Voice stempel niet zo’n probleem hoeft te zijn. Als de artiest genoeg talent bezit en genoeg te bieden heeft zal het publiek niet per se snel “uitgekeken” raken.
        Overigens, zelfs iemand als Caro zal zich met haar tweede album wederom moeten bewijzen, hoewel haar basis van succes natuurlijk wel veel breder en steviger is.

          /   Reply  / 
  4. Peterke!

    Zoals iedereen al zegt vind ik het bewonderinswaardig dat Sandra zo met beide benen op de grond blijft. Sandra heeft gezegd dat haar doel was om zichzelf op de kaart te zetten en dat is gelukt. Daarbij heeft ze ooit gezegd dat je van veel talentenjachtkandidaten niks meer hoort daarna. Ze blijft realistisch en ik ben blij dat ze zo blijft. Ik denk echt dat Sandra een blijvertje is. Ze is een topzangeres en ik luister heel graag naar haar muziek. Duidelijk ben ik niet enige, want ze staat toch al 2 weken op #1 in de Album Top 100.

      /   Reply  / 
  5. Robin D.

    Persoonlijk heb ik niet met Sandra.. ze zal zich net als ieder andere talentenshowdeelnemer zich nog zien te vestigen dat lukt jammer genoeg niet iedereen..

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Wat talentenjachters betreft, zeg maar gerust dat het niemand gelukt is. Ook Sandra wordt in de markt gezet als een ‘blijvertje’ maar ik moet het nog maar zien…

        /   Reply  / 
  6. inge

    Joepiejeej!

    Sandra is al de winnaares, paar platina platen, paar gouden, debuut album goud. Iets wat Leona nu moet gaan waarmaken, en betwijfel of dit haar gaat lukken.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Nee, dat gaat Leona zeker niet lukken.

        /   Reply  / 
  7. Isaac

    Niels Geusebroek (The Voice 2) deze week op 4 in de Top40. Niet slecht voor ex deelnemer..

      /   Reply  / 
    1. vinn

      Hoe knap het ook is, het komt natuurlijk niet alleen door hem. Hij zingt de vocalen op een dance track. Maar wie weet is dit een mooi begin voor hem

        /   Reply  / 
  8. Denn

    Sharon Doorson en Niels Geusebroek beginnen beide erg goed! Beter dan de finalisten uit the voice 2 en Charlie Luske

      /   Reply  / 
  9. Kamper

    Sandra’s laatste singles More, Keep en Beggin scoren heel matig. Bijna een maand nodig om tussen de 97.000 en 140.000 kliks op te halen. Dat is drama hoor.
    De (half) Nederlandse reuzenknaller is van : Avicii vs Nicky Romero – I Could Be The One met 5,7 miljoen views (in 1 week ! en wordt een wereldhit), de grootste Nederlandstalige knaller is: Pest One ft Sidney – Ik Steel Van Die Rijke Tatas met 325.000 views in een week. De grootste puur Nederlandse knaller van dit jaar komt eigenlijk uit onverwachte hoek: In 48 uur ruim 100.000 views voor Ismo & Lijpe Mocro (het staat er echt) http://www.youtube.com/watch?v=YLlOuo-6UOQ

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>