Glennis Grace in duet met André Hazes op kerstalbum

Na het succesalbum One Night Only nu: One Christmas Night Only

Sinterklaas heeft net voet aan wal gezet in Nederland, maar verschillende artiesten lanceren al kerstmuziek. Nick & Simon waren er dit jaar als eerste bij. Hun kerstplaat is al sinds 11 oktober uit en inmiddels bekroond met goud.

Ook Glennis Grace doet een serieuze duit in het zakje met een kerstvervolg op haar met platina bekroonde album One Night Only. De populariteit van dit soort albums, waar veelal nieuwe uitvoeringen van klassiekers op staan, moet zeker niet onderschat worden. Die gaan als warme broodjes over de toonbank.

One Night Only stond in 2011 op de tiende plaats in het jaaroverzicht van best verkochte albums. Als we even specifiek naar Nederlandse zangeressen kijken deed Glennis het samen met Anouk en Caro het beste in die jaarlijst.

Glennis’ daaropvolgende album This Is My Voice bereikte vorig jaar de 55ste plek in het jaaroverzicht. Dat is iets lager, maar 2012 was sowieso een wat bescheidener jaar voor Nederlandse zangeressen in het albumjaaroverzicht. Samen met Ilse en Trijntje vormde Glennis wederom de top 3 NL-vrouwen.

One Christmas Night Only nu is een specifieke kerstplaat. Die zal in het midden van de zomer niet meer zo gewild zijn, maar gezien Glennis’ prestaties in de albumcharts van de afgelopen jaren zal het vast opnieuw een hitalbum worden.

Bijzondere duetten en tv-special

Op de plaat zingt Glennis haar favoriete kerstsongs en enkele nieuwe nummers. Met klassiekers als All I Want for Christmas Is You, Driving Home for Christmas en Last Christmas, maar ook duetten met 3JS, André Hazes en The Temptations.

Daarbij wordt een groots opgezette tv-special gemaakt. Opgenomen in de Noorderkerk in Amsterdam, dus dat wordt heel sfeervol. Op kerstavond wordt de special uitgezonden op RTL 4, met een herhaling op een van de kerstdagen.

iTunes: One Christmas Night Only
Bol: One Christmas Night Only (Limited Edition, Cd+Dvd)

Foto: Laura Oldenbroek.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>