Nieuw album Alain Clark op 1 in iTunes

‘Woorden zijn maar woorden. Muziek geeft je gevoel een extra lading’

Het nieuwe album Walk With Me van Alain Clark begint dit weekend sterk op de eerste plaats in de iTunes-chart. Beter kan niet! De recensies zijn tot nu toe ook positief. De Telegraaf noemt Walk With Me zelfs Alains beste album tot nu toe.

Op de plaat staan in totaal tien liedjes, waaronder de hit Back In My World en de nieuwe single Whatever. Bij deze laatste song is nu ook de officiële videoclip gelanceerd. Die is, net als het album-artwork, in zwart-wit. Stijlvol en ingetogen.

Puur en simpel

Alain ziet dit nieuwe album als een kijkje in zijn ziel. In een interview met het Haarlems Dagblad zegt hij dat het liedjes zijn over hoop, verlies en overwinnen.

De meeste nummers op Walk With Me worden uitgevoerd in een kleine bezetting met gitaar, drum, piano en bas. Alain legt uit: ‘Het is puur en simpel, maar heeft alle kracht die muziek in zich heeft om emoties over te brengen.’

‘Woorden zijn maar woorden. Muziek geeft je gevoel een extra lading. Als ik iets persoonlijks kwijt wil, denk ik vaak: ik wou dat ik mijn gitaar bij me had, dan kan ik het beter overbrengen’, aldus Alain in het Haarlems Dagblad.

Walk With Me previewen? Check de album sampler op Youtube. Op 28 februari vindt de officiële releaseparty plaats in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

iTunes: Walk With Me en Bol: Walk With Me

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>