Waylon: geen gelijkwaardigheid in Common Linnets (video)

Ilse alleen verder met band, Waylon nog één keer op Tuckerville

Waylon heeft op Facebook gereageerd op de zoekactie die in sociale media naar hem gaande was. Na het grote succes op het afgelopen Eurovisie Songfestival zijn Ilse DeLange, JB Meijers en hun band, zonder Waylon op tour door Europa.

Waylon schrijft: ‘Het is vreemd om te merken dat ik inmiddels nationaal bezit ben geworden en er dus ook een nationale zoekactie naar mij is gestart. Maar er is niet zo veel aan de hand, anders dan men doet vermoeden.’

De zanger legt uit dat The Common Linnets een project van Ilse DeLange is en dat het altijd de bedoeling was dat ze alleen samen een album zouden maken, het Songfestival zouden doen, en tenslotte het stadionconcert Tuckerville.

Waylon had zich wel voor langere tijd kunnen en willen verbinden ‘als dit in het buitenland op basis van creatieve gelijkwaardigheid zou gebeuren’, zo schrijft hij. Daar heeft hij lang met Ilse over gesproken, maar ze zijn daar niet uitgekomen.

‘Dat heeft niets met geld te maken, maar met een emotioneel commitment van twee mensen aan een duo in een vaste samenstelling, waarbij we onze solo-carrières voorlopig in de koelkast zouden zetten’, aldus Waylon.

Video update: Waylon mist waardering van Ilse (RTL Late Night)

Verklaring eerder vandaag

Lieve Fans,

Via deze weg wil ik jullie graag laten weten dat ik weer gevonden ben. Het is vreemd om te merken dat ik inmiddels nationaal bezit ben geworden en er dus ook een nationale zoekactie naar mij is gestart. Maar er is niet zoveel aan de hand, anders dan men doet vermoeden.

Ik ben het afgelopen jaar met heel veel plezier onderdeel geweest van The Common Linnets samen met Ilse DeLange. We hebben, voor de gelegenheid, besloten onze krachten te bundelen in onze liefde voor country- en Americana muziek.

The Common Linnets is echter een project van Ilse DeLange. Zij heeft het bedacht en het is ook altijd duidelijk geweest dat dit in een wisselende samenstelling zou zijn. We hebben ooit afgesproken dat ik een plaat met haar zou maken, later onze deelname aan het songfestival en als afsluiter het concert op 21 juni in het Twente Stadion. Daar zijn onze agenda’s ook op ingericht.

Het succes na het songfestival heeft ons beiden overvallen. Het maakt dat je opnieuw moet gaan kijken naar gemaakte afspraken. Voor mij lagen en liggen er een hoop verplichtingen de komende periode met het uitkomen van mijn nieuwe album Heaven after Midnight in september. Een album dat ik vorig jaar heb opgenomen en zelf heb gefinancierd. Een belangrijk en persoonlijk album. Ik heb dit album al een keer eerder uitgesteld vanwege het songfestival.

Om mijn agenda nu om te gooien voor de volledige buitenlandpromotie van The Common Linnets heeft voor mij dus meer consequenties dan voor Ilse. Ik moet mij dan voor langere tijd gaan vrijmaken en verbinden aan het duo The Common Linnets, misschien wel voor een jaar of langer, zeker als ook Amerika in the picture komt. Ik hoop dat jullie begrijpen dat dit keuzes zijn die ik niet zomaar kan nemen en ook niet alleen.

Ik had me wel voor langere tijd aan The Common Linnets kunnen en willen verbinden, als dit in het buitenland op basis van creatieve gelijkwaardigheid zou gebeuren. Ilse en ik hebben daar lang over gesproken, maar zijn er nog niet uitgekomen. Dat heeft niets met geld te maken, maar met een emotioneel commitment van twee mensen aan een duo in een vaste samenstelling, waarbij we onze solo-carrières voorlopig in de koelkast zouden zetten.

Ilse is vrij om met The Common Linnets, zoals zij het in eerste instantie bedoeld heeft, vanuit een wisselende samenstelling te gaan toeren. Uiteraard smaakte het internationale succes heerlijk en was het goed werken met Ilse en haar band. Tenslotte zijn Jake, JB, Rob en Matthew fantastische muzikanten en tekstschrijvers! Ik kijk dan ook uit naar Tuckerville op 21 juni, de plek waar we elkaar, ook Ilse en ik, weer gaan zien.

Liefs Waylon (Wally)

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Waylon: geen gelijkwaardigheid in Common Linnets (video)

  1. Yoshi

    Hij heeft bij RTL Late Night een duidelijk en heldere uitleg gegeven. Wel vind
    ik het jammer dat hij niet met Ilse niet op toernee is gegaan. Ik denk dat de rest van de wereld dit ook zo ziet. Misschien dat de populariteit van Ilse hierdoor, buiten Nederland

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      afneemt.. Zie nu dat, dat ontbrak.

        /   Reply  / 
  2. Johan.van.de.Velde

    Beetje een flapdroL, die Waylon.

      /   Reply  / 
  3. Henk

    Ik vond wel dat hij zichzelf wat zat tegen te praten. Jammer.

      /   Reply  / 
  4. Maris

    Tja, toch een mannetje. Kan heel slecht in de schaduw staan van een vrouw. Want laten we wel wezen, Ilse is iemand, ook in het buitenland. Maar Waylon is gewoon een nobody, en al helemaal buiten Nederland.

      /   Reply  / 
    1. Lisa

      Het is juist andersom..
      Ilse moet buiten Nederland met haar albums leuren omdat niemand ze wil kopen.. Waylon is een stuk populairder dan Ilse.. Ilse is gewoon blij dat ze nu tijdelijk populair is in het buitenland.. Maar als dat hele gedoe om het songfestival weer bedaard is, is de populariteit van Ilse in het buitenland ook over..

      Weet je nog dat ze zat te huilen bij RTL late night? omdat er nu eindelijk eens gebeld werd vanuit het buitenland dat ze een plaat wilden kopen waar zij aan mee heeft gewerkt..

      En dan ga je nu zeggen dat ze in het buitenland ook een heel populair en bekend iemand is..

      Maar dat is ze niet..

        /   Reply  / 
      1. Henk

        Zowel Ilse als Waylon zijn beide onbekend in het buitenland. Maar daar had nu verandering in kunnen komen. Jammer dat ze zo (snel ook al) uit elkaar gaan. Maar als het klopt dat 90% van alle verdiensten naar Ilse gaan en 10% naar Waylon dan kan ik het me voorstellen dat het geen gelijkwaardige relatie is en kan worden. De verhouding van 60/40 lijkt mij meer acceptabel.

          /   Reply  / 
        1. Lisa

          Precies! In wat jij zegt kan ik me helemaal vinden!

          Maar goed.. The common linnets zijn helaas maar van korte duur geweest.. Want zonder Waylon geen common linnets.. Helaas..

            /   Reply  / 
  5. Nico

    Artistieke gelijkwaardigheid is geen overdreven eis. Financiële gelijkwaardigheid ook niet.
    Je kan moeilijk van hem verlangen, dat hij heel Europa afreist om gratis promotie te doen voor een liedje waar hij geen credits voor heeft gekregen. Hij heeft in zijn loyaliteit de fout gemaakt niet mee te tekenen voor de compositie.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Ik kan me zijn frustratie wel voorstellen en ik moet zeggen Ilse de Lange het hele project wel érg naar zich toe te lijkt willen trekken. Ik dacht niet dat TCL in aanvang neergezet werd als een project van Ilse. Meende dat het werkelijk om een duo ging.

      Echter, artistieke gelijkwaardigheid kun je niet eisen. Dat heb je of je hebt het niet.

      Financiele gelijkwaardigheid, tot op zekere hoogte, wel. Hoewel ik meetekenen discutabel vind.

        /   Reply  / 
  6. Berry

    Willem en z’n gebazel over dat hij 25 mensen in dienst heeft en afhankelijk van hem zijn, maar het gaat niet om het geld.
    Maar als hij 50% zou krijgen dan zou hij wel mee willen met Ilse, dus dan kunnen die zgn 25 mensen van de WaylonBV wel de ww in?
    Iedereen met een beetje mensenkennis heeft Willem wel door. Ellende.
    Willem is een pannekoekje. Zonder stroop.

      /   Reply  / 
  7. bastian

    TCL mag dan een platform/uitlaapklep voor Ilse zijn, maar Europa ziet dat heel anders. Europa heeft gestemd op een duo, bestaande uit Ilse én Waylon. Een duo waarbij chemie was te zien, waarbij hun beide stemmen samen prachtig klonken. Een duo dat Europa kan veroveren, want zeg eerlijk. Is er op dit moment een duo zoals Ilse en Waylon (in Europa) ? Dit klinkt tussen al het top 40 geweld wel heel fris en voor sommige mensen zelfs vernieuwend. Een gemiste kans dat het ESF succes een naar smaakje geeft.

      /   Reply  / 
  8. BéTé

    Ja, écht gemiste kans en een smet op het grote ESF succes van Ilse en Waylon. In veel landen worden ze toch gezien als de wérkelijke winnaars… en terecht; uropa ligt aan hun voeten en dat hadden ze samen goed kunnen “uitbuiten”.
    Conchita Worst treedt slechts op in wat gay clubs. Daar horen we pas volgend jaar weer wat van als het ESF in Wenen plaatsvindt. Dan mag hij/ zij weer even komen opdraven. Zelfde verhaal als met de winnares van 2013.

      /   Reply  / 
  9. Willie

    Ik denk dat Ilse woest genomen is door die snuivende Waylon.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>