Waves van Mr. Probz als ‘nieuwe Venus’

Geen eind aan zegetocht: nieuwe versie van Waves gelanceerd

De ‘grootste Nederlandse hit ooit’ heeft er weer een gloednieuwe remix bij. Mr. Probz heeft van de Robin Schulz Remix van Waves (die in de VS momenteel lekker scoort) een versie uit met niemand minder dan Chris Brown en T.I.

Een remix van de remix dus eigenlijk. Een versie met Chris Brown was twee maanden geleden al aangekondigd, maar liet even op zich wachten. Sommige mensen zijn verknocht aan de originele versie en vinden de remixen minder, maar de reacties op deze nieuwe zijn over het algemeen ook weer heel positief.

Waves is in de ranglijst aller tijden van de Nederlandse Single Top 100 met de tweede plaats de hoogst genoteerde productie van eigen bodem. Vandaar dat we mogen spreken van de grootste Nederlandse hit ooit. Hij krijgt er bovendien nog elke week punten bij, waardoor de nummer 1-positie steeds dichterbij komt.

Het nummer, en dan met name de Robin Schulz Remix, is een internationale monsterhit. Waves staat momenteel in zo’n 40 landen in de iTunes Top 100.

De nieuwe Venus

Historische vergelijkingen zijn lastig omdat de muziekindustrie de laatste jaren gigantisch is veranderd. Qua droge cijfers scoort Waves met de 22ste plek in de Amerikaanse Billboard Hot 100 ongeveer even sterk als Deeper Shade Of Soul van Urban Dance Squad in 1990 en Little Green Bag van George Baker in 1970.

Maar die vergelijking doet geen recht aan Probz’ internationale zegetocht. This Is What It Feels Like van Armin van Buuren is ook een grote hit, maar bereikte nergens de eerste plaats, en in de VS ‘slechts’ de 96ste plek in de Hot 100.

Nee, alles overziend kunnen we Waves op dit moment denk ik plaatsen tussen Get Ready For This van 2 Unlimited (1992) en Venus van Shocking Blue (1970).

Venus is heilig Nederlands pop-erfgoed. Decennialang een ijkpunt en groot voorbeeld voor artiesten met de ambitie internationaal een hit te scoren.

Waves heeft echter nu al in veel meer landen op nummer 1 gestaan dan Venus. Voor een Nederlander ongeëvenaard. Net als bij Venus bestaat er bij Waves een dynamiek met remixes dan wel covers. Strepen we de historische context even weg, dan mogen we onderhand best stellen: Waves is de nieuwe Venus!

• Waves (Robin Schulz Remix) ft. Chris Brown & T.I. op iTunes
• Waves (Robin Schulz Remix Radio Edit) op iTunes en Spotify
• Waves (Original Version) op iTunes en Spotify

Mr. Probz - Waves

Loading ... Loading ...

In Nederland blijft de originele versie van Waves scoren, en staat Probz al weken bovenaan in alle hitlijsten met zijn nieuwe single Nothing Really Matters. Deze toestand omschreven we als: Probzmania. Dat lijkt me niets te veel gezegd!

Preview: Waves (Robin Schulz Remix) ft. Chris Brown & T.I.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>