Hit of Shit: Xerxes Naseri – Liever Alleen (video)

Nederlandstalige R&B-pop krijgt nog niet genoeg aandacht in media

Na Geen Twijfel vorig jaar heeft Xerxes Naseri een nieuwe Nederlandstalige single met potentie uit. Hij schreef de zomerse track Liever Alleen met Nikki Dae, en het nummer is geproduceerd en gemixt door dj-producer Oliver Rosa.

Je zou kunnen zeggen dat Xerxes het midden vindt tussen traditionele Nederpop in de stijl van onder meer Jan Smit en de urban autotune-hits van bijvoorbeeld Ronnie Flex. Objectief gezien is Xerxes vocaal sterker en de productie is goed, maar qua media-aandacht en airplay kan hij nog niet aan hen tippen.

Het is misschien lastig om door te breken in de mainstream, maar tijdens het vorige seizoen van The Voice bewees Brace dat er zeker wel een groot publiek is voor Nederlandstalige R&B-pop. Dat is het probleem niet. Er moeten gewoon meer radio- en tv-shows komen die dit de aandacht geven die het verdient!

Liever Alleen: SpotifyDeezeriTunes

Xerxes Naseri - Liever Alleen

Loading ... Loading ...

Videoclip: Liever Alleen

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Hit of Shit: Xerxes Naseri – Liever Alleen (video)

  1. Karin Jongsman

    In een week tijd meer dan 22.000 views op You Tube en al meer dan 10.000 streams…wanneer wordt TV Nederland wakker?

      /   Reply  / 
  2. yoshi

    Opmerkelijk… Marcus herinner jij Marescha nog uit idols 3? ik zat wat te scrollen in de Itunes top 100 en kwam wat van haar tegen: Heart On Fire. Geen sterk nummer, maar haar stemgeluid was toen ook vrij krachtig en onderschat.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Hm, nee ik kon me haar niet herinneren van Idols. Nog steeds niet, nu je het zegt. Dit liedje was me wel opgevallen in iTunes. Ik had even geluisterd maar inderdaad, niet sterk. Zonder clip of preview video kunnen we er niks mee.

      Ik vind een Hit of Shit-stukje zonder preview of video alleen zinnig bij een release die echt urgent en hot is. Maar sowieso altijd liever met een video op YouTube of preview op SoundCloud of zo.

        /   Reply  / 
  3. Johan van de Velde

    Deze Xerxes is een prima zanger, maar met dit soort, iets te vrijblijvende liedjes, zowel qua tekst als muziek, denk ik niet dat hij echt zal doorbreken in de mainstream.

      /   Reply  / 
  4. tammer

    22.000 views in een week wordt hier “opmerkelijk” genoemd.
    Wat dan te zeggen van de nieuwe BOEF die sinds gisteren werd gepubliceerd en nu al op 230.000 kliks staat. https://www.youtube.com/watch?v=VCB02zY5YCs

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>