TMF gaat Kweekvijver verder uitbouwen

In 2006 begon TMF met de Kweekvijver, een poel waarin beginnende muzikanten zich konden onderdompelen en waar de beste acts kwamen bovendrijven. Zij kregen vervolgens steun van TMF voor een videoclip en flink wat airplay. Een echte doorbraak heeft Kweekvijver nog niet opgeleverd, maar tegen de oppervlakte schuren inmiddels Dennis en Good Things End. Tijd om de acts op het droge te halen, ofwel: het merk Kweekvijver uitbuiten.

TMF slaat daarvoor de handen ineen met 3fm, die met Serious Talent een soortgelijke poel aan talent hebben. In het najaar gaan drie acts uit deze twee badjes samen toeren. Het gaat om Good Things End, Jeremy's en The Girls. Op 27 september trapt de toer af in het Patronaat Haarlem om 20 oktober te eindigen in de Atak in Enschede.

In Engeland zijn dergelijke opzetjes aan de orde van de dag. NME en MTV spannen bijvoorbeeld geregeld samen voor een toertje van hete Britse acts langs de Britse clubs. MTV Nederland en TMF probeerden overigens al vaker een clubavond te organiseren verbonden aan een tv-programma, maar dergelijke initiatieven stokten vaak snel, met uitzondering van de TMF Awards.

Bekijk video's van de Kweekvijver-acts:
- Hit of shit: Jeremy's – Saturday
- Hit of shit: La Melodia – Time
- Hit of shit: 01 – Waterfalls
- Hit of shit: Good Things End – I Know
- Hit of shit: Dennis – No Can Do
- Hit of shit: Darryl – Ze rellen en rennen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>